Vlees ontdooiplaat? Hiermee blijft de smaak volledig behouden!

Mensen bewaren veel eten in de vriezer, vaak om verspilling te voorkomen en ook om later nog te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd die eerder bereid is. Maar wat je dan vaak al heel snel vergeet, is dat je wel op tijd je eten uit de vriezer moet halen. Zeker wanneer het gaat om een mooi stukje vlees of vis.

En dan heb je net alle ingrediënten gekocht voor een heerlijk gerecht, maar ben je het hoofdingrediënt vergeten te ontdooien! Gelukkig bestaat daar een heel handig hulpmiddel voor: de vlees ontdooiplaat.

Deze apparaten ontdooien niet alleen vlees en vis, maar ook vele andere voedingsmiddelen. Lees snel verder voor handige tips en informatie aangaande ontdooiplaten.

 1. InnovaGoods | Snelle Ontdooiplaat
 2. Ontdooien zonder elektriciteit – Inclusief afneembare stootrand
 3. Snel ontdooiplaat – Bevroren voedsel snel ontdooien
 4. Medium ontdooi plaat – 29.5 x 20.5 – ontdooiplaat van Combolly
 5. Magisch Snelle Ontdooiplaat – Duurzaam ontdooien

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste ontdooiplaat in de aanbieding om zonder extra moeite je vlees, vis of groente te kunnen ontdooien. Lees verder!

Hoe werkt een ontdooiplaat precies?

Een ontdooiplaat is precies wat de term al aangeeft: een speciale plaat waarop je vlees en andere voedingsmiddelen kunt ontdooien. Vrijwel alle platen hebben een kern die gemaakt is van aluminium, omdat juist dit metaal een hoge thermische geleidbaarheidsconstante heeft. Dit betekent dat de warmte snel en gelijkmatig verdeeld kan worden en het bevroren product dientengevolge zeer snel kan ontdooien.

De ontdooiplaat functioneert op vrij simpele wijze. De kern van de ontdooi plaat is gemaakt van aluminium; een materiaal met een hoge thermische geleidbaarheidsconstante. Hoe hoger de geleidbaarheidsconstante van het materiaal, hoe sneller het de temperatuur kan doorgeven aan het voedsel op de plaat.

Dit wordt als gevolg perfect geleidelijk ontdooid. Je hoeft er alleen maar je bevroren maaltijd op te leggen, de plaat aan te zetten en te wachten. Maar veel minder lang dan je zonder een ontdooiplaat zou wachten!

Hoe lang duurt het om je vlees te ontdooien?

Vlees ontdooien is en blijft een lastig karwei. Als je te vroeg het vlees gaat braden is het van binnen nog bevroren en riskeer je dat je te lang bakt. Als je echter te lang wacht, kan het vlees helemaal doorweekt zijn van het ontdooide vocht. Met een ontdooiplaat ben je in één keer van dit probleem verlost, want het ontdooien van een stukje vlees duurt maximaal een uur.

Je kunt dus met gemak pas het vlees uit de vriezer halen als je thuiskomt van werk en zult daardoor nooit meer haast hebben, omdat je iets vergeten bent uit de vriezer te halen. Ook veel andere voedingsmiddelen gaan net zo snel: van groente en reeds bereide maaltijden tot vis en diverse soorten vleesvervangers.

Andere leuke feitjes over ontdooiplaten

Eén van de leukste kanten van een ontdooiplaat is het gemak waarmee je deze schoonmaakt. Er koekt nooit iets aan, daarnaast kun je de meeste platen zo in de afwasmachine deponeren. Natuurlijk kan je met een sponsje heel gemakkelijk de plaat zelf afwassen. Daarbovenop is een ontdooiplaat niet gevaarlijk, want de plaat zelf blijft koel om aan te raken. Het is echt de warmte die door de kern geleid wordt, die het ontdooiproces versneld. Veilig voor kinderen en huisdieren dus!

De voordelen van een ontdooiplaat op een rij

Met een ontdooiplaat hoef je nooit meer zelf eten te ontdooien en dit ook niet meer in de magnetron te doen. Hierdoor zal het vlees bijvoorbeeld heel gestaag en rustig ontdooien, iets dat de smaak en voedingswaarden goed intact houdt. Ook de structuur van het eten blijft identiek. Het is eigenlijk net alsof het voedsel nooit bevroren was.

Daarnaast plakt de plaat niet, de manier waarop je ontdooit is zeer duurzaam gelet op het lage energieverbruik van het apparaat en zo natuurlijk mogelijk.

Ontdooiplaten zijn duurzaam, hygiënisch, zorgen ervoor dat smaken optimaal blijven behouden en besparen je bovenal een hoop tijd en stress. Je kunt er van verzekerd zijn dat je je visite altijd dat lekkere diner kunt voorschotelen, dat je in gedachten had.

TOP 5 Beste vlees ontdooiplaat voor zacht en smaakvol vlees of vis

1. InnovaGoods | Snelle Ontdooiplaat

We presenteren de nieuwe en praktische InnovaGoods Kitchen Foodies snelle ontdooiplaat! Een handige plaat om vlees, vis of andere ingrediënten snel te ontdooien. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • handig in gebruik
 • Sneller ontdooit
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Ik vind het zelf superhandig om nu te gebruiken elke keer dat ik thuis kom en nog wat vlees eruit haal.

2. Ontdooien zonder elektriciteit – Inclusief afneembare stootrand

De favoriet van vele vlees liefhebbers, omdat deze daadwerkelijk het gewenste zachte vlees levert. Heb jij de irritatie ook dat je vlees niet snel genoeg ontdooit is? Met deze Ontdooiplaat is dat verleden tijd! Afhankelijk van de dikte van het vlees of vis is het binnen 30-60 minuten volledig ontdooit zonder kans op bakken! oog!

Voordelen:

 • handig in gebruik
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Goede prijs/kwaliteit

Ontdooit het vlees op een energiebesparende, eenvoudige manier en een milieuvriendelijk.

3. Snel ontdooiplaat – Bevroren voedsel snel ontdooien

Graag het gewenste zachte vlees? Opgelet! Ik heb onlangs deze ontdooi plaat aangeschaft en ben uitermate te vrede. Het werkt echt goed, mijn vlees is binnen no time ontdooit. Het is makkelijk in gebruik en neemt ook niet veel ruimte in beslag.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Medium ontdooi plaat – 29.5 x 20.5 – ontdooiplaat van Combolly

Wil je graag de gewenste grotere ontdooi plaat voor geweldig vlees? Het ontdooiplateau is gemaakt van geleidend aluminium, wat een uiterst efficiënte warmtegeleider is. De ontdooiplaat ontdooit bevroren voedsel acht keer sneller dan bij kamertemperatuur.

Voordelen:

 • effectief sneller was om stuk vlees te ontdooien
 • gewoon goede lenzen en snel bezorgd
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Geïntegreerde goot voorkomt dat voedselvloeistoffen op uw keukenblad terechtkomen en houdt uw keuken schoon en opgeruimd.

5. Magisch Snelle Ontdooiplaat – Duurzaam ontdooien

Vergeet uren wachten om uw vlees te ontdooien! Wat deze ontdooiplaat uniek maakt zijn de beschermende hoeken van siliconen. Al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • Siliconen hoeken voor anti slip en beschermend tegen schade of stoten
 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.