Buikvet verbranden met banaan? Ontdek de beste natuurlijke fatburners

Buikvet verbranden met banaan is goed mogelijk. Maar dan wel in combinatie met andere voedingsmiddelen en gewoonten. Sterker nog, er bestaat volgens HappyHealthy een soort van wonderformule waarmee je buikvet kunt verbranden:

 • Voeding (50%)
  Voeding heeft de meeste impact op buikvet verbranden. Zowel voor vrouwen als mannen voor ligt het geheim verscholen in gezonde voeding. Dat betekent weinig koolhydraten.
 • Samengestelde oefeningen (25%)
  Dit is een combinatie van rug, benen, borst en armen. Eigenlijk ga jij gewoon een full body workout doen maar ga je buikspieren met speciale isolatie oefening nog specifieker trainen. Dit geeft vaak de gewenste ‘vormen’ aan je buik. Kijk verderop in dit artikel voor oefeningen die je kunt gebruiken.
 • Buikspieroefeningen (25%)
  Hierin leg je echt de focus op het vormen van de buikspieren maar het grootste deel gebeurt dus met de juiste voeding en misschien wist je het al maar slaap speelt ook een grote rol bij de vorming en groei van spieren. Hieronder geef ik je enkele oefeningen.

Buikvet verbranden met banaan?

Buikvet verbranden met een banaan

Voeding is het belangrijkste element in de strijd tegen buikvet. Fans van de banaan zijn ervan overtuigd dat dit gele stuk fruit ons lichaam veel goed doet en het ook buikvet verbrandt. Zo bestaat er zelfs een ‘monodieet’ waarbij je de hele dag alleen maar banaan eet. De gedachte hierachter? Als het lichaam maar met één voedingsmiddel bezig is, krijgt de spijsvertering meer ruimte en kan het lichaam makkelijker en eenvoudiger detoxen.

Dit lijkt dus enigszins op een vastenkuur of intermittent fasting, alleen dan zonder het hongermonster. Want zodra je trek krijgt, kan je maximaal aan de bananen! Deze zitten vol vezels en geven je lang een verzadigd gevoel. Van honger heb je dan geen last meer.

Maar de banaan was toch een caloriebom? Klopt. In een banaan zit weinig vet, maar wel zo’n 23 gram koolhydraten per 100 gram, veel suiker en ongeveer 90 calorieën. Hiermee is wel duidelijk dat je banaan eigenlijk moeten vermijden als je slank wilt worden.

Toch is het een interessante bron van hoge voedingswaardes die je kan helpen afvallen. Maar daar zijn er meer van. Buikvet verbranden met gember en buikvet verbranden met komkommer is ook mogelijk.

Buikvet verbranden met oefeningen

Buikvet verbranden met banaan is het halve werk. Je wilt óók krachttraining samengestelde oefeningen en buikspieroefeningen doen. Door de intensiteit hoog te houden, moet je lichaam hard werken en ga je veel calorieën verbruiken. En dat is perfect als je het vetlaagje wilt verbranden dat jouw buikspieren verbergt.

Je krijgt een boost in de stofwisseling die spieren kunnen stimuleren en geeft weer seintje af om de vetverbranding te starten. Het slimste is om de grote spiergroepen aan te spreken met de oefeningen: bijvoorbeeld de bovenbeenspieren, rugspieren, borst- en schouderspieren.

Doe je deze oefeningen voor het eerst? Voer ze dan niet langer uit dan 30 seconden. Wanneer je ze eenmaal onder de spreekwoordelijke knie hebt, kun je naar 1 minuut of langer toe groeien.

oefening Squat droogtrainers

1. Squat: versterkt je bovenbeenspieren

Uitvoering: Je kunt hiervoor een stoel van thuis gebruiken voor stabiliteit. Buig beide benen alsof je op een stoel gaat zitten. Duw de billen iets naar achteren maar houd het lichaam rechtop. Ga rustig naar beneden. Let op, dat je knieën niet over de tenen komen. Kom weer rustig omhoog, maar strek de benen niet helemaal.

oefening opdrukken

2. Opdrukken: versterkt armen, schouders, borst, rug

Uitvoering: Houding van een plank. Plaats handen en knieën op de grond, je handen plaatst je iets achter de schouders en de knieën. Mocht het te zwaar zijn om direct zonder je knieën op te drukken? Dan kun je altijd met een matje, kussen of handdoek op de grond je knieën gebruiken als extra steunpunt.

oefening lung

3. Lunge: stroomlijnt bovenbenen, billen en kuiten

Uitvoering: In spreidstand met de voeten iets verder uit elkaar dan schouderbreedte. Stap met het linkerbeen naar voren en buig de knie tot 90 graden.  Let op dat je knie niet voorbij de tenen komt. Maak een verende beweging en plaats het linkerbeen weer terug naast het rechterbeen. Herhaal deze oefening met het rechterbeen

oefening Voorkant bovenbenen (2)

4. Liggend fietsen:

Uitvoering: Ga op een matje liggen op de rug, strek beide benen. Span de beenspieren zoveel mogelijk aan. Til jouw linkerbeen op (ongeveer 45 graden). Maak een kleine halve cirkel naar buiten. Maak daarna een halve cirkel naar binnen.  Sluit je linkerbeen weer aan bij het rechterbeen op de grond.  Herhaal deze oefening met het linkerbeen. Je benen zullen snel zwaar gaan voelen, dit is echt een geweldig oefening om je lichaam te trainen.  Je kunt het variëren met een fietsbeweging om de spanning op je benen af te wisselen.

oefening Versterken van bovenbenen

5. Brug: versterkt bovenbenen, billen en rug

Uitvoering: Ga op een matje liggen op de rug met de benen gebogen. Trek je buik in en knijp jouw billen tegen elkaar. Duw je heupen omhoog en laat weer rustig zakken. De billen mogen de grond niet raken. Laat jouw heupen niet zakken. Dit kan ook goed met je benen op een skippybal.

Ben je lekker opgewarmd? Dan is het nu tijd om eens te kijken hoe jij nog meer je lichaam kan helpen om sneller vet te verbranden. Want naast meer beweging en deze oefeningen kun je ook het lichaam een handje helpen met kunstmatige vetverbranders.

TOP 5 beste fatburners voor afvallen

1. 24hr Fatburn Body & Fit

De favoriet van vele Body en Fit gebruikers deze 24hr Fatburn is uniek en een revolutie in de supplementen industrie, ontwikkeld door Body & Fit in samenwerking met één van de grootste producenten van voedingssupplementen in Europa. Lees hier 250 ervaringen van andere 24hr Fatburn Body & Fit gebruikers >>

Voordelen:

 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit
 • Aantrekkelijke prijs

Top 1 24hr Fatburn BODY & FIT review

De ideale fatburner als je alles uit je lichaam wilt halen. De beste fatburner van 2019. De 250 ervaringen zeggen genoeg en dit is ook onze favoriet tijdens de vele feestdagen. Prettige maandverpakking.

Bestel 24hr Fatburn Body & Fit voor €26,90 bij Bol.com >>

2. Detox & Burn BODY & FIT

Buikvet verbranden met banaan niet lekker? Kies dan voor deze Detox & Burn combi. Detox & Burn is een slim 2-in-1 supplement. Deze alles omvattende kuur is een hoog gedoseerde en zeer gewilde combinatie van supplementen. Voor zowel dames als heren! Lees hier 34 ervaringen van andere Detox & Burn BODY & FIT gebruikers >>

Voordelen:

 • 2-in-1 supplement: detox & burn!
 • Handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 2 Detox & Burn BODY & FIT review

Een handige detox & burner met alleen maar voordelen. Daarnaast zijn deze burners optimaal ontwikkeld van Body en Fit en dat maakt het prettig om deze supplementen tijdens het werken te gebruiken. Een aanrader als je kwaliteit super belangrijk vindt.

Bestel Detox & Burn BODY & FIT voor €11,95

3. Perfect Burn BODY & FIT

Green Tea Extract – groene thee bevat EGCG, het werkzame bestanddeel welke het effect teweegbrengt. Green Coffee Extract – groene koffie extract is natuurlijk verkregen uit groene koffiebonen. Cafeïne – cafeïne geeft een boost wanneer je wel iets extra’s kan gebruiken. Lees hier 48 ervaringen van andere Perfect Burn BODY & FIT gebruikers >>

Voordelen:

 • Fijn product om te gebruiken
 • Ideaal voor voeding en training
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding

Top 3. Perfect Burn BODY & FIT review

Door de meest eenvoudige verpakking is het haast onmogelijk je dagelijkse dosis perfect burn te vergeten.

Bestel hier Perfect Burn BODY & FIT voor €20,90

4. Stacker 4 Ephedra Free STACKER 2

Stacker is al jarenlang de beste en meest succesvolle burner in de Europese en Amerikaanse markt. Stacker is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf NVE Pharmaceuticals en Stacker heeft in de loop van de jaren een enorme groei doorgemaakt. Lees hier 23 ervaringen van andere Stacker 4 Ephedra Free STACKER 2 gebruikers >>

Voordelen:

 • Natuurlijk bevat o. a. groene thee en ginseng
 • 100 capsules per pakking
 • Geoptimaliseerde kruidenmix

"Top

Bestel hier Stacker 4 Ephedra Free STACKER 2 voor €26,90

5. In Control BODY & FIT

Wil je graag in controle zijn van je lichaam en een paar kilo’s kwijt? Dan is dit product prima geschikt. Wil jij maximaal profiteren van de beste ingrediënten van In Control? In Control bevat Glucomannan, Chromium Picolinate en Vitamine B8. Dit zorgt dat jij bijna geen tot weinig hongergevoelens meer ervaart en hierdoor minder gaat snoepen en snacken. In Control mag je elk dag nemen! Lees hier 18 ervaringen van andere In Control BODY & FIT review gebruikers >>

Voordelen:

 • Glucomannan is een vezel van de wortel van de konjac plant
 • Vitamine B8 draagt bij aan een normaal vetmetabolisme
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 5 In Control BODY & FIT review

Bestel hier In Control BODY & FIT voor €9,90

Buikvet verbranden met banaan vereist lichaamsbeweging

Buikvet verbranden met banaan alleen is lastig. Sterker nog: je wilt er niet te veel van eten, want bananen bevatten suiker en suiker is een dikmakertje. Het is dus belangrijk om in beweging te blijven.

Je kunt prima een banaan vlak vóór een harde training nemen. Tennissers zie je tussen de games en sets door ook vaak een banaan eten. Voetballers doen vaak hetzelfde in de theepauze. Bananen geven energie en stillen het hongergevoel. Daarnaast zorgen ze voor essentiële vitamines. Banen eten is dus een goed idee, maar overdrijf niet!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.