Zuurkool ovenschotel maken? Heerlijk met kip en geraspte kaas!

 Zuurkool ovenschotel en kip? Zuurkoolschotel met kip blijft een verrukkelijke combinatie, maar deze is nu ook te maken in de koolhydraatarme versie! Vooral ovenschotel zijn altijd  smullen met deze heeft nog meer groente en gezonde vitamines. Wij maken bijna niet gebruik van aardappels om de koolhydraten laag te houden.  Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

 Zuurkool ovenschotel

De smaakmakers is een groente, spekjes en kerriepoeder met kaas, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

Smullen zijn ovenschotels altijd. Een ovenschotel is namelijk een geweldige avondmaaltijd en simpel om te maken. En als je goed doet heb jij ook gelijk minder afwas tijdens het koken. Deze schotel is ook weer helemaal 100% koolhydraatarm en binnen een korte tijd op tafel gezet.

Ingrediënten

550 gr bloemkoolrijst kant en klaar
500 gr kipfilet, blokjes gesneden
100 gr spekjes
250 gr gekruiden zuurkool, even laten uitlekken
150 gr 45+ belegen geraspte kaas voor de bovenkant
1 bosje bosui
scheutje romige kokosmelk
1–2 tl franse mosterd
2 tl kerriepoeder mild
snufje zout en grove zwarte peper

Bereidingswijze voor gevulde ovenschotel met broccoli

  1. Warm de op oven op 185 graden. Doe de kant en klaren bloemkool in een vergiet, giet hier kort kokend water overheen. Snijd de bosuitjes fijn in stukjes. Zet de koekenpan op het vuur en fruit de bosui.
  2. Voeg bij de bosuitjes bij de spekjes voor extra smaak. Voeg vervolgens de kipfilet toe, lekker krokant gaar bakken. Voeg nog wat kerriepoeder, zout en snufje peper toe aan de kip. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat het even uitlekken.
  3. Voeg nu de zuurkool, franse mosterd en extra kerriepoeder toe aan de pan met kip. Nu alles lekker samen mengen.
  4. Doe bloemkoolrijst terug in de pan. Voeg nu de romige  kokosmelk toe en stamp de bloemkool tot een puree.
  5. Schep als laatste de kip met de zuurkool, spekjes en bosui in een grote ovenschaal. Schep nu de bloemkoolpuree over de ovenschotel. Strooi als laatste geraspte kaas over de schotel en bak de ovenschotel circa. 15 minuten in de warme oven goud bruin, optioneel kan je er nog 1/2 eitjes overheen doen. Smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Je kunt ook een 2 tl chilipoeder door de vulling heen doen voor wat extra pit.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor Ovenschotel met broccoli met smaak is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekend per portie:

Calorieën: 523
Koolhydraten: 10 g
Eiwitten: 47 g
Vetten: 32 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

6 gedachten over “Zuurkool ovenschotel maken? Heerlijk met kip en geraspte kaas!”

    • Goede vraag Thamar! Lastig om zo te zeggen voor dit recept maar een gemiddelde portie bestaat uit ongeveer 75 tot 100 gram.

      Vrolijke kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden
    • Hey Xaveer, ah dat is de bloemkoolrijst, maar dit kun je ook gewoon maken met bloemkool te raspen of snijden in hele kleine stukkies 🙂

      Kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.