Smart cooking spray: goedkoper én met minder vet koken

Smart cooking spray? Vet is een beruchte dikmaker. En veel van het vet dat we binnenkrijgen zit in de jus of het laagje boter waarmee we ons vlees bereiden of ons uitje fruiten. We gebruiken eigenlijk veel meer dan nodig is om onze gerechten mee te bereiden. Nu is daar een handige oplossing voor: smart cooking spray. Laten we eens kijken wat dit nu eigenlijk is, hoe het werkt, of het jouw investering waard is, en welke sprays er momenteel op de markt zijn. 

Wat kost een smart cooking spray?

Wat kost een smart cooking spray

Ik liet het hierboven al vallen: een smart cooking spray is uiteindelijk goedkoper dan boter of braadolie omdat je er langer mee doet. Daarnaast is het gezonder. Dat maakt de keuze voor zo’n spuitbus een no-brainer. Momenteel betaal je bij Body & Fit minder dan vijf euro voor zo’n spray. Groot kans dat je met drie of vier van die bussen genoeg hebt voor het komende jaar!

Wat is smart cooking spray?

Wat is smart cooking spray

Een smart cooking spray is bak- of braadvet uit een spuitbus. Je hebt aan een heel dun laagje al genoeg om al jouw favoriete gerechten in de koekenpan, braadpan of hapjespan te bereiden. De spray lijkt een beetje op een deo, maar neem van mij aan dat je die niet onder je oksels wilt spuiten.

Nee, smart cookings sprays horen in de koken thuis. Je vindt ze trouwens niet alleen bij mensen als jou en ik; ook steeds meer professionele koks zijn enthousiast over deze handige uitvinding.

Voordelen van een cooking spray

Het belangrijkste voordeel van een cooking spray is dat je veel minder calorieën en vetten binnenkrijgt. Dat komt omdat doseren stukken makkelijker is. De spray maakt het mogelijk om een flinterdun laagje olie, in minuscule druppeltjes, in jouw koekenpan te spuiten. Precies genoeg om aanbranden te voorkomen. Slechts 1 kcal per spray.

De prijs kunnen we ook als voordeel aanmerken. Want je betaalt voor zo’n spray net zoveel als voor een pakje boter of tube bakolie. Met als verschil dat je er veel langer mee doet. Dat pakt dus goedkoper uit.

Wanneer je goed rondkijkt, zul je baksprays vinden die puur natuur zijn. Met andere woorden: waar géén kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen in zitten. 

Hoe kies je de beste smart cooking spray?

Er zijn steeds meer smart cooking sprays op de markt. Dat varieert van kant-en-klare sprays, bijvoorbeeld van kokosolie of koolzaadolie, tot verstuivers waarmee je jouw eigen olie in minidruppeltjes doseert. In deze blogpost focus ik me op de sprays waarmee je niet zelf hoeft te knutselen en knoeien: in een volgeladen spuitbus waar jij direct scherp mee schiet.

Maar hoe kies je de beste bakspray? Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, vooral wanneer je kijkt in een webwinkel als Bol.com. Jouw keuze voor een kookspray hangt natuurlijk af van de gerechten die je ermee wilt maken, maar je zult ook naar de prijs en de reviews van eerdere kopers kijken. Al met al kun je aan dit onderzoek heel wat tijd kwijt zijn. 

Wat zijn de beste smart cooking sprays?

Slim van je: jij laat mensen zoals ik het zware werk voor je doen. In dit geval het zoeken naar de beste kookspray. Ik heb er een hele avond aan besteed en een top-5 samengesteld waar jij je koekenpan bij aflikt. Voor welke spuitolie ga jij?

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 4]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.