Spinazie ovenschotel met ei? Klassiek gerecht in een Nieuw Jasje!

Spinazie ovenschotel met ei? Iedereen heeft het al eens gegeten spinazie maar heb je ook de ovenschotel geprobeerd? Nee?

Dan wordt het maar eens tijd om deze heerlijke krokante spinazie schotel te proberen.

Echt genieten met gebakken spekjes, gesmolten kaas en de gezonde spinazie erin.

Vandaag gaan wij dus aan de slag met deze schotel. Zelf vind ik het heerlijk om er nog een flinke schep sambal door te doen zodat je echt beetje pit erin krijgt.

Maar je kunt dit helemaal naar eigen smaak invullen. Als je nog nooit hebt gemaakt, gewoon lekker het recept volgen is mijn advies. Laten we beginnen!

Spinazie ovenschotel met ei

Met dit recept ben je ongeveer 20 tot 30 minuten bezig, een beetje afhankelijk van je oven. Ook hoe creatief je bent met de voorgestelde ingrediënten! Eigenlijk kan van alles in deze spinazie ovenschotel stoppen.Ook lekker bijvoorbeeld met zalm of witvis inplaats van de bekende magere of gerookte spekjes.

Ik heb dit keer gekozen voor zoete aardappel ter vervangen van de normale aardappelen. Deze hebben net wat meer vitamines, vezels en mineralen in zich en hebben minder koolhydraten. Aangezien het eigelijk een wortel is!

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten voor de spinazie ovenschotel

  • 450 g verse spinazie, gewassen
  • 450 g zoete aardappel in schijfjes (voorgekookt)
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 1 grote rode ui,
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 dl Griekse yoghurt,
  • 3 eieren, voor het kaasmengsel
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 gekookte eieren,
  • 100 gram geraspte 35+ kaas,
  • scheutje olijfolie,
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 el sambal manis
  • Optioneel: ook lekker inplaats van Griekse yoghurt neem eens biologische zuivelspread

Bereidingswijze voor spinazie ovenschotel met ei

  1. Zet de oven alvast op 200 graden. Als je vooraf even water kookt in de waterkoker hoeven de 2 eieren er nog maar 8 min in om hard te worden. Zet een kleine koekenpan op het vuur en bak hierin zondere boter de gerookte spekjes, als deze gaan slinken en een beetje krokant worden. Vuur wat zachter en voeg jij de gesnipperde uien en de knoflook toe. Samen lekker laten bakken tot het zachte en glazig wordt.
  2. Zelf vet ik de ovenschaal van ongeveer 1,5 liter in met beetje olijfolie en een klein kwastje.  Vervolgens de voorgekookte zoete Aardappelschijfjes erin leggen. Niet voorgekookt? Je kunt zoete aardappel prima met schil laten alleen moet je deze even goed koken ongeveer 20 tot 25 min. Pak je de koeken pan met uien, knoflook en spek en verspreid dit er overheen. Spinazie altijd nogmaals goed onder koud water wassen in een vergiet en uit lekken, daarna de spinazie erover verdelen.
  3. Voor het topping kaas mengsel. Klop je eerste 3 eieren los in een grote maatbeker met de Griekse yoghurt, knoflookpoeder, chilipoeder, sambal,  peper naar smaak toe. Vervolgens giet je dit over de overschotel, leg de in plakjes gesneden gekookte eieren erop en bestrooi de schotel met lekker wat geraspte kaas.
  4. Als laatste plaats je de schotel 30 min maximaal in de oven totdat de bovenkant lekker krokant bruin wordt. Goed laten afkoelen en daarna smullen samen! Lekker met een schepje Griekse yoghurt op je bord.

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook heerlijk met rundergehakt inplaats van spekjes! Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe aan de spinazie schotel.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een spinazie ovenschotel te maken is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 375
Koolhydraten: 13 g
Eiwitten: 36,8 g
Vetten: 23 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.