Wat zijn de voordelen van een koolhydraatarm ontbijtje?

Koolhydraatarme voeding heeft de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. En dit is helemaal niet gek! Vroeger dachten we allemaal dat we te maken krijgen met overgewicht door de vetten die we innemen. Inmiddels is gebleken, dat het vooral enkelvoudige koolhydraten zijn die kunnen leiden tot obesitas, diabetes en diverse andere problemen met onze gezondheid.

Begin je dag goed!

Je dag starten met een koolhydraatarm ontbijt is daarmee een gezond en verantwoord idee. Het kost je vrijwel geen moeite, maar je zal absoluut meerdere voordelen ervaren zoals:

  • Een fit en sterk gevoel gedurende de dag
  • Meer energie om je taken mee op te pakken
  • Een snellere vetverbranding
  • Een boost voor je humeur

Kortom: een geweldig idee om wat aan je gezondheid te doen.

Wat is een koolhydraatarm ontbijt precies?

Om dit uit te kunnen leggen, is het verstandig eens te kijken naar je voeding als geheel. Wat eet je precies gedurende de dag en wat doet het met je lichaam? De voeding die je binnenkrijgt bestaat grofweg uit drie verschillende energiebronnen. Dit zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Deze drie worden macronutriënten genoemd en je vindt ze verspreid terug in diverse voedingsmiddelen. Om een idee te geven:

  • Koolhydraten vind je vooral in granen, brood, aardappelen, rijst, pasta, fruit en ook in snacks en zoetigheden
  • Eiwitten kun je terugvinden in melkproducten, vlees, vis, noten, zaden en eieren
  • Vetten zijn vooral aanwezig in noten, avocado’s, vis en diverse oliën. Maar ook in snacks en koekjes

Als je een koolhydraatarm ontbijtje wilt eten, vermijd je het beste de ongezonde koolhydraten. Deze vind je dus terug in allerhande zoetigheden, zoals cruesli en energierepen, wit brood en alles dat veel granen en suikers bevat. Wil je echt alle koolhydraten vermijden, eet dan in de ochtend geen graanproducten.

Wat zijn dan de voordelen van een koolhydraatarm ontbijt?

Een ontbijt dat laag is in koolhydraten zal je van energie voorzien, die veel langer in je lichaam aanwezig blijft dan de energie die in je lichaam uit koolhydraten wordt omgezet. Deze is vaak vluchtig maar kent ook een dip, vooral als het gaat om koolhydraten die veel suikers bevatten. Daardoor zal je je meer gebalanceerd voelen.

Daarnaast zal je concentratie beter zijn, je hongergevoel een stuk minder en je ervaart die vervelende dip ook niet. Je verbrandt veel sneller vet en de kans op overgewicht en diabetes type 2 wordt substantieel verlaagd. Je biedt jezelf als het ware een fantastische start van de dag, waardoor je ook op de lange termijn de voordelen zult genieten.

Wil je graag meer weten over: Koolhydraatarm dieet bijwerkingen? Hoe werkt het eigenlijk!

Waar bestaat een goed koolhydraatarm ontbijt uit?

Het credo is koolhydraten zoveel mogelijk te ontwijken. Laat het brood dus een keertje liggen en kies daarvoor voor fruit, dit bevat vooral complexe koolhydraten met natuurlijke suikers. Ook eieren zijn perfect vanwege de aanwezige eiwitten. Een halve avocado met wat citroen is heerlijk, dit voorziet je ook van vezels en gezonde vetten. Je kunt de ene dag een heerlijke smoothie maken met zaden en yoghurt, de andere dag een lekkere warme omelet met groenten. Het is maar net waar je smaak op dat moment naar uit gaat!

Ik hoop dat het artikel nuttig voor je was en je eens aan de slag gaat met mijn gratis Proefversie van de Vega Chef hieronder. Maar let wel op mochten de bijwerkingen heftig zijn of na twee weken aanhouden, eerste stap moet dan zijn om je huisarts te raadplegen voor een gepaste oplossing. Vaak heeft dit met medicatie of medische geschiedenis te maken of allergieën.

Veel succes met jouw koolhydraatarme reis naar de juiste balans!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.