Ook zo’n trek in een lekker pittig soepje? Met dit recept kun je zelf vegetarische tomatensoep maken op een snelle en makkelijke manier. Nee, niet uit een blik natuurlijk maar gewoon lekker gezond en vers.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>
Zelf vegetarische tomatensoep maken maken?
Tomatensoep maken is, zoals veel mensen wel denken, juist helemaal niet moeilijk. Op basis van dit recept en de lekkerste verse ingrediënten maak je in no-time een tomatensoep waar iedereen zijn vingers bij aflikt!
Simpel recept om zelf vegetarische tomatensoep te maken met basilicum
Verse tomatensoep blijft één van de meest geliefde soepjes aller tijden. Niet zo raar, want de smaak is heerlijk en het zit nog eens bomvol met gezonde ingrediënten ook. Dit recept om zelf tomatensoep mee te kunnen maken kun je natuurlijk klaarmaken als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een gezonde groene salade is het een echte klassieker.
Lekker makkelijk op de zondagmiddag of tijdens een snelle lunch. Dit recept voor verse tomatensoep met basilicum is daarbij laag in calorieën en past daardoor ook perfect in een verantwoorde levensstijl.
De voedingswaarden van verse vegetarische tomatensoep
We weten natuurlijk al dat tomaten behoorlijk gezond voor ons zijn, maar daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vezels en weinig calorieën. Een lekker verantwoorde soep dus! De voedingswaarden van dit 4-persoons recept om zelf tomatensoep mee te maken, zijn gebaseerd op 1 portie:
Calorieën: 125
Koolhydraten: 8 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 9 gram
Welke ingrediënten heb je nodig:
750 gram tomaten (rijp)
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
750 ml groentebouillon (tablet)
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
15 gram basilicum (vers)
Zo kun je zelf deze tomatensoep maken;
1. Snij de sjalotjes in hele kleine stukjes en fruit deze even aan in een verhitte soeppan met wat olijfolie. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit boven de pan en bak dit even mee. Een laag vuurtje is voldoende!
2. Was de tomaten en snij ze in stukjes van 4. Voeg ze vervolgens bij de ui en de knoflook in de pan en bak ze voor ongeveer 5 minuten mee.
3. Doe de paprikapoeder bij in de pan samen met de steeltjes van de verse basilicum. De blaadjes hou je even apart voor de garnering.
4. Giet de groentebouillon bij in de soeppan en kook het vervolgens voor 9 minuten zachtjes door.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer lekker glad. Je mag dit ook in een keukenmachine doen natuurlijk.
6. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer de tomatensoep met een paar blaadjes verse basilicum. Klaar is je verse tomatensoep!