Beste nagellakremover: de ALLERBESTE remover van 2020!

Nagellak is al vele jaren enorm populair. Waar je vroeger slechts enkele kleurtjes tot je beschikking had, kun je tegenwoordig kiezen uit het gehele kleurenspectrum. Daarnaast heb je nu veel soorten nagellak op de markt met extra toevoegingen, zoals glitters of een speciaal metallic effect. Ook is nagellak met de jaren steeds moderner geworden en blijft daarom langer zitten.

Dit zijn natuurlijk allemaal voordelen, totdat je besluit dat je nagellak wilt verwijderen! Dan kan het nog een lastig karweitje blijken, om die vastgehechte nagellak van je nagels af te krijgen.

 1. Sensationail Cleanser and Wipes – Gel Cleanser – 27.2ml
 2. Sensationail Gel Nagellak Remover
 3. Bourjois DISSOLVANT-NAIL POLISH REMOVER
 4. Professionele* Magische Gellak remover | Snel & eenvoudig
 5. Dior Dissolvant Abricot – Nagellak Remover

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste nagellakremover in de aanbieding om je nagels altijd stralend schoon te krijgen. Lees verder!

Gelukkig bestaat er een middeltje waarmee je dit klusje redelijk snel klaart: nagellakremover. Sommige nagellakremovers zijn wel wat beter dan andere opties, daarom hebben wij handige informatie over nagellakremover voor je samengesteld. Zodat je precies het juiste product kunt kiezen, om weer een mooi nieuw laagje nagellak aan te brengen.

Wat zit er eigenlijk allemaal in nagellak?

Wat zit er eigenlijk allemaal in nagellak

Om te begrijpen hoe nagellakremover werkt, zal je eerst moeten weten wat nagellak precies is. Nagellak is van oorsprong gebaseerd op de samenstelling van autolak, wist je dat? Na verloop van tijd is echter de samenstelling veranderd, omdat het redelijk voor zich spreekt dat autolak natuurlijk niet zo goed is voor je huid en nagels. Vooral nagels droogden met ouderwetse nagellak erg snel uit en werden broos en week.

Op dit moment is er een drietal ingrediënten, die je altijd wel in nagellak terug kunt vinden:

 • Biologische oplosmiddelen en stoffen die nagellak uit doen drogen: formaldehyde, ethyl acetaat en butyl acetaat en isopropyl alcohol
 • Bepaalde verdikkings- en verhardingsstoffen: diverse polymeren en nitrocellulose
 • Allerlei extra stofjes om nagellak de gewenste kleur en textuur te geven zoals kleurstoffen en poeders, bijvoorbeeld aluminiumpoeder voor een metallic effect en bismuth oxychloride voor een parelmoer effect

Om deze stofjes weer allemaal van je nagels af te krijgen, zal je dus een product moeten aanschaffen dat de ingrediënten week genoeg maakt om van je nagel te halen. Dit is precies waar nagellakremover voor bestemd is.

Wat is nagellakremover en hoe werkt het?

Wat is nagellakremover en hoe werkt het

Wanneer je een beetje weet waar nagellak uit bestaat, dan kan je ook iets gemakkelijker begrijpen hoe nagellakremover werkt. Het verwijderen van alle stoffen die in nagellak zijn verwerkt kan met zogeheten biologische oplosmiddelen, omdat deze middelen de ingrediënten als het ware teniet doen. Het komt er op neer dat je nagellak weer vloeibaar maakt, zodat de vaste componenten niet meer aan je nagels vastzitten.

Vroeger zat in elke nagellakremover een dosis aceton

Aceton is één van de sterkste biologische oplosmiddelen en zodoende werd het lang gebruikt als basisingrediënt voor nagellakremover. Men kwam er na verloop van tijd echter achter, dat aceton heel snel je nagels en huid uitdroogt en voor allergische reacties en irritatie kan zorgen.

 

Heb je wel eens meegemaakt, dat de huid rond je nagels wit werd nadat je nagellakremover hebt gebruikt? Dit is precies wat aceton doet, want de huid wordt wit als deze te droog is. Kies dus liever voor een gezonder alternatief voor zowel je nagels als je huid.

Veel soorten nagellakremover zonder aceton

Tegenwoordig kun je enorm veel nagellakremovers vinden die helemaal geen aceton meer bevatten. Deze removers bevatten natuurlijk nog wel oplosmiddelen, maar deze zijn stukken minder agressief en kun je dus veiliger en vaker gebruiken. Men gebruik doorgaans dezelfde oplosmiddelen, als in nagellak zelf voor komen zoals isopropyl alcohol en ethyl acetaat. Had men eigenlijk wel eerder kunnen bedenken!

Verschillende soorten nagellak remover

Let dus altijd op de basis van de nagellakremover, wanneer je er eentje gaat aanschaffen. Je hebt nu gelukkig veel keuze want vrijwel de meeste removers bevatten geen aceton meer. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit veel verschillende soorten remover, zoals speciale wipes en pads, doekjes, een potje met een sponsje er in waar je je vinger in doopt en uiteraard ook nog gewoon flesjes die je met wattenschijfjes gebruikt.

TOP 5 Beste geurzakjes voor een geweldige geur in je huis & kasten

1. Sensationail Cleanser and Wipes – Gel Cleanser – 27.2ml

Sensationail Gel Cleanser en wipes om nagels voor het aanbrengen van de gel nagellak pluis- en vetvrij te maken en om na het aanbrengen van de lak het plakkerige laagje van de gel nagellak te verwijderen! Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 •  zo’n flesje doe ik ongeveer 1 jaar
 • de wipes die erbij zitten, zijn ideaal
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Ik heb de cleanser geprobeerd van andere merken, maar dit blijft in mijn ogen toch de beste.

2. Sensationail Gel Nagellak Remover

De favoriet van vele vrouwen, omdat deze daadwerkelijk de gewenste nagelgellak kan verwijderen. Nagellakremover om je sensationail gelnagellak makkelijk van je nagels te verwijderen, zonder de nagel aan te tasten.

Voordelen:

 • Zacht voor de nagelriemen maar wel krachtig voor het verwijderen van de nagellak
 • Voordelige koop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Goede gel verwijderaar, alles gaat er makkelijk vanaf. Zuinig in gebruik en tast niet de nagel aan.

3. Bourjois DISSOLVANT-NAIL POLISH REMOVER

Graag die gewenste nagel polish remover? Opgelet! Verwen je nagels met Bourjois Gentle Nail Polish Remover – een effectieve maar zachte manier om nagellak in een enkele veeg te verwijderen met een acetonvrije formule.

Voordelen:

 • Nagellakremover zonder aceton
 • Voordelige koop
 • prijs/kwaliteit verhouding

Het product werkt al bij al goed, maar ik had het net iets sterker verwacht.

4. Professionele* Magische Gellak remover | Snel & eenvoudig

Wil je graag de gewenste gellak remover in je schoonmaak salon? Word je ook zo gek van uren peuteren en vijlen om alle gelnagellak te verwijderen? Deze magische gel nagellak verwijderraar hoort bij iedere vrouw in het kastje te staan. Binnen 2 a 5 minuten is de nagellak makkelijk te verwijderen (Bij meer dan 3 lagen, +/- 10 minuten laten intrekken)

Voordelen:

 • Geen uren meer bezig zijn met vijlen
 • geur blijft lang hangen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Dit spul zorgt ervoor dat ik de gellak na 10 minuten intrekken makkelijk van mijn nagel af krijg zonder te beschadigen. Snelle levering!

5. Dior Dissolvant Abricot – Nagellak Remover

Het zit in een zeer leuk flesje en het is compact genoeg om het overal mee te nemen. Deze remover zonder aceton verwijdert de nagellak efficiënt en snel en is zacht voor de nagels. Met zijn verzorgende ingrediënten voedt, hydrateert en versterkt hij de nagels en maakt hij de nagels onmiddellijk bleker en stralender. Al nieuwsgierig geworden?

Let op, bijna uitverkocht!

Voordelen:

 • verzorgend
 • ruikt lekker
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Het verwijdert je nagelak meteen en het maakt inneens je nagels zacht. Het laat ook geen plakkend gevoel achter op je nagels.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.