Tilapiafilet met rode bieten kun je zeer snel maken in de keuken bereiden en is altijd gezond en lekker. Ook het wisselen van de ingrediënten is mogelijk voor wat jij lekker vindt. Dit recept ga je bewaren en smakelijk vinden en je bent binnen zo klaar.
Pittige tilapiafilet met rode bieten
Zin in een gezonde en voedzame maaltijd? Dan is gebakken tilapiafilet met rode bieten en chilipeper de uitkomst!
Wat heb je nodig?
450 gram tilapiafilet
2 el olijfolie
Chilipoeder
Paprikapoeder
Kristalzout en grove peper
300 gram voorgekookte rode bieten
Je kunt voor extra smaak aluminiumfolie gebruiken en een bakplaat.
Hoe maak je gebakken tilapiafilet met bietjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
- Snij de bieten in kleine stukjes of in mooie dunnen plakjes en bestrooi deze met nootmuskaat.
- Leg de vis tilapiafilet op een stukje aluminiumfolie en vervolgens op de bakplaat.
- Bestrijk de filets met olijfolie en voeg snufje chilipeper en paprikapoeder naar smaak toe, voor extra smaak kun je nog wat citroensap toevoegen.
- Doe de tilapiafilets ongeveer 15 minuten in de oven zodat de sappen er lekker kunnen intrekken en garen.
- Serveer de warme tilapiafilets uit de oven met de bieten op je bord en smullen!
De voedingswaarden
Het recept is voor twee porties en bevat de juiste voedingsstoffen zoals vitamine C: 6% van de ADH Foliumzuur (Vitamine B11): 20% van de ADH Vitamine B6: 3% van de ADH Magnesium: 6% van de ADH Kalium: 9% ADH.
De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:
calorieën: 430
koolhydraten: 13 gram
eiwitten: 15 gram
vetten: 53 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
En wat doe je verder met de bieten?
Hey Carolina, bedankt voor je bericht! Inderdaad, serveer de tilapiafilets uit de oven met de frisse bieten op je bord en smullen!