Stoofschotel met artisjokken? Fantastische voor de lever en de spijsvertering!

Stoofschotel met artisjokken? Artisjokharten uit pot of blik zijn super simpel in gebruik en ze zijn heerlijk in dit eenvoudige gerecht.

Stoofschotels zijn geweldig voor de herfst en winter. Een heerlijke verwarmende stoofschotel die lekker vul is. Wist je al dat je stoofschotels zowel met vlees, vis en vegetarisch kunt maken? Hieronder vind je inspiratie voor 10 lekkere stoofschotels!. Lees snel verder!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Stoofschotel met artisjokken

Stoofschotel met artisjokken maken

Artisjokharten zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens een fantastische ondersteuning van de lever en de spijsvertering. Daarnaast kunnen ze helpen met afvallen dankzij de vochtafdrijvend en zuiverende eigenschappen van deze geweldige groente.

Heerlijk EN gezond dus!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 blikken a 400 gr tomatenstukjes
  • 300 gr artisjokharten uit blik of pot, afgegoten en gehalveerd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • ¼ tl gedroogde chilivlokken
  • 4-5 el ricotta
  • zout en peper
  • 4 eieren

Zo maak je een stoofschotel met artisjokken

  1. Verwarm de olie in een grote pan. Bak hierin de knoflook en voeg de tomatenstukjes en artisjokhelften toe. Breng aan de kook en voeg de azijn, peterselie en chilivlokken toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  2. Dek de pan af en laat de inhoud onder af en toe roeren 10 min sudderen. Verwijder dan het deksel en laat het mengsel wat indikken (10 min).

  3. Maak langs de rand van de pan met een lepel vier holtes en breek daar de eieren in. Schep de ricotta tussen de eieren.

  4. Dek tijdens het garen van de eieren de pan af.

  5. Zodra de eieren gestold zijn kan het gerecht geserveerd worden. Garneer met wat verse peterselie!

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht is voor een tomaten Artisjokken stoof met een voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 233 kcal
  • Koolhydraten: 8 g
  • Eiwitten: 13 g
  • Vetten: 17 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.