Koolhydraatarm vegetarische aardappelrolletjes

Dat vegetarische aardappelrolletjes vooral lekker zijn kunnen zijn bewijst dit recept voor deze aardappelrolletjes met walnoten uit de oven. Zeer smakelijk als bijgerecht of lunch.

“Wil jij gewicht verliezen zonder jezelf suf te sporten of uit te hongeren? Dan is het koolhydraatarm 30 dagen menu precies waar je naar op zoek bent. Nu van 47,- voor 15,- = € 32,- KORTING!” GA DOOR NAAR DE KORTINGSPAGINA!

Koolhydraatarm vegetarische aardappelrolletjes

Heerlijke en eenvoudige recepten met walnoten. Je wilt deze zeker wel eens proberen! Bereidingstijd: ca 40 min.

Wat heb je nodig?

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • 200 g bloem
  • zout en peper

Vulling:

  • 400 g uien
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes majoraan
  • 60 g boter
  • 100 g gehakte walnoten
  • 2,5 dl slagroom
  • 3 eieren
  • 2 el crème fraîche

Zo maak je zelf hartige vegetarische aardappelrolletjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Boen de aardappelen schoon, leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 1 uur goud bruin in de oven. Haal ze uit de oven, halveer ze en hol ze uit met een lepel. Pureer het kruimels met een pureerknijper of stamper en laat het afkoelen. Voeg de eieren, zout, peper en het bloem toe en meng alles met je handen tot er glad deeg ontstaat. Laat het ongeveer 10 min rusten.
  2. Maak de vulling: pel de uien en hak ze fijn. Was de kruiden, dep deze droog en hak de blaadjes fijner. Verhit 20 g boter en bak de uien fruitig en gehakte kruiden 5 min mee. Op wel een laag vuur. Voeg zout en peper toe en laat het mengsel even afkoelen.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een rechhoek van ongeveer 80 bij 30 cm en 5 mm dik. Bestrijk het met het uien-kruidenmengsel. Strooi de walnoten erover. Rol het deeg voorzicht op en snijd het in plakjes van 2 cm. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de plakjes voorzichtig ongeveer 2 min per kant bruin.
  4. Klop de slagroom, eieren, crème fraîche door elkaar en voeg zout en peper toe. Leg de rolletjes in een ovenschaal en schenk het slagroom-mengels erover. Bak dit ongeveer 15 min in een oven op 200 graden celcius.

De voedingswaarde:

Dit makkelijke vegetarische recept van aardappelrolletjes is voldoende voor 20 stuks. De voedingswaarde is berekent per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 78 kcal
  • Koolhydraten: 8  g
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 6 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten! Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.