Beste lenzenvloeistof voor droge ogen? Bekijk hier de Top 5 Allerbeste!

Wanneer je lenzen draagt, dan zal je meestal lenzenvloeistof aan moeten schaffen. Alleen dragers van daglenzen hoeven dit niet te doen, want deze gooi je na een dagje dragen weer weg. In alle andere gevallen zal je je lenzen goed moeten onderhouden, als je deze soepel wilt houden en de houdbaarheid ervan wilt garanderen.

Maar lenzenvloeistof heeft nog meer functies! Naast de kwaliteit van je lenzen, zal lenzenvloeistof ook het draagcomfort enorm verbeteren. Vooral mensen die snel last hebben van geïrriteerde ogen hebben veel baat bij een goede lenzenvloeistof. In dit artikel leggen wij je meer uit over hoe droge ogen ontstaan, hoe je dit kunt verminderen en hoe lenzenvloeistof je hierbij kan helpen. Lees hier alles over de beste maandlenzen.

 1. Optifree PureMoist – 3 x 300 ml + 90 ml – Lenzenvloeistof
 2. Oté Sensation All-in-one [3x 360ml + 1x 100ml] – lenzenvloeistof
 3. OPTI-FREE PureMoist MPDS [3x 300ml + 1x 90ml + 3 lenshouders] – lenzenvloeistof
 4. OPTI-FREE Express MPDS – 3 x 355 ml + 120 ml + 3 lenshouders – Lenzenvloeistof
 5. Biotrue multi-purpose solution Multipack – 3 x 300 ml – Lenzenvloeistof

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste merk maandlenzen in de aanbieding om zonder extra irritatie je lenzen te kunnen dragen. Lees verder!

Hoe kunnen ogen geïrriteerd raken?

Hoe kunnen ogen geïrriteerd raken

Lensdragers hebben relatief vaak last van droge en vermoeide ogen. Dit komt doordat je continu een extra onderdeeltje op je oog draagt. Wanneer je dan veel achter de computer werkt of niet veel buiten komt, kan je oog droog worden en de lens gaan irriteren. Ook kleine beetjes vuil en slecht onderhouden lenzen kunnen bijdragen aan oogirritatie en droge ogen.

Vaak geïrriteerde ogen door droogte

Vaak geïrriteerde ogen door droogte

Droge ogen leiden tot oogirritatie en vice versa. Wanneer je ogen of je lenzen te droog zijn, dan zal de lens niet meer vrijelijk over je oog kunnen bewegen en zal je snel sensaties ervaren zoals een schurend gevoel, een trekkerig gevoel en in het ergste geval zelfs zachte lenzen die scheuren. Daarom is het van belang om je lenzen in ieder geval goed te onderhouden, zodat deze goed kunnen aansluiten op je oog.

Waarom hebben lensdragers vaak last van droge ogen?

Waarom hebben lensdragers vaak last van droge ogen

Lenzen hebben als nadeel, dat de normale hoeveelheid zuurstof die jouw oog kan bereiken sterk verminderd wordt. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel kwalitatief goede lenzen beschikbaar, die veel zuurstof toelaten. Niettemin kan je na een lange dag alsnog last hebben van wrijving en een tekort aan oogvocht. Dit resulteert dan in een branderig gevoel en soms kunnen lensdragers zelfs weer overstappen naar een bril hierdoor.

Er zijn gelukkig wel veel oplossingen voorhanden tegen droge ogen. Je kunt dan denken aan:

 • Diverse soorten bevochtigende druppels en sprays
 • Vitaminen om te nemen om je ogen in betere conditie te krijgen
 • Speciale lenzen tegen droge ogen
 • En natuurlijk: een goede lenzenvloeistof die zowel je lenzen als je ogen in topconditie houdt

Hoe los je droge ogen op?

Allereerst raden wij natuurlijk aan om bepaalde ruimten te vermijden die droge ogen tot gevolg kunnen hebben, zoals rokerige ruimten of ruimten met airco. Maar als je op een kantoor werkt, dan lukt dit natuurlijk niet altijd. In dat geval ben je goed af met een speciale lenzenvloeistof tegen droge ogen.

De meest voor de hand liggende keuze is een alles in één lenzenvloeistof. Deze desinfecteert je lenzen, maakt ze schoon, bevochtigt ze en zorgt tevens voor de verwijdering van vuil, bacteriën, schimmels, proteïnen en zogeheten acanthamoeba. Doe je lenzen het liefst zo snel als mogelijk uit als je thuis bent, wanneer je oogsterkte dit toestaat. Dan gun je je ogen de nodige rust en kunnen je lenzen goed inweken.

Andere opties voor droge ogen: oogdruppels

In heel hardnekkige gevallen kun je ook oogdruppels kopen, waarmee je je ogen dagelijks extra bevochtigt. Deze oogdruppels zorgen voor een prettig en comfortabel gevoel en ook een snellere aanmaak van oogvocht. Dit lost het nare trekkerige gevoel op. Vooral met een kantoorbaan ben je goed af met een flesje oogdruppels.

Supplementen om te nemen tegen droge ogen

Als laatste verdienen bepaalde vitaminen en supplementen nog een vermelding, die je kunnen helpen met droge ogen. De best werkende supplementen zijn onder meer vitamine A en C, omega 3, luteïne en zeaxanthine. Zorg ook voor voldoende rust en ga wat vaker de natuur in, want de schone frisse buitenlucht doet ook wonderen voor je gezichtsvermogen en je ogen.

TOP 5 Beste lenzenvloeistof voor een fijne zachte lenzen

1. Optifree PureMoist – 3 x 300 ml + 90 ml – Lenzenvloeistof

OPTI-FREE® PureMoist® zorgt voor een 16 uur durende bevochtiging vanaf het inzetten van de lenzen tot aan het eind van de dag. U kunt op uw contactlenzen vertrouwen. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • handig in gebruik
 • De vloeistof zorgt ervoor dat mijn ogen niet geïrriteerd raken.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Aangezien ik zeer droge ogen heb, is deze vloeistof de Porsche onder de lenzenvloeistoffen.

2. Oté Sensation All-in-one [3x 360ml + 1x 100ml] – lenzenvloeistof

De favoriet van vele lensdragers, omdat deze daadwerkelijk de gewenste zachte lenzen levert. Oté Sensation (3 x 360 ml) voordeelpakket lenzenvloeistof voor zachte lenzen heeft een antibacteriële werking en zit de hele dag sensationeel lekker op het oog!

Voordelen:

 • handig in gebruik
 • Deze is zacht en prettig voor de ogen
 • Goede prijs/kwaliteit

Meerdere lenzen vloeistoffen geprobeerd maar deze geeft het beste resultaat.

3. OPTI-FREE PureMoist MPDS [3x 300ml + 1x 90ml + 3 lenshouders] – lenzenvloeistof

Graag die gewenste zachte maandlenzen? Opgelet! OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution zorgt voortdurend voor een vochtig laagje rondom de lens, zodat deze de hele dag door comfortabel en vochtig aanvoelt.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • prijs/kwaliteit verhouding

Dit product is aan te raden als je veel in een kantoorruimte met airco of een klimaatregelaar werkt.

4. OPTI-FREE Express MPDS – 3 x 355 ml + 120 ml + 3 lenshouders – Lenzenvloeistof

Wil je graag de gewenste Aqua zachte vloeistof? Het Opti-Free Express alles-in-één halfjaar voordeelpakket No-Rub lenzenvloeistof. Deze all-in-one lenzenvloeistof kan worden gebruikt voor alle typen zachte lenzen en silicone-hydrogel lenzen.

Voordelen:

 • Blauw transparant en daardoor goed zichtbaar bij indoen en uithalen.
 • gewoon goede lenzen en snel bezorgd
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

De enige lenzenvloeistof tot nu toe waarvan mijn ogen niet uitdrogen.

5. Biotrue multi-purpose solution Multipack – 3 x 300 ml – Lenzenvloeistof

Ik gebruik biotrue nu al een paar jaren voor mijn harde lenzen op advies van een contactlenzenspecialist. Biotrue multi-purpose solution is een contactlensvloeistof van Bausch + Lomb voor het verzorgen, desinfecteren, afspoelen, bewaren, reinigen en het verwijderen van proteïne. Al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • Mijn ogen zijn sindsdien minder droog en niet meer rood
 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Sinds ik deze vloeistof gebruik heb ik geen last meer en kan ik terug meer dan 8 uren mijn lenzen dragen zonder problemen. Super product!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.