Beste Nekkussen voor in het vliegtuig? Top 10 ALLERBESTE van 2020!

Goede nekkussen voor in het vliegtuig? Je verlangt vaak wanhopig naar een goede slaap op reis?

Als je op de bestemming komt wil je graag genoeg energie hebben en deze nekkussen zijn de ideale oplossing. Je slaapt makkelijker in en geeft je hoofd optimaal rust. Zo ben je na de reis de hele dag voorzien van energie.

Om je vraag maar direct even te beantwoorden heb ik al snel even een korte Top 5 gemaakt zodat jij direct aan de slag kunt met het beste nekkussen voor jou reis te vinden. De TOP 5 is samengesteld aan de hand van resultaat, prijs en ervaringen van andere gebruikers.

Hieronder lees je meer over de TOP 5 Nekkussen om te slapen en meer tips en advies voor slapen tijdens het reizen:

Beste Nekkussen – nekkussen vliegtuig

 1. Travelsafe Nekkussen – zwart
 2. Beefree Memory Foam Nekkussen Reiskussen
 3. TravelMore Memory Foam Reiskussen Set De Luxe inclusief Oogmasker & Oordopjes
 4. Travel Pillow Reiskussen – Zacht Comfort Nek Kussen
 5. Voyage – Nekkussen – Reiskussen – Grijs

Graag goed slapen met je nieuwe nekkussen in het vliegtuig?

Graag goed slapen met je nieuwe nekkussen in het vliegtuig

De beste top 5 nekkussen heb je al voor in het vliegtuig hierboven toch? Maar ik wil je graag verder helpen dan alleen de producten aanbevelen die op de nummer 1 webshop staan van Nederland. Er is één activiteit waar je vast nog wat tips en advies over kan krijgen en dat is goed slapen in het vliegtuig.

Natuurlijk kun je ook gewoon business class gaan vliegen of als je tickets op het allerlaatste moment koop voor die een upgrade, maar ik ga er vanuit dat jij die dit artikel nu leest daar niet toe behoort.

En dat betekent dat je urenlang gaat zitten in je stoel met een beetje geluk heb je kunnen kiezen voor een vliegtuigstoel zonder baby’s in de buurt (ja, dat kan echt tegenwoordig). En ik help je graag om er maar het beste van te maken. Dit met de comfortabele vliegtuig nekkussen!

1. Nekkussen vliegtuig traagschuim

Nekkussen vliegtuig traagschuim

Compact, zacht en lekker om mee te slapen? Vliegtuigkussen! Zoals ik al hierboven benoemde je hebt echt geluk als jij aan een gangpad of tegen een wand kunt zitten. Want dan kun je lekker je hoofd laten rusten met een goede trui kom je een heel end. Maar wat als je in het midden van het gangpad zit? Dan is een goed nekkussen echt wel een fijne en geen luxe om mee te hebben genomen op de reis.

Dit zijn vaak de U-vormig nekkussen speciaal voor in het vliegtuig, gewoon echt ideaal. Sommige zweren bij een opblaas baren kussen, maar ik vind traagschuim echt veel lekkerder slapen en liggen. Ja, het is iets meer bagage maar dat zorgt wel dat je betere nachtrust gaat krijgen.

Wij vinden de memory foam vliegtuig nekkussen van Beefree echt de meest fijne die er is. Deze is comfortabel (niet te klein) en heeft een buitenkant die ook nog eens zacht aanvoelt. Zeker in combinatie met oordopjes en om het af te maken een fijn oogmasker slaap je gewoon prima in het vliegtuig! Terwijl je buurman maar geen positie kan vinden of in de nacht wakker wordt met enorme pijn in de nek.

2. Wat zijn de beste stoelen in het vliegtuig

Nekkussen voor in het vliegtuig 800x350px

Ja, ik begrijp je en je wilt gewoon lekker snurken in het vliegtuig en tijdens je lange reis? Een tip die ik je nu al mee ga geven is vermijd kosten wat het kost de stoelen vlak voor de nooduitgang en die vaak op de laatste rij. Waarom zou je zeggen? Nou de rugleuningen van deze stoelen zijn vaak niet of nauwelijks te verstellen.

Zo dacht ik bij mijn eerste vlucht richting Azië dat een raamstoel vlak voor het midden van het vliegtuig een ideale plek zou zijn. Hier wordt ik heerlijk de hele reis niet gestoord en kan ik gewoon maximaal snurken! Klopt helemaal, je word niet wakker gehouden door de hordes mensen die tijdens de vlucht naar het toilet gaan, of door het kletsende cabinepersoneel in de vliegtuigkantine.

De raampjes zitten vaak in het midden van het vliegtuig, dit vaak net iets voor de bewegelijke stoelen, waardoor jij makkelijker je hoofd tegen het raam van het vliegtuig te kunt leggen. Iets waar ik vaak gevoelig voor ben is de brom van de vliegtuigmotoren, hier heb je in het midden ook minder last van tijdens de vlucht.

Dan bestaat er nog zoiets als indeling en gewichtsverdeling door de loading masters. In sommige vliegtuigen reis je nog rustiger als je op ongeveer driekwart van het vliegtuig gaat zitten. Doordat het gewicht daar goed verdeeld is en een balans ontstaat. Dus niet alleen bagage maar ook passagiers worden correct over het vliegtuig verdeeld, zo wordt ook regelmatig één of twee rijen vrij gehouden voor deze methode. Iets waar jij weer je voordeel meekunt doen toch?

Heb je echt lange benen? Ga dan bij de nooduitgangen zitten daar heb je echt de meeste ruimte beschikbaar.

3. KLM dekentje meenemen?

KLM dekentje meenemen

Zoals je misschien al wist of niet maar in de meeste vliegtuigen krijg je vaak standaard een minmaal dekentje. Mijn advies is om toch eens te kijken naar je eigen deken waarmee je bijvoorbeeld al kennis hebt gemaakt op de bank!

Hiermee slaap je vaak sneller en s’avonds is toch vrij koud in een vliegtuig en kan dit juist jou sneller inslaap brengen dan het reguliere gratis dekentje. Vaak gebruik ik het gratis dekentje als extra kussenvulling. Bekijk hier eens deze handige Cocoon Travel Blanket coolmax black

4. Pijn in benen na vliegen

Het lastigste gedeelte van slapen in het vliegtuig zijn je benen, want, waar laat je ze? Wij hebben hier een creatieve oplossing voor, het enige dat je nodig hebt is een beetje beweging. Deze oefeningen kun je in het gangpad van het vliegtuig doen of tijdens de pauze als je met de auto of bus op reis gaat.

 1. Ga zo hoog mogelijk op je tenen staan, en ga weer plat op je voeten staan. Herhaal dit 15 tot 20 keer.
 2. Als je een verhoging (bijvoorbeeld een stoeprand of trapje) voor handen hebt: ga op de verhoging staan, en ga hoog op je tenen staan, en zak naar beneden zodat je hielen lager komen te liggen dan de verhoging. Herhaal 15 tot 20 keer.
 3. Teken met je been een “acht” in de lucht. Probeer per been 10 achten te maken.

5. In welke houding val jij in slaap in het vliegtuig?

welke houding val jij in slaap in het vliegtuig 800x350px

Je kunt het uitklap tafeltje gebruiken, maar zelf vind ik dit echt niks aangezien je buurman op de stoel heen en weer beweegt je dat direct merkt. Ik ben dan altijd alweer klaar wakker. Je kunt als je extra tassen hebt opstapelen op de klaptafel zodat je hoofd niet in een irritante hoek ligt voor nekpijn.

Hiermee maak jij jouw eigen slaapsteun voor je neus, soms kan dit niet als je te weinig bagage hebt of meegenomen of je hebt een humeurige medepassagier naast je zitten. Speciaal hiervoor heb ik nog een aantal slaapposities uitgeschreven:

1. Meneer krab

deze slaappositie is handig en kan wanneer je aan het gangpad kan zit. Leg je benen over de armleuning heen tot aan je heupen, met je nekkussen om en dan leg je jouw hoofd zachtjes tegen de achterkant van je stoel en sluit je ogen. Nu kun je relatief lekker liggen, alleen moet je niet te groot zijn voor deze positie!

2. De raamslaper

heb je geluk dat jij bij een raam zit? Dan ga jij hoogstwaarschijnlijk lekker slapen. Pak je nekkussen erbij, balanceer die tussen je hoofd en het raam van het vliegtuig, zelf vind ik net naast het rijm inplaats van op het raam, zal wel bijgeloof zijn maar dan ga jij snel naar dromenland.

3. De zitslaper

dit zal je al wel doen denk ik, gewoon je stoel naar achter ploffen, oordoppen, oog-masker, nekkussen check? Vervolgens zittend slapen. De enige wat ik vaak heb is dat mijn buurman of vrouw mij bijna samendrukt op het moment dat hij/zij de stoel naar achter zet. Moment dat iedereen gaat slapen als lichten uit gaat ben en je snel van het probleem af!

4. De schouderslaper

reis je met je geliefde of partner? Dan kunnen jullie vrouwen genieten van de schouders met een kussen of dekentje heerlijk langzaam warm inslapen. Meestal legt de vrouw haar hoofd op de man zijn schouder en hiervan kan de man gebruik maken! Die gebruikt haar hoofd ook weer als steuntje om in te slapen. Wel zo handig!

5. De bredeslaper

hier moet je vaak buiten vakantieseizoen vliegen of geluk hebben met de terugvlucht. In het midden van het vliegtuig spot jij 2 of 3 stoelen vrij? Feestje, lucky you! Klap lekker armleuningen in en installeer je languit op alle stoelen, leg nog even je extra kleedjes op de tussenstukjes. Slapen zoals het hoort met bed.

6. Noise cancelling koptelefoon vliegtuig

Je kunt je reis echt helemaal super maken ook in een vliegtuigstoel. Hoe doe je dit? Met een Noise cancelling koptelefoon! Je hebt echt vele variaties maar toevallig heeft mijn vriendin een uitvoerig onderzoek gedaan. Omdat zij veel reist met de trein en wil ook in de trein voor het werk even een power nap kunnen doen. Met deze nieuwe top koptelefoon van Sony WH-1000XM3 – Draadloze koptelefoon met Noise Cancelling kun jij je ook afzonderen in een vliegtuig waarbij je bijna niks meer hoort. Dit gaat samen met een slaapmasker, nekkussen, dekentje en met noise cancelling.

Je hebt vast al wel een sport of gymbroek aan die mega comfortabele zit, niemand slaapt echt lekker in een spijkerbroek en met zijn bergschoenen aan. Kies voor flexibele kleding, liefst niet te dun als je voor een sportbroek kiest want het kan best fris worden in een vliegtuig.

En iets dat vele vergeten, neem altijd een paar warme reissokken mee voor de trip. Spotify helpt ons tegenwoordig behoorlijk als het gaat om jou favoriete ’sleepy’ playlist inspiratie.

Ga je voor oordopjes dan kan ik zelf de Fly Fit vliegtuig oordopjes van Alpine. Deze helpen de druk op de oren bij landen en opstijgen te verminderen. Wil je vooral al je omgevingsgeluid verminderen, dan zijn de Sleep Soft oordopjes een goede keuze. Lees ook onze tips voor een betere nachtrust op reis >>

7. Slaappil vliegtuig gevaarlijk?

Het woord slaappil klinkt misschien gelijk wat zwaar, maar wist je dat er ook slaappilletjes zijn die gewoon bij elke kruitvat of standaard drogist verkrijgbaar zijn? Je lichaam maakt van nature namelijk al de stof ‘Melatonine’ aan en dit zorgt dat jij slaperig wordt en lekker gaat inslapen. Meestal als je zo wegdoezelt heb je genoeg Melatonine aangemaakt in je lichaam (koffie en thee blokkeren deze normale overgang).

Als je dit neemt ga je echt niet in 1x slapen het is dus ook niet gevaarlijk! Melatonine in mini pilletjes smelt vaak gewoon op je tong en kun je ook zo wegspoelen met een beetje water. Natuurlijk wel zelf de bijsluiter lezen!

8. Slecht slapen zonder alcohol

Het is tegenwoordig al niet meer gratis en het geeft het idee dat je zo inslaap zal vallen met een goede neut! Maar schijn bedriegt want je slaap misschien wel sneller in je slaap zeker niet vast. Juist als je vast slaapt krijg je dat uitgeruste gevoel.  Alcohol uitgewerkt? Dan zul je ook weer sneller wakker worden en nog moeilijker inslaap komen.

Niet echt aan te raden je komt nog meer gebroken aan dan je wilde op de vakantiebestemming. Alcohol zorgt ook weer voor uitdroging maar slaat ook op de blaas waardoor je jou buurman of buurvrouw weer kan aantikken.

TOP 5 beste nekkussen voor een goede nachtrust

1. Travelsafe Nekkussen – zwart

Voldoet voor vele gebruikers als een goedkoop en eenvoudig optie. Wil jij een lekker zacht en comfortabel nekkussen tijdens uw reis, dan hebben wij naast het handige compacte opblaasbare nekkussen, het zachte opgevulde fleece nekkussen voor jou!

Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Comfortable pasvorm
 • Goede kwaliteit

Het ideale kussen als je niet te veel wil betalen en lekker wilt inslapen. Als nummer 1 van 2019. De 123 ervaringen zeggen genoeg en dit is ook mijn favoriet tijdens lang reizen.

2. Beefree Memory Foam Nekkussen Groot Formaat – Zwart

De favoriet van vele reiskussen gebruikers, omdat deze licht echt tegenhoud en blijft zitten. Ben jij op zoek naar het ideale reiskussen? Dit ondersteunende reiskussens van Beefree zijn de perfecte oplossing. De U-vorm van het zachte nekkussen garandeert optimale ondersteuning voor jouw hoofd, hals en nekgedeelte tijdens lange en korte reizen met het vliegtuig, in de auto of de trein. Vanaf nu kan je pas écht slapen!

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Vorm van kussen

Een heerlijk reiskussen met alleen maar voordelen. Daarnaast is de stof enorm lekker zacht en dat maakt het prettig om deze kussen te gebruiken voor het dagelijkse gebruik. Een aanrader als je kwaliteit super belangrijk vindt.

3. Travel Pillow Reiskussen – Zacht Comfort Nek Kussen – Vliegtuig Kussen – Reiskussentje

Graag alles bij elkaar en eenvoudig en goedkoop? Voorkom nek, schouder en hoofd klachten met dit ergonomische nekkussen. Dit superzachte reiskussen garandeert een optimale ondersteuning voor je nek, schouders en hoofd tijdens het reizen.

Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Heerlijk zacht en comfortabel
 • Goede kwaliteit

4. MaaHype Nekkussen – Reiskussen / Neksteun – Hoofdkussen – Travel Pillow – Zwart

Als een basic nekkussen spierpijn geeft is dit de oplossing voor vele! Met deze nieuwste nekkussen van MaaHype ga je op de meest comfortabele manier op reis. De nekkussen is zacht en heeft in het midden openingen waarin je je handen kunt zetten om zo te rusten, slapen of op je mobiel te zitten.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • mooi materiaal
 • Mooie afwerking

Als een persoon die opzoek is naar werkelijk comfort kom je niet  tekort met dit unieke reiskussen!

5. TravelMore Memory Foam Reiskussen Set De Luxe inclusief Oogmasker & Oordopjes

Wil je graag heerlijk slapen? Bent u op zoek naar het ideale reiskussen? Dit ondersteunende reiskussen van TravelMore is u de perfecte oplossing. De U-vorm van het zachte nekkussen garandeert optimale ondersteuning voor uw hoofd, hals en nekgedeelte tijdens lange en korte reizen met het vliegtuig, in de auto of de trein.

Voordelen:

 • Handig in gebruik
 • Lekker zacht
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Beste nekkussen voor een goede nachtrust?

Beste nekkussen voor een goede nachtrust

Zojuist ben je alles te weten gekomen over de TOP 5 beste nekkussens en oogmaskers van 2019. Je kunt een reiskussen gebruiken voor het slapen thuis of op reis. De Top 5 van hierboven helpt je bij het maken van een juiste keuze.

Wil je graag even weten wat 5 extra tips zijn om BETER TE SLAPEN en wat Psychologie Magazine hierover zegt? Bekijk gerust even deze video:

nekkussen vliegtuig wondermiddel, maar meerdere verbeteringen

Als ik heel eerlijk ben kwam het idee ook een beetje voort uit frustratie. Er wordt veel onzin verkocht over slaapproblemen en zorgen vele ‘hulpmiddelen’ alleen voor een legere portemonnee en meer wanhoop. Wat kun je dan doen om de onderliggende problemen aan te pakken? Het start met de juiste hulpmiddelen aanschaffen die WEL werken.

TIP: Goede nachtrust en meer energie? Top 10 ALLERBESTE slaapmaskers 2020!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.