Frittata uit de oven? Frittata met een twist: deze heerlijke pompoen variant. Een frittata is een handig gerecht om de groenten die j e over hebt in te verwerken. Lees snel verder!
TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Frittata uit de oven maken?
Buiten het feit dat het een overheerlijk gerecht is, ook fijn dat alle restjes gebruikt kunnen worden! Wel zo makkelijk! De heerlijke pompoen in deze frittata geeft de frittata net een wat vollere, winterse smaak.
TIP: Een pompoen is maar wat lastig om te snijden. Het kan hiervoor handig zijn om de pompoen eerst in ca. 10 min in de oven te plaatsen zodat deze iets zachter wordt. Zodoende kun je de pompoen makkelijk ontvellen en in stukken snijden!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, voor 2 porties
Ingrediënten bodem:
- 1 el olijfolie
- 0,5 flespompoen, ontveld en gesneden en schijfjes of 200 gr tomaten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 50 gr rundergehakt
- 3 takjes verse tijm, blaadjes grof gesneden
- 5 eieren
- amandelmelk, scheutje
- zout en peper naar smaak
Zo maak je een recept: Frittata uit de oven
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
-
zet een grote pan op het vuur en voeg de olijfolie toe en bak de pompoen beetgaar.
-
Voeg de gehakt, ui en paprika toe aan de pan en zorg dat het gehakt gaar is. Voeg dan de helft van de tijm en het peper en zout toe en laat het mengsel goed afkoelen.
-
Klop in een kom de eieren, amandelmelk met wat peper en zout door elkaar → Meng het eimengsel met het groentemengsel en giet het geheel in een ovenschaal.
-
Bak het gerecht ongeveer 25 min in de oven gaar en garneer met wat tijm.
Voedingswaarden per portie
Dit gerecht voor ovenschotel is voldoende voor 4 porties:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 375 kcal
- Koolhydraten: 29 g
- Eiwitten: 25 g
- Vetten: 18 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.