Sushi bowl maken met bloem­kool­rijst? Heerlijk smullen en gezond!

Sushi bowl maken maken? Probeer dan deze koolhydraatarme sushi bowl eens met bloemkoolrijst en verschillende soorten groente! Deze sushi zalm is en blijft een favoriet. Heb jij al eens ooit deze zelf geprobeerd te maken? Dan weet je niet wat je gemist hebt.  De smaakmakers is kaas met Italiaanse kruiden, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Sushi bowl maken

Zelf vind ik avondeten altijd enorm leuk om mijn tijd te nemen en echt te van gaan genieten om toch weer voedzaam en een gezond recept maken. Deze unieke koolhydraatarme sushi bowl maken is eenvoudig en gezond. Ook lekker als lunch om mee te nemen voor op werk!

Ingrediënten

200 g kant-en-klare bloemkoolrijst
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
145 g verse zalmfilets, snippers of blokjes maken
50 g verse knapperige radijsjes
40 g biet julienne
2 avocado, in stukken gesneden
85 g verse mangostukjes, hele verse mango is lekkerste en dan in stukjes snijden
40 g ingelegde gember (goedkoop en lekker van de toko)
1/2 tl sambal, lekkerst is gebakken sambal

Extra Tip: ook erg lekker met bakje verse tuinkers er boven op als garnering, 100 g koelverse sojabonen

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor sushi bowl maken

  1. Stop de bloemkoolrijst in een vergiet en schenk er kokend water over, laat het even uitlekken. Meng nu belangrijkste om Sushi te maken de bloemkoolrijst met de 1 el rijstazijn en 1 el gembervocht uit het potje. Verdeel het alvast over twee kommen ‘pokebowls’ of diepe borden en laat even goed afkoelen voor gebruik.
  2. Snijd de zalm fijn in blokjes of snippers wat jij het fijnste vindt, marineer direct de zalm in beetje sojasaus en beetje sambal. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Meng vervolgens de rode bietjes met de overige rijstazijn.
  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit. Let op: schep de avocado met een stevige toetjes lepel uit de schil en snijd het in blokjes.
  4. Schild en snijd de mango in de gewenste stukken. Doe de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een rondje over de borden met bloemkoolrijst als garnering.
  5. Als je een mooi kleurig geheel hebt gemaakt is het gelukt en kun je gaan smullen van je eigen eenvoudige sushi bowl!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Strooi over de bovenkant een paar tl sesamzaad of chiazaad.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor sushi bowl maken met smaak is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 643
Koolhydraten: 30 g
Eiwitten: 36 g
Vetten: 41 g

Probeer ook eens dit recept: Aubergine lasagne? Heerlijk koolhydraatarm en gezond!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.