Vis ovenschotel: lichte ovenschotel met zalmfilet, boordevol Omega 3! 


Vis ovenschotel? Dit is een ovenschotel die je wellicht nog niet hebt uitgeprobeerd! We combineren 2 heerlijke ingrediënten wat zorgt voor een heerlijke, luchtige ovenschotel die ook nog eens gezond is. Bekijk snel het recept!

TIP: ” Afvallen met Koolhydraatarme recepten? Bekijk onze aanbieding voor 5 kookboeken voor het opbouwen van een fit lichaam! Check de kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Vis ovenschotel maken?

Vis ovenschotel maken

Wist jij bijvoorbeeld dat veel mensen te weinig omega 3 binnen krijgen? En dat omega 3 ons beschermt voor ontzettend veel vervelende aandoeningen zoals hart-en vaatziekten? Lekker en gezond dus!

Ingrediënten, voor ongeveer voor 4 personen:

Ingrediënten:

Bodem

  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 blikken gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook, geperst 1 bloemkool, de roosjes
  • 500 gr zalmfilet of visfilet naar keuze (kan het ook in stukjes snijden)
  • 250 gr mozarella, in stukjes gesneden
  • ½ limoen, de schil geraspt
  • 2 tl olijfolie
  • 2 el dille, vers fijn gehakt
  • 1 takje peterselie, de blaadjes, fijn gehakt
  • Snufje zout en zwart peper naar smaak
  • * twee eieren voor krokante topping

Zo maak je een recept: Vis ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote stoofpan klaar en doe daar de gezeefde tomaten samen met de knoflook, peper en zout in. Kook voor ongeveer 2-5 minuten tot de saus een mooie, lobbige structuur heeft.

  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan een kookpan gevuld met water en kook ongeveer 10 min beetgaar. Giet af.

  3. Voeg de tomatensaus toe aan een ovenschotel en leg de Zalmfilet in de saus. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en leg de plakjes mozarella als toplaag over de schotel heen. Ik smeer nog altijd twee eieren uit over de schotel krijg je die heerlijke krokante topping.

  4. Bak de schotel ongeveer 25 minuten tot deze mooi goud bruin en krokant is geworden. Meestal hoeft vis niet zo lang., verschilt wel per oven.

  5. Doe dan de olijfolie, limoenrasp, dille en peterselie in een kommetje en meng goed door elkaar.

  6. Haal de schotel uit de oven en serveer met deze olijfoliedressing. Heerlijk smullen!

Voedingswaarden per porties

Calorieën: 410 gram
Koolhydraten: 12 gram
Eiwit: 33 gram
Vet: 22 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

al

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

1 gedachte over “Vis ovenschotel: lichte ovenschotel met zalmfilet, boordevol Omega 3! 
”

  1. De ovenschotel lijkt mij heerlijk maaaaar ?wat als je lactose intolerantie heb daar stoei ik al jaren mee al wat het gerecht lekker maakt is voor mij taboe daarom is eten bij ons een crime

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.