Zuurkoolschotel met gehakt? Heerlijk krokant en smeuïg!

zuurkoolschotel met gehakt? Het is heerlijk om soms een lekker ovenschotel te maken voor jezelf of het gezin met gezonde vetten, naast dat is het echt smaakvol is zuurkool met kruiden is het met gehakt ook echt een lekkere combinatie. Dit recept is volledig koolhydraatarm te maken! Zelf maak ik dit recept het liefste in het weekend en iedereen bij ons smult ervan en het is ook nog eens verantwoord. Lees snel verder.

zuurkoolschotel met gehakt

Je kunt soms echt genieten van een goed gevulde gehaktschotel, maar mocht je gehakt niet lekker vinden? Geen zorgen je kunt dit ook prima vervangen voor shoarma of kipshoarma en vegetarische gehakt maar hierin zit veel meer koolhydraten. Je hebt 30+ kaas nodig en met wat extra peper, kerriepoeder en nootmuskaat is het smullen geblazen.

Ingrediënten

220 g gekruide zuurkool
2 el kokosolie
150 g magere gehakt
2 tl kerriepoeder
Snufje grove zwarte peper, uit de molen
2 tl verse nootmuskaat
1x lepel sambal manis
1 grote ui, gesnipperd
1x grote rode paprika, schoongemaakt in stukjes (rood heeft meeste vitamine erin)
1 pakje geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze voor zuurkoolschotel met gehakt

1. Was de broccoli even goed onder de kraan en maak hem schoon van de lijsten en snijd hem in stukjes. Haal het voorgekookte gekruide zuurkool uit de verpakking en laat het vocht uitlekken in een bakje.

2. Doe de 2 el kokosolie in een grote hoge braadpan en rul bak hier lekker de magere gehakt in met kerriepoeder, peper en snufje zout. Zet de oven alvast aan op 185 graden.

3. Als het gaar is en bruin gebakken voeg je de zuurkool toe en het vocht. Vervolgens samen even goed opwarmen 5 min en voeg nu het gesnipperde uitje ook toe, vervolgens nog een schep sambal erbij. Zet het vuur laag en pak een ovenschaal.

3. Smeer deze ovenschaal even in met wat kokosolie en vervolgens doe je het zuurkool gehaktmengsel in je ovenschaal. Strooi nu twee handjes 30+ kaas erover heen en stop het voor 20 min in voorverwarmde oven op 185 graden.

4. Als de bovenkant heerlijk krokant en goudbruin is geworden is je gehaktschotel klaar! Smullen maar.

KHA Tip: wil je het nog meer pit en smaak geven? Kun je nog een extra lepel sambal manis toevoegen aan de schotel.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor gehaktschotel maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 624
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 48 g
Vetten: 39 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Heiko.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.