Beste Tongschraper: Best Getest Kruidvat, Etos etc.

Beste Tongschraper? Als jij je tong niet voldoende reinigt, nemen bacteriën de regie in je mond over. Daar krijg jij weer een slechte adem van en ik heb zo’n idee dat je daar al helemaal geen zin in hebt. Wie met enige regelmaat naar de tong kijkt, weet dan ook hoe laat het is als ik over de beste tongschraper begin. Want waar doe je precies goed aan?

Ik weet precies welke tongschraper de beste is. Vandaag, gisteren en zelfs morgen. Een tongschraper waar je de komende jaren mee vooruit kunt. En dat maakt het wel zo fijn als je van plan bent je mond in optimale staat te onderhouden.

Als jij iemand bent die vandaag nog korte metten met alle bacteriën wil maken, is een tongschraper de beginplek. Je zorgt ervoor dat je tong vrij van bacteriën is en je hierdoor tandplak kunt verminderen. Op deze pagina vertel ik je hoe je een tongschraper het best kunt gebruiken en wat hiervoor de beste tongschraper is.

Wat is de beste tongschraper?

Wat is de beste tongschraper

Er zijn vijf tongschrapers waar ik je graag meer over wil vertellen. Dit zijn vijf modellen die ik ieder uitvoerig. Hierdoor kan ik je van ieder model vertellen wat de voor- en nadelen zijn, zodat jij eenvoudig de beste tongschraper kunt kopen.

Verder heb ik mijn ervaringen tegenover de recensies van eerdere gebruikers gezet. Dit geeft mij de kans een goede vergelijking te maken van de wijze waarop een tongschraper in de praktijk zijn kracht kan laten zien. Een goede tongschraper moet je mond optimaal kunnen verzorgen. Ik ben zeker dat iedere tongschraper uit mijn top 5 jou daarbij gaat helpen.

Laten we niet langer wachten, dit is mijn top 5 beste tongschrapers:

1. Effectieve Tongschraper – Tongreiniger – Rose Goud

wil graag jij echte goede schone tong en frisse adam? In oosterse landen is hij al eeuwenlang bekend. Bij ons in het westen nog haast niet. Terwijl de tongschraper toch een essentieel onderdeel is van onze mondhygiëne. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Effectieve Tongschraper – Tongreiniger – Rose Goud gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goed voor mondhygiëne
 •  Bestrijd een slechte adem, volledige reiniging
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. RX Goods® RVS Tongschraper voor Mondverzorging – 4 Stuks

Zoek jij de beste combinatie van prijs en kwaliteit? Merk jij ook wel eens bij anderen dat zij een slechte adem hebben? Dit is erg storend, maar het kan heel goed dat jij er zelf ook mee te maken hebt. Je merkt het namelijk niet als je eigen adem slecht ruikt. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere RX Goods® RVS Tongschraper voor Mondverzorging – 4 Stuks – Tongreiniger, Tongborstel & Tong Schraper gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goede aanvulling op de dagelijkse mondhygiëne
 • Het is zeer handig pakketje
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Tongschraper – Tongreiniger – Set van 2 Inclusief (30 stuks) Dental Floss

Zoek jij het optimale tongreiniger set? Deze tongreiniger is ontwikkeld voor een optimale reiniging van de tong, waardoor jij niet meer onzeker hoeft te zijn over een stinkende adem! Ontvang nu 30 stuks Dental Floss bij jouw bestelling. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Tongschraper – Tongreiniger – Set van 2 Inclusief (30 stuks) Dental Floss gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geen stinkende adem meer en fijn in gebruik
 • makkelijk in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Domagoods Luxe Tongschraper Set RVS – 4 stuks – Tongschraper Set 

Even wat anders proberen voor je mondverzorging? Deze resten zorgen voor bacteriën die je slechte adem veroorzaken. Door het oppervlak van je tong in de ochtend schoon te maken verwijder je de etensresten en bacteriën. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Domagoods Luxe Tongschraper Set RVS – 4 stuks – Tongschraper Set gebruikers >>>

Voordelen:

 • frisse adem en schone tong!
 • Wordt snel geleverd, netjes verpakt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Tongreiniger Superior – Koper (1 stuks)

Graag een volledig tongreiniger van koper? De tong vormt voortdurend een laag van dode cellen, voedselresten en honderdduizenden bacteriën, levende en dode, en dan nog chemische stoffen zoals zwavel die uitgestoten worden door deze bacteriën. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Tongreiniger Superior – Koper (1 stuks) gebruikers >>>

Voordelen:

 • mondhygiëne: next level met dit product
 • speciaal aanbevolen voor het verwijderen van slechte adem
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Hoe moet je een tongschraper gebruiken?

Hoe moet je een tongschraper gebruiken

Je kunt nog wel de beste en duurste tongschraper kopen: als je niet weet hoe je een tongschraper correct kunt gebruiken, heb je er niets aan. Het is dan ook aan mij jou goed uit te leggen hoe je dit het best kunt doen.

Een tongschraper gebruik je door de schraper rustig langs de plekken te schrapen waar een tandenborstel niet komt. Probeer met de schraper de achter- en middenzijdes van de tong mee te nemen. Let vooral goed op de plekken waar veel aanslag lijkt achter te blijven. Dit zijn meestal de plekken die het langst niet zijn schoongemaakt.

Het makkelijkst is om vanaf de achterzijde van de tong naar voren te werken. Dit zou je het best zo’n vier keer kunnen herhalen, zodat je alle stukjes meepakt. Volgens de meeste websites, is het verstandig dit hoogstens tweemaal daags te doen. Gebruik de tongschraper niet als een tandenborstel waarbij je vaak heen en weer kunt gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je de tong beschadigt.

Wat voor problemen voorkom ik met een tongschraper?

Wat voor problemen voorkom ik met een tongschraper

Een zeer klein gedeelte van de Nederlandse bevolking maakt actief gebruik van tongschrapers. We gebruiken allemaal de tandenborstel minimaal tweemaal daags. Een klein deel flost hiervan. Het schrapen van de tong? Dat doet bijna niemand. En je kunt je bijna niet voorstellen dat je wel je tanden goed onderhoudt maar de tong links laat liggen.

Door de tong te onderhouden, voorkom je infecties die hierop kunnen ontstaan. Blaasjes, zweertjes en andere ontstekingen kunnen op de tong ontstaan. Ook heeft een slecht verzorgde tong invloed op onze smaakpapillen. We hebben een minder rijke smaakbeleving bij onvoldoende onderhoud. Hierdoor genieten we lang niet zoveel van ons eten dan wanneer we onze tong actief zouden schrapen.

Tenslotte helpt het schrapen van de tong met het voorkomen van de aanmaak van tandplak. Tandplak is een bekende aanvaller van onze tanden en is een groot veroorzaker van gaatjes. Hoe beter je tandplak weet te voorkomen, hoe gezonder je tanden worden.

Tandartsen adviseren daarom je tong regelmatig schoon te maken. Het volgende bezoek aan de tandarts verloopt dan hoogstwaarschijnlijk ook een stuk prettiger!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.