Receptenboeken in keuken? Bekijk hier mijn TOP 5 Beste receptenboeken!

Receptenboeken helpen je de heerlijkste gerechten te bereiden. Tenminste, als je de beste receptenboeken maar in huis hebt. Dit zijn mijn favorieten!

Hoeveel receptenboeken heb jij in huis? Is er een receptenboek dat je ook echt gebruikt?

Receptenboeken :

Receptenboeken

Ik ben net als jou schuldig aan het hebben van veel te veel receptenboeken die ik nooit gebruik. En dat komt niet doordat ik veel van dit soort boeken impulsief heb gekocht. Nee. Het komt doordat receptenboeken jarenlang het meest voor de hand liggende verjaarscadeau waren.

Natuurlijk heb ik daarnaast het assortiment aangevuld met zelf gekochte boeken. Alleen ik heb nooit goed nagedacht over het receptenboek dat ik écht nodig had. Totdat ik enkele jaren helemaal verliefd werd op koken.

Ik meldde mij aan bij verschillende kookclubs en -fora waar ik de leukste en handigste receptenboeken leerde kennen. Tot op de dag van vandaag maak ik elke dag van deze boeken gebruik. Of dat nu voor een gerecht met de slowcooker, blender of airfryer is. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een receptenboek voor.

Receptenboeken voor slowcooker, airfryer en blender

Receptenboeken voor slowcooker, airfryer en blender

De kans dat jij een slowcooker, blender of airfryer (of alle drie) in huis hebt is groot. Maar gebruik jij daarnaast ook een receptenboek als je op zoek bent naar nieuwe gerechten?

Waarschijnlijk niet.

Jarenlang heb ik net als jou willekeurig wat recepten van het internet gepakt. Met zeer wisselende resultaten. En helaas hebben veel van mijn gasten dat moeten ervaren.

Toen ik eenmaal receptenboeken voor zowel de slowcooker, airfryer als de blender had gekocht, ging er een wereld voor mij open. En voor deze keukenapparaten ook.

In de ochtend een gezonde groene smoothie met de juiste ingrediënten die een keer niet vies is. Een gerecht in de slowcooker waar je echt van kunt smullen of een recept voor de airfryer waar ook de vegetariërs van kunnen genieten.

Paleo, 7×7 en koolhydraatarm

Paleo, 7x7 en koolhydraatarm

Waar er receptenboeken voor specifieke apparaten zijn, bestaat er ook een ruim aanbod receptenboeken voor specifieke diëten. Als je serieus met je gezondheid aan de slag wilt gaan, zijn dit soort receptenboeken natuurlijk onmisbaar. De beste receptenboeken op dit gebied zijn allemaal verkrijgbaar bij Bol waar ik verderop dieper op in ga.

De reden dat ik je juist over dit soort receptenboeken vertel, is dat het de perfecte alternatieven voor de prijzige cursussen zijn. Iedereen kent de afslankcursussen op het internet wel. Snel afvallen door koolhydraatarm of paleo te eten. Je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid.

Maar waarom zou je honderden euro’s voor een dure cursus betalen als je ook gewoon een receptenboek kunt kopen voor een fractie van dit bedrag? Receptenboeken over koolhydraatarm eten en paleo zijn vanaf € 15 al te koop.

Maak je eigen receptenboek!

Maak je eigen receptenboek

Vind jij jouw gerechten zo lekker of uniek dat anderen ze moeten weten? Dan is het een geweldig idee om je eigen receptenboek te schrijven!

Iedere dag vragen honderdduizenden Nederlanders af wat ze gaan eten. Iets gezonds? Iets mediterraans of Hollandse pot? Welke ingrediënten heb ik nodig?

Voor veel van deze mensen is een receptenboek in staat het maken van een heerlijk gerecht makkelijker te maken. Als jij weet welke gerechten zij mogelijk lekker vinden, is het maken van een eigen receptenboek een uitstekend idee.

Je kunt ook een receptenboek maken om je eigen recepten in op te schrijven. Er zijn verschillende notitieblokken en -boeken die zo zijn ingericht dat ze als receptenboek kunnen worden gebruikt.

Dit zijn de tien populairste receptenboeken van dit moment

Geen zin om het internet af te speuren? Wil je niet door honderden receptenboeken bladeren om dat ene boek te vinden dat jou in de keuken gaat helpen? Dan is mijn vijf populairste receptenboeken absoluut onmisbaar.

Bekijk hieronder de top 5 Receptenboeken op dit moment. 

1. De Afslank Receptenbijbel

Super scherp en geweldige receptenboek voor een scherpe prijs in de keuken? Iedere keer dat je begint met een dieet of afslankmethode je eerst even afvalt en daarna weer aankomt… iets wat we ook wel het jojo-effect noemen. Of nog erger, je valt helemaal niet af. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappentips
 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

afslank-receptenbijbel-cover review

2. Koolhydraatarme Chef van DroogTrainers

Thuis aan de slag? Graag slank, fit en energiek in 21 dagen? Start direct met de Koolhydraatarme Chef en Vega Chef samen meer dan 117+ heerlijke gerechten! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Voordelig en ideale aanvulling op koolhydraatarm eten
 • 117+ eenvoudige recepten in een makkelijk overzicht
 • Goede prijs/kwaliteit

New_KHA_chef_BF_785x960px_kleur_v2

3. De Keto Revolutie

Alles wat jij nodig hebt om je doel te bereiken? Probeer dan eens de “De Keto Revolutie” de nieuwe klassieker. Het All-in-one pakket voor bewezen vetverlies, torenhoge energie, en een manier om eindelijk los te komen van voeding als centraal punt in je leven. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Laat zonder moeite je Vet Wegsmelten met het Ketogeen dieet
 • Steek je Verbrandingsvlam nog hoger op met Intermittent Fasting
 • prijs/kwaliteit verhouding

keto-rev-boek review

4. Simpel van Yotam Ottolenghi

Wil jij graag een eenvoudig en prachtig kookboek gebruiken? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goede recepten en makkelijk
 • Mooie foto’s / uitvoering
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Volledig professioneel aan de slag met gezondheid voor de thuis chef? Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar dan wél met lekker eten. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • super mooi en praktisch boek
 • Ideaal met recepten en schema’s
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.