Heb je ook zo’n zin in een stamppot als het weer wat kouder wordt? Met dit recept voor zoete aardappel stamppot verlang je altijd naar koude en gure dagen. Naast de onweerstaanbare smaak, bevat deze stamppot van zoete aardappel ook lekker veel groenten. Zo wordt er in dit recept niet alleen gebruik gemaakt van boerenkool, maar vind je er ook witte kool in terug.
Handige Tip: ”Inspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Mijn Koolhydraatarm 30-dagen programma staat boordevol lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor!”
Recept zoete aardappel stamppot
Dat maakt dit zoete aardappel stamppot recept niet alleen lekker gevuld, maar ook nog eens behoorlijk gezond. Daarnaast bevat een zoete aardappel heel wat minder calorieën dan de gewone traditionele aardappel. Wil je zelf een zoete aardappel stamppot maken aan de hand van een recept? Dan is dit echt een aanrader.
Is dit recept voor een zoete aardappel stamppot gezond?
Als je weet dat dit recept maar liefst 2 soorten kool bevat, kun je wel nagaan hoe gezond deze heerlijke stamppot voor je is. Daarnaast bevat zoete aardappel heel veel essentiële voedingsstoffen en vitaminen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan vitamine A, B3, B5 en vitamine C. Ook mineralen zoals koper en mangaan vind je terug in deze zoete vriend. Ook witte kool mag niet ontbreken als gezonde weldoener in dit recept. Ze voorzien je lichaam van de nodige nutriënten, antioxidanten en ontstekingsremmende voedingsstoffen.
Wat is de voedingswaarde van dit zoete aardappel stamppot recept?
Waar andere stamppotten behoorlijk wat koolhydraten kunnen bevatten, valt dat met dit recept dankzij de zoete aardappels reuze mee. Dit recept voor zoete aardappel stamppot met witte en boerenkool is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 385
Vetten: 11
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 54
Deze ingrediënten heb je nodig:
300 gram boerenkool (gesneden)
300 gram witte kool (gesneden)
3 rode uien
125 spekreepjes (mager)
2 eetlepels grove mosterd
1 kilo zoete aardappelen
Zo maak je zelf een zoete aardappel stamppot met boerenkool:
1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.
2. Zet een pan met ruim water op het vuur en kook hierin de zoete aardappel met de witte en boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar
3. Snij de rode ui in kleine stukjes en bak deze samen met de spekjes in een pan tot ze lekker gaar en knapperig zijn.
4. Giet de aardappelen en de kool af en stamp dit met een stamper fijn. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Meng hierna ook de mosterd door de stamppot.
5. Pak 4 borden en verdeel de zoete aardappel stamppot samen met de spekjes en de uien over de borden. Eet smakelijk!
Afvallen met het Koolhydraatarm Dagmenu
Klik op de afbeelding en Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met: