Zin in een lekkere vegetarische wrap? Dit vegetarische recept wordt gemaakt van een luchtig beslag van eieren en groenten en kan zowel warm als koud gegeten worden. Uiteraard arm aan koolhydraten en ook nog eens om te smullen.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Een echt klassiek recept uit een koolhydraatarm recepten boek is deze bloemkoolrollade. Deze heerlijke vegetarische wrap- achtige recept kent zijn oorsprong in Duitsland maar kun je aan de hand van dit recept dus ook gewoon zelf maken!
Vegetarische wrap!
Een koolhydraatarm recept en ook nog eens vegetarisch maakt het je niet alleen makkelijker om een gezonde levensstijl en eetpatroon aan te kunnen houden, maar je hoeft ook niet meer na te denken over wat je gaat eten of in dit geval gaat snacken. Eén blik op deze site is vaak al genoeg om een heerlijk lunch of snack te bereiden wat arm is aan koolhydraten.
Witte eieren gebruiken
Wist je trouwens dat witte eieren net zo gezond en diervriendelijk zijn als de bekende bruine scharrel eieren? De witte kip is zelfs duurzamer en heeft minder voer en leeft langer dan onze bruine kip. Nederland is ook het enige land waar de bruine eieren duurder zijn en meer verkocht worden.
Voedingswaarden vegetarische wrap van bloemkoolrollade
Het is wel een gevorderd recept maar dat hoeft het nog niet moeilijk te maken met onze stap voor stap beschrijving. Je zult ongeveer 30/40 minuten bezig zijn met de voorbereiding.
Deze gezonde snack is één van de favorieten uit het receptenboek voor koolhydraatarme maaltijden. Deze bloemkoolrollade recept is voldoende voor 6 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:
Calorieën: 271
Vetten: 20 g
Eiwitten: 15 g
Koolhydraten: 7 g
Suikers: 4 g
Deze ingrediënten heb je nodig voor vegetarische wrap:
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 eieren, gescheiden
90 g geraspte cheddar
60 g Hüttenkäse
Mespunt geraspte nootmuskaat (poeder is lekker maar vers en zelf raspen nog intensere smaak)
1/2 tl mosterdpoeder
zout en peper
Vulling:
1 bosjes waterkers, schoongemaakt
60 g boter
25 bloem
1,75 yoghurt (liefste volle)
25 g geraspte cheddar
60 g Hüttenkäse
Zo maak je zelf een koolhydraatarme snack met vegetarische wrap:
1. Bedek een bakblik (voor een biscuitrol) met vetvrij papier.
2. Stoom de roosjes bloemkool net gaar, laat ze uitlekken en spel ze onder koud stromend water. Pureer de bloemkool in een keukenmachine of hak de roosjes fijn en druk ze door een zeef.
3. Klop de eierdooiers en roer de bloemkoolpuree, 60 g van de cheddar, en de Hüttenkäse erdoor. Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, het mosterdpoeder en wat peper en zout. Klop de eiwitten stijf en spatel die door het kaasmengsel.
4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bakblik en bak het in 20-25 minuten in een 190 graden voorverwarmde oven goudkleurig.
5. Hak de waterkers fijn, maar bewaar een paar takjes voor de garnering. Bak de waterkers 3 minuten al roerend tot de blaadjes verschrompeld zijn. Roer de bloem erdoor en dan de yoghurt. Laat het geheel 2 munten pruttelen. Roer de kazen erdoor.
6. Keer de rollade om op een met vetvrij papier bedekte vochtige theedoek. Verwijder het papier en laat de rollade 1 minuut met rust zodat de stoom kan ontsnappen. Rol de rollade op (met het nieuwe vel papier) en begin bij de smalle kant.
6. Rol de rollade uit, bestrijk hem met de vulling ( laat een rand van 2,5 cm over) en rol hem weer op. Leg de rollade op een bakplaat, strooi de bewaarde cheddar erover en bak hem nog 5 minuten in de oven. Serveer de rollade direct heet en dampend of laat hem eerst afkoelen.