Witlofschotel met Aardappelschijfjes uit de oven? Romige Kaassaus!

 Witlofschotel met aardappelschijfjes uit de oven? Ovenschotel die romige smaak heeft, goed vult en ook nog eens heerlijke sterke smaak van kerrie en witlof heeft? Wie ziet daar nu niet op te wachten.

Daarom deel ik mijn recept voor deze unieke ovenschotel, ik geef hem met een met een aantal ingrediënten toch net wat meer kick dan normaal. Ook maak ik de witlofsaus geheel zelf en zorg ik hiermee dat er een krokante top laag op komt. Samen smullen!

Alles wat je nodig hebt zit in deze witlofschotel om een volledige maaltijd te serveren uit de oven en direct op tafel.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet Verbranden en een Plattere Buik Krijgen? Verlies 2 kilo per week! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Ovenschotels zijn er in alle formaten, ik gebruik sinds vorige kerst nu een steen en gegoten ovenschotel. Ik kan deze echt van harte aanraden, waarom zou jij je afvragen? Ja, de ovenschotel is zwaar en lastiger af te wassen.

Maar de cripsy krokantheid en hoe goed je gerechten ook van onderen worden gegrild door de steen of gegoten ovenschaal is echt ongekend in glas varianten.

Dat maakt dat de smaak dankzij deze ovenschaal er echt volledig uitkomt. Heb jij al ooit een steen of gegoten ovenschotel geprobeerd? Laat het mij even weten en je ervaring in de reacties. Als je dit interessant vind kun je deze unieke ovenschaal hier eens bekijken.

Deze steen ovenschaal geeft jouw kookkunsten en gerechten een lekkere smaak boost. Maar je bent volledig vrij om te gebruiken wat jij wilt natuurlijk, geef alleen tips en tricks.

Witlofschotel met aardappelschijfjes uit de oven maken

Witlofschotel met aardappelschijfjes uit de oven maken

Ik varieer in kaassaus bijna elke keer weer een beetje geen gerecht is echt hetzelfde in ons huis. Dat maakt het voor mij kuist ook extra leuk.

Voor dit recept heb ik kruimige aardappels gebruikt, 35+ belegen kaas, bieslook, kerriepoeder, eieren en misschien raad je het al Griekse yoghurt. Met een snufje nootmuskaat omdat het zo goed gaat met witlof.

Wil je nou geen aardappelen eten het volledig koolhydraatarm maken? Dan moet je de kruimige aardappels vervangen voor zoete aardappels of pastinaak. Sommige mensen vinden het ook lekker met bloemkool. Want bloemkool en kaas is echt de combinatie.

Anyways. Genoeg varianten die jij al weer uit dit recept kan halen voor in de keuken te proberen toch?

Witlof uit de oven met kaassaus

Je hebt geen Knor of Maggie pakket nodig. Voor een romige saus heb je alleen eieren, Griekse yoghurt, kerriepoeder, zwarte peper en verse bieslook en paar handjes geraspte kaas. Heerlijk simpel maar echt lekker voor deze ovenschotel.

Extra tip: wil je graag wat meer pit in je eten? Vergeet dan niet om 2 tl sambal erin te doen voor die extra smaak.

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels of zoete aardappels met schil
  • 200 g beenhamreepjes
  • 800 g witlof
  • 2 el bloemenhoning
  • 3 el milde kerriepoeder
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 el gedroogde bieslook,
  • 2 el olijfolie
  • 40 g geraspte kaas 35+ belegen
  • 2 knoflook, geperst
  • Snufje zeezout en zwarte peper
  • Ovenschaal steen 1,5 l, speciale dagprijs bekijk je hier

Homemade kaassaus met kerrie 

  • 2 grote eieren
  • 2 el gedroogde bieslook
  • 30 g geraspte kaas 35+ belegen
  • 2/3 el Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 tl chilipoeder
  • Zwarte peper

Bereidingswijze voor de Witlofschotel met aardappelschijfjes uit de oven

  1. Je hoeft de aardappelen niet et schillen, alleen goed wassen en in partjes te snijden. Kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze niet fijn maar stop het in de ovenschaal. Deze eerst even invetten met olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vervolgens snijd je de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren als deze beurs of bruin zijn. Kook de witlof maximaal 5 a 6 min, als je er vork in kan prikken is het gaar. Laat deze uitlekken en leg deze boven op de kruimige aardappels. Smeer hier de lepels honing op, vervolgens kerriepoeder, nootmuskaat, zwarte peper en nootmuskaat en snufje paprikapoeder.
  3. Wok de gekookte hamreepjes heel kort in de geperste knoflook voordat je het in de ovenschotel doet met een beetje peper.
  4. Maak nu de kaassaus in een kom met 3 el Griekse yoghurt, bieslook, kerriepoeder, 2 eieren, geraspte kaas en de chilipoeder. Even lekker mixen en dit giet je over de bovenkant heen van de ovenschotel.
  5. Als laatste bestrooi je het met de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven gaat het snelste. Smullen!

Tip:
Je kunt tijdens het maken zonder knoflook doen maar dit geeft juist een lekkere smaak aan je hamblokjes. Je kunt ook prima kipfilet in reepjes hiervoor gebruiken of zalm. Allemaal lekker!

Dit eten is ongeveer goed voor een redelijke portie van de witlofschotel met Aardappelschijfjes uit de oven voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 505
Koolhydraten: 38 g
Eiwitten: 24 g
Vetten: 27 g

Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.