Thaise Salade met crispy tofu? Dit is een variant op de klassieke Thaise salade ‘som tam’. Door de gebruikelijke groene papaya te vervangen door ijsbergsla is ook deze overheerlijke salade koolhydraatarm! Lees snel verder.
De crispy tofu geeft een naast de eiwitten ook nog eens een heerlijke bite aan dit gerecht.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Thaise Salade met crispy tofu
TIPS voor het eenvoudig klaarmaken van tofu:
Tofu wordt vanwege de houdbaarheid verkocht in water. Voordat je de tofu bereid moet je deze eerst goed drogen. Dit kun je doen door de tofu in plakjes te snijden en 1 a 2 uur tussen keukenpapier te leggen. Je kunt de tofu ook een dag in de koelkast laten drogen
Wens je dat knapperige krokante laagje op je tofu? Gebruik dan een klein beetje maiszetmeel voordat het de pan in gaat.
Tofu bevat water en hoef je dus niet te marineren met OLIE. Water en olie mixen niet. Je kunt dus beter soja of citroen gebruiken.
Zorg voordat je de tofu in de pan gooit voor een voldoende hete pan! Gaan we nu naar de ingrediënten.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr. Stevige tofu
- Kokosolie om in te bakken
- 300 gr ijsbergsla, geraspt
- 100 gr tomaten, gehalveerd
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 4 lente-uitjes in dunne ringetjes
- 200 gram gebroken sperziebonen
- 2 handjes verse koriander
- 50 gram geroosterde pinda’s gemalen (je kunt deze ook kort vijzelen)
- *Extra ook erg lekker met schijfjes of stukjes avocado
Dressing
- 2 rode pepers, in kleine stukjes (let op! verwijder eerst de zaadjes)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el sojasaus
- 2 el limoensap
- 4 el zoetstof naar keuze, vb agave
Zo maak je een Thaise Salade met crispy tofu
Giet de tofu af en dep deze goed droog. Bewaar deze tot gebruik in keukenpapier.
Maak de dressing door alle ingrediënten in een zware vijzel te stampen. Je kunt ze ook mengen in een keukenmachine.
Kook in een pannetje apart de sperziebonen totdat deze beetgaar zijn. Spoel daarna goed af met koud stromend water.
Doe de gesneden ijsbergsla, gehalveerde tomaten, gekookte sperziebonen, paprika, lente-uitjes, koriander en de helft van de pinda’s in een grote kom en meng deze goed door elkaar. Roer de helft van de dressing er doorheen.
Verwarm een klein laagje kokosolie in een koekenpan op hoog vuur. Snijd de tofu in plakken van 7.5 cm en bak ze aan alle kanten goudbruin. Laat daarna de tofu uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de salade over 4 borden en leg de tofu daarop. Maak de salade af door de resterende dressing er overheen te gieten. Direct smullen!
De voedingswaarden
Dit gerecht voor een Thaise Salade met crispy tofu is voldoende voor 4 personen.
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 159 kcal
- Koolhydraten: 10 g
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 9 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?
bij de ingrediënten missen de sperciebonen
Hey Lou,
Staat erbij! Bedankt voor de tip.
Veel kookplezier,
Heiko