Recepten met zalm? Wanneer je deze zalm gegeten hebt wil je niet meer anders. Deze zalm is zacht, mals en smelt op je tong! Loopt het water je al in de mond? Dan kunnen we ook nog eens zeggen dat íedereen deze zalm kan maken. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>
Recepten met zalm maken
Recept voor ongeveer 4 porties
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, per portie:
- 2 tl appelazijn
- 1 tl honing
- 2 tl zout
- Snufje zwarte peper
- Limoen
- 4 zalmmoten
- water
- verse dille
- 1 blaadje laurier
Zo maak je dit koolhydraatarme recept:
-
Vul een grote soeppan voor ¼ met water en voeg de azijn, honing, en zout toe en roer.
-
Leg de zalmmoten in de pan en voeg meer water toe tot ze deels geheel onder water staan
-
Leg 4-8 hele takjes dille óp de moten en voeg ook de peper en het laurierblad toe.
-
Breng het water zachtjes aan de kook en kook 2 min heel zachtjes
-
Kijk of de zalm gaar is en kook anders nog 1-2 min extra. Let op ! Niet te lang, want dan wordt de zalm droog.
-
Haal de zalm met een spatel voorzichtig uit de pan en plaats op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 5 min rusten. serveer met wat extra dille, peper en een beetje limoen. Nu lekker genieten!
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 250 kcal
- Koolhydraten: 6 gr
- Eiwitten: 33 gr
- Vetten: 12 gr
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je meer zalm recepten met diverse smaken?
Lees ons recept over Zalm uit de oven: Mega gezonde manier om je eten te bereiden.
Of ons recept van vis ovenschotel: lichte ovenschotel met zalmfilet, boordevol Omega 3.