Deze heerlijke vegetarische soep maak je snel en eenvoudig met geroosterde broccoli. Vol vezels, lekker voedzaam en heerlijk van smaak.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Keto Revolutie >>
Vegetarische soep met geroosterde broccoli
Wat heb je nodig?
- 500 gram broccoli
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 150 ml melk
- 2 eetlepels mosterd
- 150 gram geraspte cheddar
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 ui
- 1 ½ groentebouillonblokje
- 2 eetlepels olijfolie
Zo maak je vegetarische geroosterde broccoli soep
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in roosjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over de roosjes. Rooster de broccoli voor ongeveer 20 minuten.
- Zet een pan met 800 ml water op het vuur. Voeg de bouillon toe als het water kookt.
- Snipper de ui en bak deze vervolgens kort in een pan met olijfolie. Voeg hierna ook de knoflook en de tijm toe.
- Doe het uienmengsel in de pan met water, samen met de geroosterde broccoli roosjes. Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken op een laag vuur.
- Voeg de melk, cheddar en de mosterd toe. Als dit gesmolten is, kun je de soep pureren met een blender.
- Serveer de soep in soepkommen en voeg naar smaak peper en zout toe.
De voedingswaarde
Deze vegetarische soep is voldoende voor 5 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
- Calorieën: 470
- Koolhydraten: 21,4
- Eiwitten: 45,2
- Vetten: 4,7
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]