L-carnitine voor afvallen? Bekijk hier de Top 5 beste L-carnitine!

L-carnitine voor afvallen? Een magische ‘fat burner’. Een voedingssupplement waar sporters niet zonder kunnen. Dat zijn enkele van de verhalen die over L-carnitine de ronde gaan. Het is de hoogste tijd om alle informatie over L-carnitine op een rijtje te zetten en de feiten van de fabels te scheiden.

Na het lezen van dit artikel weet jij alles over L-carnitine wat moet weten. Je weet precies wat het is en hoe je het op een veilige manier kan gebruiken. Als laatste heb ik de beste L-carnitine van dit moment op een rijtje voor je gezet, zodat je niet verder hoeft te zoeken en gelijk kan genieten van de beste L-carnitine.

Wat is L-carnitine?

Wat is L-carnitine

L-carnitine is een aminozuur en voedingsstof dat uit nature voorkomt in je lichaam. Het wordt gemaakt van de aminozuren L-methionine en L-lysine. De belangrijkste functie van L-carnitine is om het lichaam te helpen om energie op te wekken. Het komt in een gezond dieet vrij veel voor. Het wordt voornamelijk aangetroffen in roodvlees, maar ook plantaardige bronnen zoals avocado en soja kunnen kleine hoeveelheden L-carnitine bevatten.

L-carnitine heeft een belangrijke rol tijdens het sporten, met name in het afbreken van vet in glycerol en vetzuren. De hoofdtaak van L-carnitine is om lange vetzuren door het binnenmembraan te vervoeren. L-carnitine is actief binnen de meeste lichaamscellen. De twee belangrijkste soorten L-carnitine zijn L-carnitine tatraat en acetyl L-carnitine (ALCAR). Twee minder belangrijke soorten zijn d-carnitine en propionyl-L-carnitine.

Is L-carnitine geschikt voor vegetariërs?

Is L-carnitine geschikt voor vegetariërs

Zoals je eerder kon lezen is een rood vlees een grote natuurlijke bron van L-carnitine. Veel vleeseters zullen dan ook zonder enige moeite L-carnitine binnenkrijgen. Gelukkig voor vegetariërs zijn er ook genoeg plantaardige opties om L-carnitine binnen te krijgen.

Echter zijn de hoeveelheden L-carnitine in de plantaardige opties niet erg groot. Soms is het dus noodzakelijk om L-carnitine supplementen te slikken als vegetariër, om te zorgen dat je er genoeg van binnenkrijgt. Gelukkig zijn er genoeg L-carnitine supplementen op de markt beschikbaar die geschikt zijn voor vegetariërs. Er zitten in de vega-vriendelijke supplementen geen dierlijke stoffen, dus die kan je met een gerust hart slikken. Wel moet je goed op het etiket kijken om er zeker van te zijn dat je de vegetarische versie hebt. Voordat je begint aan het slikken van L-carnitine supplementen is het slim om dit met je arts te overleggen of het ook echt noodzakelijk is.

Gebruik L-carnitine op een veilige manier

L-carnitine is een voedselsupplement dus het is belangrijk om je goed te informeren over eventuele bijwerkingen, zodat je het veilig kan slikken. Voor de meeste mensen is een dosering van 2 gram of minder ok. Als je je na het slikken van L-carnitine je niet goed voelt of twijfelt, neem dan altijd contact op met je arts. Dan ben je er zeker van dan er niks aan de hand is!

Eventuele bijwerkingen van L-carnitine

Er is nog niet veel bekend over de bijwerkingen van L-carnitine, dus meer onderzoek zal zeker nodig zijn in de toekomst. Echter, het is wel al bekend dat L-carnitine supplementen je bloedniveau van trimethylamine-N-oxide (TMAO) kan verhogen over tijd. Mocht dit problemen voor je kunnen veroorzaken, kan je dus beter geen L-carnitine.

Heb je twijfel of er bijwerkingen van L-carnitine zijn die gevaarlijk voor je kunnen zijn? Neem dan altijd even contact op met je arts om er zeker van te zijn dat je veilig L-carnitine kunt gebruiken.

De Top beste L-carnitine op dit moment

Door de grote hype van L-carnitine op dit moment is het erg lastig om de beste L-carnitine te vinden. Heel veel webshops bieden het aan, maar niet overal is de kwaliteit van het hoogste niveau. Tijdens mijn zoektocht naar meer informatie over L-carnitine heb ik het hele internet afgezocht naar de beste plekken om L-carnitine te kopen. Gelukkig voor jou heb ik deze op een rijtje gezet, zodat jij niet opzoek hoeft te gaan. Hieronder vind je de beste L-carnitine van dit moment!

1. Body & Fit L-Carnitine capsules – Aminozuren – 150 capsules

Ken je deze al van Body & Fit? L-carnitine is een natuurlijk voorkomende aminozuurverbinding die in het lichaam wordt aangetroffen, gemaakt van de aminozuren lysine en methionine. Lees hier vele ervaringen van andere Body & Fit L-Carnitine capsules – Aminozuren – 150 capsules gebruikers >>>

Voordelen:

 • Populair bij duursporters en mensen met een lichaamssamenstelling of die een afslankdieet volgen
 • 2 tot 3 maanden verpakking
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Body & Fit TRANSFORM (L-Carnitine Tartrate) – 60 capsules

Zoek jij de beste boost aan L-Carnitine? Body & Fit Sportsnutrition heeft in plaats van “gewone” L-Carnitine, gekozen voor L-Carnitine Tartrate, deze vorm werkt nog beter en is zelfs tot 3x sterker (meer werkzaam). Lees hier vele ervaringen van andere Body & Fit TRANSFORM (L-Carnitine Tartrate) – 60 capsules gebruikers >>>

Voordelen:

 • smaakt lekker
 • geeft veel energie
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Olimp Supplements L-Carnitine 1500 Mega Caps – 120 capsules

Wil jij eens een sterke alternatief voor L-Carnitine supplementen proberen? De L-Carnitine van Olimp is een speciale vorm van carnitine, namelijk L-Carnitine Tartraat. Het grote voordeel van L-Carnitine Tartraat is dat het 3 x zo sterk is als gewone L-Carnitine. Lees hier ervaringen van andere Olimp Supplements L-Carnitine 1500 Mega Caps – 120 capsules gebruikers >>>

Voordelen:

 • Puurste vorm van Carnitine
 • 1500 mg L-Carnitine Tartrate per capsule!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. 24Bodycontrol Acetyl L-carnitine vetverbranders – 90 capsules – Voedingssupplement

Wist je dat L-Carnitine al in je lichaam zit? 24Bodycontrol Acetyl L-Carnitine zorgt ervoor dat het opgeslagen lichaamsvet gebruikt wordt als energiebron voor het lichaam. Verder geeft L-Carnitine je energie, voorkomt het spierafbraak en bevordert het spierherstel. Lees hier vele ervaringen van andere 24Bodycontrol Acetyl L-carnitine vetverbranders – 90 capsules – Voedingssupplement gebruikers >>>

Voordelen:

 • geeft veel energie
 • helpt met vet verbranden
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Now Foods – Acetyl-L-Carnitine 500 mg – 100 Vegicaps

Mega krachtige Carnitine voor een super balans in het lichaam! De aminozuren van NOW Foods bevatten alleen de natuurlijke (L) -vorm, de vorm zoals die bij planten en dieren. Lees hier ervaringen van andere Now Foods – Acetyl-L-Carnitine 500 mg – 100 Vegicaps gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geweldige boost aan energie
 • belangrijk aminozuur in capsules verwerkt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Tot slot 

Je bent nu meer te weten gekomen over hoe dit supplement wel of niet voor jou kunnen werken. Het is belangrijk dat je de juiste superfood en voedingsproducten aanschaft dat bij jouw lichaam en levensstijl past en niet zo maar iets via het web aanschaft.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van dit supplement!

TIP: Lees ook ons vorige artikel over Boswellia? Een eeuwenoude boom waaruit sap wordt gewonnen!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.