Zalm uit de oven? Stomen is een heerlijke, gezonde manier om je eten te bereiden! Waarom? Omdat het ervoor zorgt dat alle voedingsstoffen behouden blijven. Nou heeft niet iedereen een prachtige stoomoven, maar is dit een fantastische manier om simpel tóch je vis in de oven te kunnen stomen.
TIP: ”Zoek jij 350+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Zalm uit de oven maken
HANDIG: dit gerecht kun je heel gemakkelijk van te voren klaarzetten en pas in de oven schuiven als de visite er is!
Recept voor ongeveer 4 personen
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, per portie:
- 500 gr zalm moot, vers of diepvries eerst even laten ontdooien
- 200 gr wortel, geraspt of plakjes
- 2 courgettes, in dunne plakken gesneden
- 300 gr bloemkoolrijst
- 2 limoenen, rasp en sap
- 4 klontjes roomboter
- 4 tl Italiaanse kruiden
- 200 ml visbouillon
- Optioneel: rode ui gesnipperd in stukjes erbij
- Optioneel: verse knoflook, gesnipperd in fijne stukjes erbij
Zo maak je dit koolhydraatarme recept:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Meng de wortel, courgette samen met de bloemkoolrijst, rasp- en sap van de limoenschil en kruiden door elkaar.
-
Verdeel in 4 porties en leg iedere portie in het midden van een groot vel bakpapier. Leg daarbovenop 1 zalmmoot en vouw aan 1 kant dicht. Giet via de andere zijkant een scheutje bouillon erbij en vouw dan helemaal dicht.
-
Plaats de pakketjes ongeveer 10 min in de oven (per oven verschillend, zelf even testen).
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 437 kcal
- Koolhydraten: 10 gr
- Eiwitten: 30 gr
- Vetten: 34 gr
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?