Rode bietjes met vis? Heerlijke combo vol met vitamine en smaak!

Rode bietjes met vis? Bieten is echt een heerlijke groente die je zowel gekookt als rauw kunt gebruiken voor vele gerechten. Ik mix deze heerlijke smaak volle rakkers door al mijn gerechten. Denk dan aan pasta, salades, ovenschotels, shakes en rijstgerechten het combineert echt werkelijk met alles.

Vergeet niet dat bieten ook erg gezond zijn in mineralen, vitamines B11 ook wel foliumzuur genoemd erg gezond voor vrouwen. Daarbij zit de biet vol met vitamine C om het echt als een gezonde kanjer in je recepten te stoppen. Vandaag laat ik je gerecht zien met rode bietjes en vis, je kunt het zelf nog verder aanvullen natuurlijk! Klaar om te starten?

De kabeljauw gaan wij dit keer met wat zwarte peper, klein beetje chilipoeder en een beetje gedroogde dille. Later voeg ik de bietjes toe en als smaakmaker beetje Griekse yoghurt aan toen met knoflookpoeder!

Rode bietjes met vis

Als je vaker op mijn blog komt weet je al dat ik het leuk vindt om te variëren in mijn recepten! Ik zocht een alternatief voor altijd maar sla bij je kabeljauw of broccoli. Ik begin altijd met een basis groente. Hiervoor heb ik dit keer rode bietje gekozen omdat ik het rauw erg lekker vindt, super snel klaar en voorgekookt hoef je het alleen te snijden. Het overige sap gebruik je voor de saus, ook prima te combineren met pasta. Ik kies nu alleen voor zoete aardappels omdat deze net wat gezonder zijn en beter in koolhydraatarme levensstijl passen.

Als je gezonde producten gebruikt kun je daar snel al iets omheen bouwen aan diverse aanvullende smaken. Geeft mij nooit moeilijkheden met deze aanpak koken en gerechten maken  en maakt het boodschap doen simpel.

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Welke voordelen bevat rode bietjes?

  • Bietjes zijn goed voor alles wat met het bloed te maken heeft. [1]
  • Bietjes zorgen voor voor bescherming van het hart. [1]
  • Bietjes zijn een natuurlijke detoxer voor je lichaam. [1]

Hoe gezond is kabeljauw eigenlijk?

Hoe gezond is kabeljauw eigenlijk

wie kent nou niet de favoriete kibbeling van de markt helemaal vers! Heerlijk knapperig maar wel een bak met zout, maar oh zo lekker. Kabeljauw is zonder deze laag ook erg gezond om zelf te bakken met een paar kruiden erop. Het is naast zalm zeker onze favoriet als een witvis. Voorkomend advies is om eigenlijk twee keer per week vis te eten, want vis is gezond voor je hart.

Wist je dat je met rauwkost en groente eigelijk nooit te veel kunt eten, zolang je nog niet vol zit. Hierin mag je altijd aanvullen.

Je hebt namelijk een verschil tussen vullen en voeding en rauwkost is echte voeding. Verhoog daarom gerust je groene rakkers in de recepten.

Ingrediënten voor het recept rode bietjes met vis (3 personen)

250 gr kabeljauw, bekijk altijd goed je filet op graatjes
500 g bio rode bietjes, voorgekookt uit het pak
4 grote zoete aardappels, in kleine stukjes snijden met een groot mes
2 el bieslook
1 el mayo van ei, mayonaise is een ideale basis voor allerlei sauzen
2 el Griekse Yoghurt (2% vet)
3 el olijfolie
Zwarte peper naar smaak
2 tl gedroogde dille
2 tl chilipoeder of vlokken

Bereidingswijze voor rode bietjes met vis

  1. Snijd de zoete aardappels in stukken met een groot koksmes, gaat niet pielen met een keukenmesje en schil kun je prima eten. Snijd de zoete aardappel allemaal in kleine partjes, hierdoor is het een stuk sneller gaar en zacht. Kook het in een hoge pan met water voor 20/30 min. Even prikken met een vork als zacht is is het gaar.
  2. Marineer eerste de kabeljauw met een paar druppels olijfolie, strooi vervolgens de zwarte peper, gedroogde dille en wat chilivlokken over de kabeljauw. Masseer dit lekker in je vis. Zet een koekenpan op hoogvuur. Doe nu hierin een lepeltje olijfolie, als de pan goed warm is geworden bak je hierin de kabeljauw aan alle kanten lekker dicht. Als je te veel kruiden hebt gebruikt zul je die verbranden en dat is zonde van de smaak van je vis.
  3. Snijd de bieten allemaal in kleine blokjes en doe deze even in een tijdelijke kom. Maak nu de dressing voor de bietjes. Doe de Griekse yoghurt samen met de mayo in een kommetje. Voeg wat bieslook toe, peper en eventueel wat chilipoeder en paar druppels olijfolie. Nu lekker klutsen en klaar. Leg de zoete aardappels op je bord, mix lekker de dressing door je rode bietjes of serveer de dressing apart naar eigen voorkeur. Ik vind het juist heerlijk om de smaken te combineren.
  4. Alles bij elkaar en kabeljauw op de top van je gerecht leggen. Mogelijk nog snufje peper of zout en je kunt happen!
  5. Let wel op: Als je chilipoeder gaat gebruik doe dit met mate want je dressing wordt al snel te pittig, gebruik echt niet meer dan 1 tl tenzij iedereen dit lekker vind.

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook lekker om met zalm. Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten, gedroogde uitjes of chili vlokken toe voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een rode bietjes met vis te maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 210 kcal
Koolhydraten: 16 g
Eiwitten: 8 g
Vetten: 18 g

Wil je graag meer koolhydraatarme recepten van mij proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

 

Bron:

[1]  De geneeskracht van bietjes | © 2012 – 2019 Tom008 https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 4]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.