Spaghettipompoen recept: Italiaanse klassieker! Pasta Bolognese

Spaghettipompoen recept? Soms kan het uitdagend zijn om de koolhydraten te mijden. Met name wanneer we hunkeren naar een heerlijk Italiaans gerecht welke meestal boordevol koolhydraten zitten. Maar met een beetje creativiteit is het zeker mogelijk om de heerlijke Italiaanse keuken op een koolhydraatarme manier op tafel te zetten! Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Probeer dan onze Zomerse-aanbieding! Vandaag 6 nieuwe Koolhydraatarme Chef boeken >>

Spaghettipompoen recept maken

Spaghettipompoen recept maken

Dit kun je al vrij gemakkelijk voor elkaar krijgen door de ‘pasta’of de koolhydraten te vervangen door groenten zoals courgettes of pompoen, of een koolhydraatarme variant. Zo kun je geheel zonder schuldgevoel volop genieten van jouw Italiaanse pasta bolognese!

Recept voor 3 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 500 gr pompoen of courgette spaghetti (verkrijgbaar bij AH/ LIDL)
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gr mager rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in partjes
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 400 gr gezeefde tomaat
  • 2 EL olijfolie
  • 3 EL gedroogde Italiaanse kruiden
  • Geraspte parmezaans kaas
  • 50 gram Rucola
  • verse basilicum als garnering

Zo maak je dit koolhydraatarme recept:

  1. Snijd de ui, knoflook en courgette in kleine stukken. Bak de ui in een pan met wat olijfolie totdat deze glazig wordt en voeg vervolgens de knoflook toe. Bak deze kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak al roerend tot deze helemaal gaar is. Voeg dan de courgette toe.

  2. Voeg dan de gezeefde tomaat samen met het bouillonblokje toe en roer dit goed door elkaar.

  3. Voeg dan de Italiaanse kruiden toe en wat peper (en zout) naar smaak. Laat het geheel nog 15 min goed sudderen.

  4. Pak hierna een grote wokpan en bak de pompoen spaghetti kort roerend gaar. (let op dat deze niet te slap wordt!)

  5. Verdeel de pompoen spaghetti samen met de tomatensaus, rucola , verse basilicum en geraspte parmezaan over de borden. Nu lekker smullen samen!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 288 kcal
  • Koolhydraten: 19 gr
  • Eiwitten: 23 gr
  • Vetten: 12 gr

Makkelijke recepten maken?

Wij maken het nog gemakkelijker met zo’n 850+ koolhydraatarme recepten op de site staat hier vast wat lekkers voor je tussen! Bekijk hieronder rustig de eenvoudige recepten.

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.