Shake Dieet: Opties, Shakes en Lastig? Top 5 Beste opties!

Shake Dieet? Kun je met een shake dieet afvallen? Ja, dat kan. Is dat gezond? Nee. Is er een middenweg? Ja. Het is goed mogelijk om met shakes op een gezonde manier af te vallen. Dat betekent dan weer wel dat je aanzienlijk langer met afvallen bezig bent dan wanneer je op een, naar mijn mening ongezonde manier, een slecht shake dieet volgt.

Omdat er zoveel onzin over het shake dieet bekend is, wil ik je vertellen over hoe ik het shake dieet zie. Het wordt te vaak ingestoken op een manier waarbij je niets anders meer doet dan het drinken van shakes. Ik kan je nu al vertellen dat jij je futloos voelt als je echt alle maaltijden zou vervangen met shakes.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gewicht verliezen is waarschijnlijk je einddoel, maar je wilt je ook goed blijven voelen. Daarom vertel ik je graag meer over een middenweg waarbij je niet vastzit aan een streng dieet.

Wat is een slecht shake dieet?

Wat is een slecht shake dieet

Om je een idee te geven van wat ik juist niet wil dat je gaat doen, wil ik je kort meenemen langs de ongezonde shake diëten die je continu op het internet tegenkomt. Door wat slimme verkopers met aantrekkelijke advertenties ben je vast wel eens op een van deze websites uitgekomen. Ik geef je geen ongelijk, mij weten deze advertenties ook keer op keer aan te spreken. Toch weet ik uit ervaring precies wat deze shake diëten precies doen. En ja, ze mogen dan wel werken. Je wordt er echt niet gelukkig van.

Een gemiddeld shake dieet forceert je om vrijwel iedere maaltijd te vervangen met een shake. Afhankelijk van hoe heftig het dieet is, kan het zomaar zo zijn dat je volgens het dieet met simpele shakes je maaltijden moet vervangen. Dat wil zeggen dat het geen maaltijdshake is die de plek van een maaltijd inneemt, maar een lichte shake waar bijvoorbeeld alleen wat spinazie, water en banaan in zit.

Doordat je vanaf het moment dat je een dergelijk shake dieet volgt aanzienlijk minder eten binnenkrijgt, begin je met het verbranden van vet. Mits je natuurlijk écht alleen de shakes neemt. Je gaat je alleen ook heel snel slechter voelen. Je krijgt namelijk veel te weinig eten binnen. Het is dus misschien wel zo dat je afvalt. Je voelt je er niet beter door.

De wijze waarop bovenstaand dieet opgebouwd is zie ik maar al te vaak. Opeens moet je jouw complete voedingspatroon omgooien voor een karig alternatief met shakes. Je wordt wakker met honger omdat je met honger naar bed gaat.

En dat wil ik je niet aanbevelen.

Ik wil je wel vertellen over hoe jij je eigen shake dieet kunt samenstellen. Je kunt dan zelf een structuur kiezen die bij jouw levensstijl en voedingspatroon past. Het klopt dat je langer bezig bent en misschien wat minder snel resultaat ziet. Maar je voorkomt wel het:

Jojo-effect

Jojo-effect

Het nummer 1 gevaar van een shake dieet in de ongezonde vorm is het jojo-effect. Omdat je zo heftig je eetpatroon hebt aangepast, spring je na het dieet direct weer terug in je oude gewoontes. Je hebt weken- of zelfs maandenlang alleen maar shakes kunnen nemen. Je hebt zelfs niet een keer je favoriete maaltijd kunnen mee-eten.

Je weet dan allang wat er gaat gebeuren als je jouw streefgewicht hebt gehaald. Binnen korte tijd spring je terug naar de maaltijden die je zo gemist hebt. Dat is het onvermijdelijke gevolg van het heftige dieet dat totaal geen rekening houdt met hoe jij je voelt.

Omdat ik ook niet wil dat je met het jojo-effect risico loopt, ben ik een voorstander voor een veel langer dieet waarbij je het eetpatroon langzaam maar zeker aanpast. Dit helpt je om ongezond eten te vermijden en gezond eten gaandeweg te promoveren.

Hoe kan je dan wel met shakes afvallen?

Al het bovenstaande is dus hoe ik het juist niet zou doen. Al je maaltijden vervangen met shakes? Mij niet gezien. Eindeloos hongergevoel? Nee, ik ga dat niet doen. Maar wat dan wel?

De juiste shake met de juiste recepten is een garantie voor een lekkere maaltijd. Een maaltijd waar vrijwel alles dat in je normale eten zit, ook in je shake te vinden is. Maar dan zonder alle ongezonde ingrediënten. Dus zo min mogelijk koolhydraten, vetten en suikers. Wel zoveel mogelijk groente en fruit, want daar heeft je lichaam wel wat aan.

Op momenten dat het je niet lukt om zelf gezond te eten, bijvoorbeeld omdat je geen zin of geen tijd hebt, pak je er een shake bij. Alleen dan. De rest van de tijd eet je gezonde maaltijden op basis van recepten waarvan bekend is dat ze voor gezonde gerechten zorgen.

Denk aan een ovenschotel met prei of quinoa salade. Iedere keer dat je voelt dat het je niet lukt om aan de regel van een gezonde maaltijd te houden, ga je voor een shake.

Dus niet voor een ongezonde hap. Hierdoor heb je alsnog, min of meer, een shake dieet zonder dat al je maaltijden door shakes vervangen worden.

Shakes kunnen echt heerlijk zijn

Het idee dat een shake dieet gelijk staat aan vieze shakes waar je helemaal geen zin in hebt is onzin. Er zijn honderden shake recepten die je kunt gebruiken om heerlijke shakes mee te maken. Als je eenmaal weet welke combinaties je het lekkerst vindt, ga je uitkijken naar het nemen van een shake. Het is dan zoveel makkelijker om gezond eten in stand te houden dat het afvallen vanzelf komt.

Zoals je misschien wel merkt, probeer ik je vooral richting een gezonde en gebalanceerde levensstijl te sturen waar extremen niet meer nodig zijn om te kunnen afvallen. Zo krijg je op lange termijn, zonder jojo-effect, een leven waar je blij mee bent.

TOP 5 Maaltijdvervangers voor Shake Dieet:

Lees van de producten die ik hierboven noem vooral de recensies door. Laat me weten voor welke van deze vervangers je gaat en waarom je een maaltijdvervanger wilt uitproberen. Ik beantwoord je antwoord en eventuele vragen in de reacties onder dit artikel!

1. Cabau Lifestyle – High Protein Meal – Hoogwaardige maaltijdvervanger – Cookies & Cream – 12 maaltijden – Gratis shakebeker

Je kent het vast wel de Cabau lifestyle shakes? Als powervrouwen zijn we geroepen om te blijven bloeien en de wereld te veroveren. Door alles waar we ons mee bezighouden, is het heel makkelijk om onze maaltijden helemaal onderaan de prioriteitenlijst te schuiven of een maaltijd te vergeten. Lees hier vele ervaringen van andere Cabau Lifestyle – High Protein Meal – Hoogwaardige maaltijdvervanger – Cookies & Cream – 12 maaltijden – Gratis shakebeker gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geen honger meer
 • De shake zelf is zeer luchtig en niet dik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Cabau Lifestyle – High Protein Meal – Hoogwaardige maaltijdvervanger – Vanille – 12 maaltijden – Gratis shakebeker

Zoek jij de beste lekkere shake voor de hele dag? Wat onze High Protein Meal zo uniek maakt is dat het een volwaardige maaltijdvervanger is. Het is samengesteld uit een uitgebreide combinatie van eiwitten, vitamines & mineralen. Lees hier vele ervaringen van andere Cabau Lifestyle – High Protein Meal – Hoogwaardige maaltijdvervanger – Vanille – 12 maaltijden – Gratis shakebeker gebruikers >>>

Voordelen:

 • Vullend en lekker!
 • helpt me tegen zoete trek en qua maaltijdvervanger vult die goed
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Cabau Lifestyle – High Protein Meal – Hoogwaardige maaltijdvervanger – Witte Chocolade met Rood Fruit – 12 maaltijden – Gratis shakebeker

Wil jij eens een nieuwe combinatie proberen Witte chocolade met rood fruit? Onze High Protein Meal is precies ervoor bedoeld om deze situaties tot verleden tijd te maken. 1000 gram (12 maaltijden). Lees hier ervaringen van andere Cabau Lifestyle – High Protein Meal – Hoogwaardige maaltijdvervanger – Witte Chocolade met Rood Fruit – 12 maaltijden – Gratis shakebeker gebruikers >>>

Voordelen:

 • Smaakvolle en vullende shake
 • Ideaal voor onderweg naar het werk deze super shake
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Body & Fit Low Calorie Meal – Maaltijdvervanger – 2030 gram – Strawberry

Zoek jij de Nr. 1 uit de test van de Consumentenbond? Uit onderzoek* van de Consumentenbond waar maar liefst 31 verschillende maaltijdvervangers zijn getest, is de Low Calorie Meal van Body & Fit als de absolute nummer 1 maaltijdvervanger voor gewichtsverlies uit de test gekomen. Lees hier vele ervaringen van andere Body & Fit Low Calorie Meal – Maaltijdvervanger – 2030 gram – Strawberry gebruikers >>>

Voordelen:

 • Alles in een makkelijke shake
 • Afslanken voor weinig geld
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Weight Care Milkshake Drinkmaaltijd – Aardbei – 436 gram – 16 maaltijden

Graag weer in balans komen? Gebruik deze handige drinkmaaltijden. Modifast Milkshake banaan is een dagvoedingvervanger met een heerlijke banaan smaak, rijk aan eiwitten en makkelijk te bereiden. Slechts 167 kcal. Lees hier ervaringen van andere Weight Care Milkshake Drinkmaaltijd – Aardbei – 436 gram – 16 maaltijden gebruikers >>>

Voordelen:

 • Smaakvolle en vullende shake
 • Ideaal als ontbijt en lunch te vervangen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Hoe kan je dan met een maaltijdvervanger afvallen?

Hoe kan je dan met een maaltijdvervanger afvallen

Afvallen met maaltijdvervangers is zeker mogelijk. Of het alleen aan de maaltijdvervanger ligt? Daar ben ik het niet helemaal over eens. Ik zie ze echt puur als een hulpmiddel om dit makkelijker te maken. Je gebruikt het om makkelijker af te vallen.

Hoe dat kan?

Dat komt doordat je op momenten dat het je niet lukt je reguliere dieet te volgen, een maaltijdvervanger gebruikt om dit soort momenten op te pakken. Het volgende voorbeeld heb ik zelf meegemaakt.

De meeste diëten hebben een streng voedingsschema waar je niet van af mag wijken. Het spreekt voor zich dat hoe vaker je hiervan afwijkt, hoe lager de kans op een bevredigend resultaat wordt. Dit is iets waar ik zelf altijd moeite mee heb gehad: strenge voedingsschema’s. En misschien nog wel meer met de recepten. Sommige gerechten kosten zoveel tijd (en geld) om te bereiden dat het soms interessanter is om van de schema’s af te wijken. Met maaltijdvervangers heb je altijd een hulpmiddel klaarstaan voor de momenten dat een gerecht uit je dieet te veel tijd of geld kost om te bereiden.

Dat komt omdat je alsnog aan de eisen vanuit je dieet kunt voldoen zonder dat je de gerechten uit het voedingsschema hebt gegeten. De meeste maaltijdvervangers zijn van de stoffen voorzien die je minimaal van je dieet moet binnenkrijgen. Daarna heb je vrij spel. Met een maaltijdvervanger zorg je hiervoor en beperk je meteen stoffen die je juist niet in je lichaam wilt krijgen.

Belangrijk om op te merken is dat dit alleen van toepassing is voor jezelf. Als het hele gezin op dieet is, zijn maaltijdvervangers niet de oplossing.

Wel kun je maaltijdvervangers combineren met andere, makkelijke recepten waardoor het opeens toch mini-gerichten worden. En ja, ze kosten dan nog steeds weinig tijd en geld om te bereiden.

TIP: Lees ook ons vorige artikel over L-carnitine voor afvallen? Bekijk hier de Top 5 beste L-carnitine!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.