Vegetarische chili con carne? Chili con carne is een bekend simpel te maken gerecht. Deze variant is echter zónder gehakt waardoor het een echte ‘sin’ carne wordt. Een heerlijk voedzame vegetarische hap. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij 350+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Vegetarische chili con carne maken
TIP: Voeg lekker geraspte kaas toe voor een heerlijke pittige smaak!
Recept voor ongeveer 4 personen
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, per portie:
- 4 witte uien, gesnipperd
- 4 tomaten, in blokjes
- 2 venkels, schoongemaakt en in kleine stukjes
- 350 gr vega gehakt
- 4 tenen knoflook, geperst
- 500 gr bruine bonen
- 400 gr gezeefde tomaten
- 4 tl cajunkruiden
- olie om in te bakken
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je dit koolhydraatarme recept:
Verwarm olie en bak het gehakt ongeveer 2 minuten. Voeg dan de schoongemaakte en gesneden ui en venkel toe en bak ongeveer 5 min op laag vuur mee. Roer de tomaat en geperste knoflook er doorheen.
Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet en spoel goed af. Voeg dan de gezeefde tomaten toe aan het vega gehakt mengsel en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met de cajunkruiden, peper en zout.
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 356 kcal
- Koolhydraten: 40 gr
- Eiwitten: 32 gr
- Vetten: 2 gr
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?