vegetarische mosterdsoep, wie is er nu niet dol op? Met dit recept voor mosterdsoep maak je vanaf nu zelf de meest lekkere soep op een makkelijke manier. Daarbij zit deze verse soep vol met gezonde ingrediënten zoals bijvoorbeeld prei.
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken voor 5 ,- euro >>
Mosterdsoep zelf maken?
Mosterdsoep is niet alleen heel lekker als voorgerecht, maar ook als verantwoord tussendoortje. Door de pittige mosterd krijg je een lekkere opkikker terwijl je de inname van calorieën behoorlijk beperkt. Heerlijk op een luie zondagmiddag als je niet teveel tijd aan een maaltijd wilt besteden maar toch lekker wilt eten.
Recept voor gezonde mosterdsoep
Dat mosterd gezond voor je wist je misschien al. Dit pittige zaadje bevat heel veel essentiële mineralen voor ons lichaam zoals bijvoorbeeld seleen, fosfor en magnesium. Daarnaast zorgt mosterd ervoor dat je metabolisme wordt versneld, wat je natuurlijk weer helpt bij een betere voedselvertering. Nog een goede reden dus om zelf aan de slag te gaan met dit heerlijke romige mosterdsoep recept.
Vegetarische mosterdsoep met prei hier de voedingswaarden
Buiten het feit om dat zelf mosterdsoep maken vele malen gezonder is dan dat je deze kant en klaar koopt, bevat het ook nog eens veel minder vetten en calorieën. De voedingswaarden van dit mosterdsoep recept voor 4 personen is gebaseerd op één portie:
- Calorieën: 225
- Koolhydraten: 11 gram
- Vetten: 16 gram
- Eiwitten: 4 gram
Dit heb je nodig:
- 1 teentje knoflook
- Één sjalotje
- 1 prei
- ½ tablet groentebouillon
- 30 gram bloem
- 25 gram roomboter (zonder zout)
- 1 dl witte wijn (droog)
- 100 ml slagroom of lookroom
- 1 theelepel kristalsuiker
- 2 takjes peterselie (vers)
- 700 ml water
- 2 eetlepels grove mosterd (of meer), mijn favoriet is de echte Zaanse grove mosterd
Zo maak je zelf romige mosterdsoep met prei:
- Was de prei en snij deze in dunne ringen of stukjes. Snij ook de knoflook en het sjalotje in kleine stukjes en fruit ze daarna in een pan met wat roomboter. Voeg hier ook de prei aan toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
- Roer de bloem door het prei mengsel en bak dit mee zonder bruin te laten worden. Schenk hierna voorzichtig 300 ml water in de pan tot er een egale saus ontstaat.
- Voeg hierna het tablet groentebouillon samen met het resterende water (400 ml) en de wijn toe. Kook dit ongeveer 5 minuten zachtjes door.
- Doe een aantal eetlepels van de soep in een kommetje en roer hier de mosterd en de slagroom doorheen. Voeg dit daarna al roerende toe aan de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper. Let op: de soep mag niet meer koken!
- Pureer als alles gaar is het fijn met een staafmixer.
- Was de takjes peterselie en knip deze fijn. Verdeel de mosterd soep in grote kommen en garneer met de verse peterselie. Eet smakelijk!
hoeveel en wat voor mosterd?
Hey Joh,
Bedankt voor je vraag! Gelijk even aangepast maar 2 eetlepels grove mosterd (of meer), mijn favoriet is de echte Zaanse grove mosterd 🙂
Veel kookplezier