Zomersalade met gegrilde groenten? Heerlijk fris en vol met vitamines!

Zomersalade met gegrilde groenten? Belangrijk voor een goede samenstelling van een salade is de variatie in textuur en smaak: de combinatie van zacht en knapperig, grote en kleine stukjes, frisse en volle smaken.

Deze rijkelijk gevulde salade voldoet aan al deze eisen en is een absolute must-eat op een heerlijke zomerse avond.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Zomersalade met gegrilde groenten maken

Zomersalade met gegrilde groenten maken

Heerlijke frisse smaak maar je moet er wel even aan wennen met de anijs achtige smaak. Genoeg redenen dus om regelmatig venkel te gebruiken in je recepten. Rauw is vaak beter en neem je meer vezels en vitamines op.

Want zoals je weet gaat met koken of bakken gaat een deel van de de gezonde stoffen, verloren. Als je eerst nog even moet wennen aan de unieke smaak, dan is mijn tip om het kort te bakken in de bank in stukjes de venkel, maakt de smaak minder intens.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 1 venkel, in 8 partjes
  • 
4 rode mini paprika’s of puntpaprika’s (4)
  • 1 gele courgette, in plakken (+/- 1 cm)
  • 1 groene courgette in plakken (+/- 1 cm)
  • 350 gram gerookte kip
  • 20 cherry tomaatjes
  • 20 g Parmigiano Reggiano flakes
  • 1 rode ui
- 100 gram rucola slamix
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Olijfolie, 4 el
  • één scheutje witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 
1 eetlepel honing

Zo maak je een zomersalade met gegrilde groenten

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de gesneden courgettes, de kleine paprika’s en de gesneden venkel op een bakplaat en plaats deze in de oven.
  2. Besprenkel ze rijkelijk met olijfolie, peper en zout. Gril deze ongeveer 35 min in de voorverwarmde oven.
  3. Begin vervolgens met de dressing: meng de 2 eetlepels olijfolie, geperste knoflook, 1 eetlepel honing en mosterd.
  4. 
Snij de tomaat en uit. Neem als laatst de gerookte kip en snij ook deze in stukjes.
  5. Neem de rucola sla en leg dit op een bord. Meng daar de dressing alvast doorheen. Verdeel vervolgens de gegrilde, gerookte kipfilet en rauwe groenten over de borden.
  6. 
Garneer de salade met wat verse platte peterselie

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een zomersalade met gegrilde groenten is voldoende voor 3 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 316 kcal
  • Koolhydraten: 21 g
  • Eiwitten: 26 g
  • Vetten: 13 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.