Vegetarische lunch met hartige bloemkool pannenkoekjes

Als je zin hebt in een vegetarische lunch, dan moet je echt dit recept voor hartige pannenkoekjes van bloemkool eens proberen.

Lekker makkelijk te maken, bijzonder smaakvol en gezond. Door de toevoeging van pittige kaas zijn ze ook nog eens lekker hartig. Precies wat je nodig hebt voor een vegetarische lunch dus.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Daarnaast kun je dit recept voor een vegetarische lunch prima een dag van tevoren maken. Zo kun je deze maaltijd eenvoudig meenemen naar je werk of onderweg.

Dit recept voor hartige bloemkool pannenkoekjes bevat ook nog eens weinig calorieën en lekker veel vezels. Je kiest met dit recept dus voor een verantwoorde vegetarische lunch.

Is een vegetarische lunch met hartige pannenkoekjes gezond?

Reken maar! In dit recept maken we de pannenkoekjes namelijk van bloemkool. Net zo lekker maar met veel minder koolhydraten natuurlijk.

Daarnaast is bloemkool ook nog eens erg gezond. Het bevat veel vitamine K en B6. Ook vezels en mineralen zoals foliumzuur vind je terug in bloemkool.

Maar, voor sterke botten hoef je deze vegetarische lunch ook niet te laten staan. Bloemkool bevat ook nog eens heel veel calcium. Alle reden dus om met dit lekkere vegetarische lunch recept aan de slag te gaan.

Wat is de voedingswaarde van dit vegetarische lunch recept?

Het zal je niet verbazen dat de voedingswaarden voor dit lunch recept behoorlijk positief uitpakken. Dat is mede te danken aan de bloemkool. Dit bevat namelijk veel vezels en weinig calorieën.

Zo heb je dus een goed vullend lunch recept dat ook nog eens past in een verantwoord eetpatroon.

De voedingswaarden voor dit vegetarische recept voor 8 pannenkoekjes is berekend per portie van twee pannenkoeken:

Calorieën: 161
Vetten: 11,3
Koolhydraten: 4,7
Eiwitten: 9,7

Deze ingrediënten heb je nodig:

450 gram bloemkoolrijst
3 eieren
2 lente uien
50 gram kaas (geraspt)
peper

Zo maak je zelf een vegetarische lunch met hartige pannenkoekjes:

1. Snij de lente ui in ringen.
2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier de kaas, lente ui en zout en peper aan toe.
3. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin één voor één de pannenkoekjes.
4. Bak ze ongeveer 5 minuten aan iedere zijde tot ze lekker gaar en bruin zijn. Eet smakelijk!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.