Ik ben zo gek op deze vegetarische ovenschotel aardappel! Klinkt misschien een beetje raar maar deze schotel is echt super lekker en 100% vegetarisch. Ik weet zeker dat je deze romige ovenschotel vandaag nog gaat maken.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Vegetarische ovenschotel aardappel
Gebruik voor deze romige ovenschotel allerlei soorten paddestoelen. Je kunt de schotel rechtstreeks uit de oven op tafel zetten en smullen.
Als ik aan paddestoelen denk begin ik spontaan te lachen. Omdat dan direct een gedachte van Kabouter Wesley in mij opkomt, maar ook de heerlijke smaak van bospaddestoelen of de Japanse shiitake paddestoel die echt een eigen smaak hebben.
Bij dit koolhydraatarme ovenschotel aardappel recept zit vol met verukkelijke paddestoelen! Deze ovenschotel is namelijk verantwoord en je kunt er zonder schuldgevoel van smullen!
Gezonde vegetarische ovenschotel aardappel, bestaan ze echt?
Zeker! Je hebt zojuist al kunnen lezen dat deze ovenschotel met aardappelen en paddestoelen ook koolhydraatarm is. Dat betekent dat er geen extra koolhydraten inzitten of geraffineerde suikers. Daarnaast gebruik je alleen maar verse ingrediënten.
Zelf ben ik echt gek op de Shiitakes paddestoel deze rijk aan eiwitten. Want per 100 gram bevatten ze 13 gram eiwitten. Bij de gewone champignon is dit ongeveer 2,7 gram. Zo zijn eiwitten onze bouwstoffen voor het lichaam en zorgen voor dat verzadigde gevoel, waardoor je minder snel te veel gaat overeten
Verras je partner!
Als ik bezoek krijg maak je deze koolhydraatarme ovenschotel aardappel met paddestoelen. De reacties die ik dan krijg zijn altijd om van te smullen! Meestal wordt de vraag welk pakje ik gebruikt heb van de supermarkt.
Als ik dan vertel dat ik alleen maar verse ingrediënten heb gebruikt voor deze ovenschotel zijn ze niet te stoppen. Vaak krijg ik dan de vraag hoe ik deze ovenschotel heb gemaakt en of ik het gerecht wil delen. Dan moet ik altijd even lachen en zeg ik dat de koffie er aankomt met een koekje ;-).
De voedingswaarden
Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 35 minuten
Laten we starten! De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.
Aantal calorieën: 304
Koolhydraten: 15 gram
Eiwitten: 4 gram
Vetten: 24 gram
suikers: 2 gram
Wat heb je nodig?
25 g boter en liefste grasboter of kokos
500 g glazige aardappels, schijfjes en voorgekookt is ovenschotel zo klaar
2x 200g AH Paddenstoelen voor pasta
1 el fijngehakte rozemarijn
4 el fijngeknipt bieslook
2 teentjes knoflook, gemalen of geperst
1,5 dl slank room
zout en peper
fijn geknipte bieslook, ter garnering
Hoe maak je koolhydraatarme ovenschotel aardappel?
1. Vet een platte ronde overschaal in met kokosboter
2. Blancheer de aardappels 10 minuten in een pan met kokend water (niet nodig bij voorgekookte aardappelschijven). Laat ze goed uitlekken. Leg een vierde deel van de aardappels in de ovenschaal.
3. Verdeel een vierde deel van de gemengde paddestoelen over de aardappels in de ovenschaal en strooi vierde deel van de rozemarijn, het bieslook en het knoflook erover. Ga door met het maken van lagen in deze volgorde en eindig met een laag aardappels.
4. Schen de slank room over de aardappels en bestrooi de schotel met een snufje peper en zout.
5. Bak de ovenschotel ongeveer 35 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven, of tot er een heerlijk goudbruin korstje is ontstaan en de schotel gloeiend heet is.
6. Garneer de ovenschotel met het fijn geknipte bieslook en zet hem onmiddellijk op de tafel. Laat iedereen lekker zichzelf bedien maar wel goed blazen!
Tip van de kok: Je kunt ook deze schotel in een cakevorm bereiden en die dan op een groot bord omkeren tada!
Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu
[enormail_form form_id=1]
Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Taco.