Salade rucola zongedroogde tomaten pijnboompitten? Je wilt graag eens wat anders proberen met je salade? Dan kun je eens deze rucola salade met tomaten proberen. Deze klassieke Italiaanse salade is al enorm populair in Nederland aan het worden.
Ik heb zelf een aantal extra ingrediënten toegevoegd die het verschil in smaak, vezels en vitamines echt maken! Ik weet zeker dat jij hier ook echt van gaat genieten. Laten we starten.
Jij eet meestal de salade met een beetje olijfolie toch? Maar ik heb een unieke dressing gemaakt die net even wat meer bite en smaak heeft om dit gerecht een hint te geven van een caesar salade.
Alsnog valt dit nog wel in een koolhydraatarme levensstijl. Ook is het een budget recept wat je altijd kan maken, mocht je even wat minder te besteden hebben. Dit gerecht is voor 2/3 personen.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Salade rucola zongedroogde tomaten pijnboompitten maken
Ik maakte de caesar salade vaak toen ik nog in de horeca werkte in de keuken, dit is een eenvoudig recept wat eigelijk voorkomt uit een creatieve chef die te weinig ingrediënten had.
Tegenwoordig is het helemaal hip en nu ook noodzakelijk om het binnen een budget te houden om met beperkte ingrediënten te werken.
Ingrediënten
- 500 gr gemengde rucola salade
- 340 g basic tuinbonen
- 3 tomaten, gesneden
- 1/4 komkommer
- 295 g basic zongedroogde tomaten, potje
- 1 rode ui, gepeld en gehakt
- 1 gele paprika, gesneden
- 800 gr basic tomatenblokjes uit blik
- 1 el olijfolie (van de zongedroogde tomaten)
- Extra handje gebakken pijnboompitten
- Extra 1 kipfilet, gebakken en in stukjes gesneden
Dressingsaus
- 2 tl sambal, gebakken is het lekkerste
- 2 tl mayo, met yoghurt
- 1 el water
- 2 tl olijfolie (van de zongedroogde tomaten)
- 3 el gedroogde bieslook of verse
- Zwarte peper
Bereidingswijze voor de Italiaanse Salade rucola
- Pak een grote slabak of kom doe hierin de sla, was deze toch altijd nog even extra in een vergiet en laat het uitlekken. Laat de tomatenblokjes, tuinbonen ook gelijk even uitlekken.Was de overige groenten ook mee.
- Pak een snijplank en snijd de uien, tomaten, komkommer, gele paprika in stukjes en komkommer in reepjes. Voeg dit alvast toe aan de sla kom samen met de tomatenblokjes, tuinbonen. Snijd als laatste de zongedroogde tomaten ook in stukjes en voeg deze toe. Als laatste een lepel olijfolie van de zongedroogde tomaten erdoor.
- Extra: zet nu een grote hapjespan op het vuur met een scheutje olijfolie van de zongedroogde tomaten. Pak een hapjespan en voeg de gesneden kipfilet toe, strooi er wat paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder, zout en zwarte peper overheen en bak de kip langzaam gaar ongeveer 6 minuten.
- Pak een apart kommetje en doe hierin de dressing ingrediënten behalve de gedroogde bieslook. Meng dit even goed samen tot een lichte rode saus en goed aanlengen met water. Strooi dit over de sla heen.
- Als extra dressing leg je de kipfilet reepjes erop en daaroverheen strooi je de pijnboompitten en bieslook. Vergeet niet de pijnboom pitten heel even in een kleine koekenpan te roosteren, maar wel goed blijven bewegen op hoog vuur.
- Je kunt ook de kipfilet apart serveren of weglaten en het vegetarisch houden, erg lekker ook met falafel en koriander inplaats van bieslook.
Tip:
Vervang de kerriepoeder eens door gerookte paprika! Hiermee kun je verrassend veel kanten op. Of vervang de kipfilet voor zalm snippers.
Dit recept voor salade rucola zongedroogde tomaten pijnboompitten met is voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 557
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 45 g
Vetten: 35 g
Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten