Vruchtenbavarois maken? Heerlijke luchtige slagroom met passievruchten!

Vruchtenbavarois maken? Dit heerlijke recept voor bavarois wordt gemaakt met passievrucht. Een smakelijk toetje wat je snel en eenvoudig kan klaar maken als je bezoekt krijgt!

TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Vruchtenbavarois maken

Vruchtenbavarois passievrucht

Wist je dat: Het grootste verschil tussen een pudding en een bavarois is dat de bavarois een stuk luchtiger is, door gebruik van stijf geklopte slagroom en stijf geslagen eieren.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten, voor 8 porties

Ingrediënten:

  • 2 blikken passievruchten (op siroop)
  • 600 ml karnemelk
  • 1 el stevia/ zoetstof
  • 300 gram gehakte tofu
  • 5 el water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 ml passievruchtenpulp
  • 6 theelepels gelatinepoeder
  • Garneren met 1 passievrucht, vruchtvlees
  • Garneren met stukjes mango

Zo maak je een recept vruchtenbavarois

  1. Neem de passievruchten uit het blik en haal ze door een zeef heen om de pitten te verwijderen. Je moet ze dan met de hand door de zeef heen duwen.

  2. Meng de siroop die hier uit komt in een blender, samen met de tofu. Voeg ook de karnemelk, vanille-extract en zoetstof toe. Laat de blender gedurende anderhalve minuut op volle snelheid draaien en zet hem dan uit. Bewaar de mix in de blender.

  3. Doe in een kommetje 5 eetlepels water. Zet het kommetje in een grotere kom met kokend water en strooi de gelatine hierop. Verwarm de gelatine au bain marie tot deze opgelost is.

  4. Pak 8 puddingvormpjes en zet die in een ovenschaal.

  5. Voeg de gelatine toe aan de mix in de blender en meng nog een minuut op hoge snelheid. Giet het mengsel dan in de puddingvormpjes.

  6. Dek de onderkant af met folie en laat de vormpjes een nacht in de koelkast staan. Je kunt het direct serveren maar dan heeft het niet die stijfheid.

  7. Een dag later kun je het dan als echte puddinkjes serveren!

Voedingswaarden per portie

Dit gerecht voor vruchtenbavarois recept is voldoende voor:

Voedingswaarde per portie.

  • Calorieën: 110 kcal
  • Koolhydraten: 10 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 2,5 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.