Top 10 Fietsverlichting: LED, voor wiel en stuur! 100% Oplaadbaar!

Goede fietsverlichting is onmisbaar voor je eigen veiligheid en die van anderen. Wat is de beste fietsverlichting die je op dit moment kunt kopen?

Je kunt ’s avonds niet veilig de weg op gaan als je niet van fietsverlichting gebruik maakt. In Nederland is het een absolute vereiste de fiets van verlichting te voorzien. Het is zelfs verplicht! Je kunt een boete krijgen voor het niet ‘dragen’ van fietsverlichting. Een boete die je eenvoudig had kunnen voorkomen.

Wist je dat je voor minder dan een vierde van de boete die je hiervoor kunt krijgen kwalitatieve fietsverlichting kunt kopen? Als je twee keer een boete krijgt, had je dus al acht keer fietsverlichting hiervoor kunnen kopen!

Kortom, genoeg reden vandaag nog fietsverlichting te bestellen. Verlichting waarmee je niet alleen jezelf maar ook anderen in veiligheid brengt. Iemand kan tijdig ontwijken als je even niet oplet wanneer je verlichting gebruikt. Net als dat jij op tijd kunt reageren aangezien je verder de diepte in kunt kijken.

Nu weet ik dat het lastig is om te bepalen welke fietsverlichting je precies nodig hebt. Het aanbod is gigantisch. De volgende onderwerpen helpen je een baan in deze wereld te vormen:

 • Waarom is fietsverlichting een goede investering?
 • Welke soorten fietsverlichting zijn er?
 • Hoe kun je het best fietsverlichting uitkiezen?
 • Wat is de beste fietsverlichting?

Welke soorten fietsverlichting zijn er?

Welke soorten fietsverlichting zijn er (1)

Nederlanders zijn goed op de hoogte van het belang van fietsverlichting. Het is dan ook niet opmerkelijk dat de meeste fietsen van fietsverlichting zijn voorzien. Als je een nieuwe fiets koopt, dan is hier altijd verlichting op te vinden. Simpelweg omdat dit voor Nederlanders vanzelfsprekend is! Iets wat in het buitenland veelal anders gaat.

Dat je fietsverlichting nu niet meer naar behoren werkt is wel duidelijk. Je bent klaar om je fiets van nieuwe verlichting te voorzien. Daarvoor kun je uit de verschillende soorten kiezen:

 • Oplaadbare fietsverlichting
 • Fietsverlichting voor op het stuur
 • Fietsverlichting voor op de wielen
 • Fietsverlichting van verschillende hoeveelheden lumen
 • Fietsverlichting voor racefietsen

Dat is meteen al een grote hoeveelheid keuzes die je moet maken. Want welk type fietsverlichting past het best bij wat je zoekt? Is het bijvoorbeeld niet slimmer om voor de felste verlichting te gaan? Ik leg het je uit.

Kies op basis van deze eisen je nieuwe fietsverlichting uit

Kies op basis van deze eisen je nieuwe fietsverlichting uit (1)

Je kunt je zoektocht naar nieuwe fietsverlichting veel makkelijker maken als je een eisenlijstje maakt. Om een sterk lijstje te kunnen maken, moet je wel weten wat de verschillen tussen de verschillende soorten verlichting zijn. Daar kan ik je bij helpen, want mijn top 10 fietsverlichting is tot stand gekomen door zoveel mogelijk verschillen op te sporen.

De belangrijkste verschillen zijn op deze onderdelen te vinden:

 • Prijs
 • Bouwkwaliteit (duurzaamheid)
 • Wel of niet oplaadbaar
 • Bevestigingsmethode- en plek
 • Verschillende standen

Laten we kort naar deze indicatoren kijken.

Prijs

Het is niet zo gek dat fietsverlichting per product in prijs verschilt. Maar gezien de andere indicatoren kan dit wel een rol spelen. Bepaal vooraf wat je budget is en wat je eventueel aan je nieuwe fietsverlichting wilt besteden. Zoals je in mijn fietsverlichting top 10 ziet, lopen de prijzen uiteen. Soms loont het om net wat boven je budget te gaan wanneer je een model kunt kopen dat van kwalitatievere materialen gebruik maakt of meer functies heeft.

Bouwkwaliteit

Wil je dat jouw fietsverlichting wel even meegaat? Geef dan net wat meer uit en controleer of je nieuwe fietslampjes van goede materialen gemaakt zijn. Dat wil zeggen dat goedkope siliconen lampjes niet je tijd waard zijn. Kies voor verlichting van sterk kunststof of RVS.

Oplaadbaar

Wil je jouw fietsverlichting kunnen opladen en zo besparen op batterijtjes? Via USB- of oplaadbare batterijen? Met diverse fietslampjes, voor- en achter, is dit mogelijk. Je kunt dit onder andere in mijn top 10 in de beschrijving zien. Dit is beter voor het milieu en een stuk makkelijker in het gebruik. Is je batterij namelijk op, heb je ‘m zo via een USB oplader opgeladen!

Bevestigingsmethode en plek

Waar wil jij je fietsverlichting plaatsen? Wil je op de voorkant van je fiets een lampje plaatsen op je stuur en aan de achterkant boven je wiel? Of wil je juist op je kleding fietsverlichting dragen?

Let hier vooraf goed op, aangezien er diverse producten zijn die hier speciaal voor ontwikkeld zijn.

Verschillende standen

Knipperend licht, meer lumens of juist stadslicht: de betere fietsverlichting kun je terwijl je fiets op verschillende standen instellen. Heel leuk, maar vaak onnodig. Denk goed na welk type verlichting je nodig hebt door jezelf af te vragen op welke wegen je het meest fietst. Ben je een wielrenner op boswegen? Dan is opvallende knipperende beweging een must. Fiets je vooral door de binnenstad? Dan is de wat goedkopere fietsverlichting uit de top 10 voldoende.

Wat is de beste fietsverlichting van dit moment? Mijn top 5!

Top 5 fietsverlichting nodig? Dan krijg je die van mij! Ik heb namelijk grondig onderzoek gedaan naar de beste fietsverlichting van dit moment. In de top 10 zijn verschillende soorten producten te vinden zodat je ook voor oplaadbare LED fietsverlichting of multi-functionele modellen de beste producten kunt ontdekken!

Bekijk hieronder de top 5 Fietsverlichting die werken op dit moment. 

1. TIGR Ultraheldere LED Fietsverlichtingsset – USB Oplaadbaar – 300 Lumen

Wil jij graag meer halen uit je fietsverlichting zonder hem steeds te moeten vervangen of weggooien? Het heldere voorlicht (300 lumen) verlicht je pad optimaal en het sterke achterlicht trekt onmiddellijk de aandacht van andere weggebruikers. De TIGR fietslampen zijn perfect voor jouw dagelijkse pendel en fietsavonturen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Eenvoudig te bevestigen (geen schroefjes nodig)
 • Sterk licht zelfs voor LED lampjes
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Rohtar Fietsverlichting set – Oplaadbare USB Fietslamp met Adapter

Handig, compact en praktisch fietsverlichting in huis halen? Deze oplaadbare fietslampjes zijn zeer functioneel, maar mét modern design van Nederlandse bodem: Veiligheid waar u mee gezien mag worden. Deze LED fietslicht set bevat een koplamp, achterlicht, montagesystemen en USB-opladers. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • zeer heldere lampjes
 • Echt handige Led lampje voor accu indicatie
 • Goede prijs/kwaliteit

3. AXA Niteline T4R Fietsverlichtingsset – USB – LED

Graag het gelijk goed doen voor je fietsverlichting en veiligheid? De AXA Niteline T4-R koplamp heeft 1 LED en het achterlicht heeft 4 LED’s. Hiermee is uw fiets gedurende 6 uur verlicht en dankzij de multi-bevestiging en het compacte design is de verlichting gemakkelijk mee te nemen en weer te monteren.. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Erg felle lampjes die zorgen dat je goed zichtbaar bent
 • Praktisch en door de verstelbare stand past hij op elke fiets
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Fietsverlichting Set – Oplaadbare USB Led Fietslamp – Voor en Achter – Waterdicht – 4 Lichtstanden – Zwart

Vind jij het ook zo fijn om je avondritten goede fietsverlichting te hebben en zichtbaar te zijn? Deze USB oplaadbare voor en achter fietslampen zijn de perfecte fietsverlichting voor jouw fiets. Dankzij de aluminium behuizing is het licht beschermd in alle weersomstandigheden. LED verlichting gaat bovendien veel langer mee. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Degelijke materialen en zeer royale lichtopbrengst.
 • .Opladen met de USB gaat ook prima
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Fietsverlichting usb, Fietslampjes, oplaadbare LED fietsverlichting

Graag weer orde brengen in je keuken en niet alle kasten moeten optrekken tijdens het koken? Je hoeft de koplamp maar éénmalig éénvoudig te bevestigen waarna u telkens met een klipje in één schuifbeweging de koplamp eraf kunt halen of erop kunt zetten. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Super helder licht en daardoor heel goed zicht en goede lichtbundel
 • makkelijk via de USB kunt opladen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.