Zoete aardappel andijvie? Ovenschotel met zoete en warme smaak!

Zoete aardappel andijvie? In sommige drukke maanden vergeten we soms wel eens om voldoende bladgroenten te eten. Deze bladgroenten bevatten voor ons ontzettend veel gunstige stofjes.

TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Zoete aardappel andijvie maken?

Zoete aardappel bloemkool maken

Daarbij zijn ook nog eens voeding voor onze goede darmbacterien. In deze drukke maanden waarin je minder vitamines binnenkrijgt is deze verwarmende ovenschotel zeer welkom.  Hierin combineren wij de zoete, warme smaken met de knapperige, frisse bladgroenten.

Ingrediënten, voor 4 personen ongeveer:

Ingrediënten:

  • 5 zoete aardappelen gekookt en gepureerd met wat peper en zout
  • 250 gr andijvie schoongemaakt
  • 250 gr rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • 400 gr kalkoenfilet in blokjes
  • Snufje peper en zout
  • *Niet paleo 100 gram geraspte kaas 45+

Garnering:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • Snufje peper en zout naar smaak
  • ½ tl kaneel
  • 75 gr pecannoten
  • Verse peterselie

Zo maak je een recept: zoete aardappel andijvie

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C

  2. Verhit een grote (koeken)pan met olijfolie en bak hierin de andijvie tot deze geslonken is. Voeg op het einde kort de rucola toe zodat ook deze zachter wordt. Breng op smaak met de ras el hanout-kruiden en het peper en zout. Laat afkoelen in een vergiet, laat goed uitlekken en knijp de groenten goed uit, zodat grotendeels het vocht eruit is.

  3. Doe de uitgeknepen groenten onderin een ovenschaal.

  4. Breng de kalkoen op smaak met peper en zout en bak in dezelfde pan tot de blokjes goudbruin en gaar zijn. Leg deze bovenop het andijviemengsel

  5. Eindig met de zoete aardappelpuree. Zorg dat de hele schotel bedekt is met een dun laagje puree.

  6. Maak de garnering door de olijfolie te mengen met de honing, kaneel en zeezout. Hak de pecannoten wat kleiner en roer dit goed door het mengsel heen. Voeg de garnering toe.

  7. Bak de ovenschotel 20-30 min in de voorverwarmde oven.

  8. Opdienen met wat verse peterselie

Voedingswaarden per portie:

Koolhydraten: 57 gram
Eiwit : 28 gram
Calorieën : 556 gram
Vet : 26 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Avocadobrood

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.