Slawraps met kipgehakt? Deze zomerse, frisse sla wraps zijn een fantastisch idee voor een heerlijke lichte, koolhydraatarme lunch.
Kies bij de boodschappen de grootste en meest stevige krop Romaine sla uit, zodat je alvast een mooie basis ‘wrap’ hebt.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Slawraps met kipgehakt maken
Romaine sla bevat vitamine A, K en C. De antioxidanten in de sla hebben een cholesterolverlagende werking en zijn goed voor de bloedvaten!
Daarbij helpt het kalium in de Romaine sla om de bloeddruk te verlagen.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 el olijfolie
- 500 g kipgehakt
- 110 g champignons
- 6 gr verse basilicum
- 2-3 el hoisinsaus
- 1 tl gember, fijngesneden
- 1 el sojasaus
- 2 tl gehakte knoflook
- 1 krop romaine sla
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 3 stronken lente-ui, in ringetjes gesneden
Zo maak je een slawraps met kipgehakt
- Snijd de champignons, paprika, lente-ui en bacilicum in kleine stukjes.
- Doe olie in een koekenpan en bak het kipgehakt in circa 5-10 min gaar.
- Voeg de champignons, paprika en basillicum toe enbak nog 5 min.
- Meng in een kleine kom de sojasaus, hoisin, gember en knoflook. Voeg de saus toe aan het kipgehakt en laat op laag vuur nog even kort staan.
- Pak de romaine sla en maak de bladeren schoon met water. Plaats de bladeren op de borden.
- Vul de bladen met kipgehakt en strooi wat lente- ui over de bladen met gehakt heen.
De voedingswaarden
Dit gerecht voor een koolhydraatarme slawraps met kipgehakt is voldoende voor 4 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:
- Calorieën: 348 kcal
- Koolhydraten: 6,8 g
- Eiwitten: 23,5 g
- Vetten: 25,2 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?