Sport Supplementen Kopen: Is het daadwerkelijke gezond?

Wil je graag sport supplementen kopen? En wat de functie van een sport supplement eigenlijk is? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Want een supplement wat je kunt gebruiken als je sport, is in de eerste plaats zeker geen wondermiddel. Het is dus niet zo dat je na het gebruik van deze hulpmiddelen ineens de marathon kunt lopen terwijl je daar nooit voor getraind hebt.

Je wilt graag starten met sport supplementen? Zoals de naam eigenlijk al verklapt, zijn sport supplementen dus eigenlijk alleen geschikt als extra aanvulling en zeker niet als vervanging van een gevarieerd en verantwoord eetpatroon.

Wat zijn sport supplementen:

Zoals de naam eigenlijk al verklapt, zijn sport supplementen dus eigenlijk alleen geschikt als extra aanvulling en zeker niet als vervanging van een gevarieerd en verantwoord eetpatroon.

Dit laatste is nauw verbonden met het gebruik van sport supplementen. Een sporter weet hoe belangrijk een gezond en aangepast eetpatroon is voor zijn of haar sport.

Door het eten van de juiste voeding krijgen deze sporters dus eigenlijk al voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn om optimaal te kunnen presteren.

Is het gezond die sportsupplementen?

Iemand die op zijn voeding let en dus bewust bezig is met gevarieerde voeding, zal veel minder behoefte hebben aan een aanvullend sportsupplement dan een persoon die dat niet doet.

Maar wat verstaan we nou eigenlijk onder supplementen voor de sport? Hieronder vind je een duidelijke uitleg over wat een sportsupplement is, en waar het voor gebruikt wordt.

Ondersteunende sportsupplementen en hun werking

Een supplement is dus een aanvulling en mag nooit gebruikt worden als vervanging van een gezond eetpatroon. Met gevarieerde en gezonde voeding krijgt het lichaam de essentiële voedingsstoffen binnen die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren en presteren. Een sportsupplement kan dus slechts als extra ondersteuning in deze voedingsstoffen worden gebruikt.

De sport supplementen op een rijtje:

1) Creatine

Dit supplement wordt door sporters gebruikt om de spiermassa te laten toenemen, en te kunnen werken aan een beter uithoudingsvermogen. In onze voeding vinden we creatine vooral in vlees.

2) Eiwitten

Deze ondersteuning zorgt voor het herstel van de spieren na het sporten. Tevens draagt het bij aan een gezonde opbouw van spiergroepen. Vlees zoals kip bevat van nature veel eiwitten.

3) L-Carnitine

Dit sportsupplement wordt vooral gebruikt om een snellere vetverbranding te stimuleren. Echter is het zo dat we dit stofje van nature al voldoende in ons lichaam hebben als we gezond en gevarieerd eten.

Uiteraard zijn er nog veel meer sportsupplementen te verkrijgen zoals bijvoorbeeld aminozuren, cafeïne en mineralen. Feit blijft dat we deze stoffen ook uit gezonde voeding kunnen halen, waardoor de werking van een sportsupplement dus slechts een aanvulling blijft.

TOP 3 Beste Sport Supplementen

1. Creatine – CreaPure® (best creatine worldwide) BODY & FIT

Dit is een echte best seller van de creatine producten, kies voor de nummer 1 het beste wat je kunt krijgen betreft creatine. Lees hier 497 ervaringen van andere CreaPure gebruikers

Voordelen:

 • De beste kwaliteit
 • Creatine voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen
 • Creatine stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa bij explosieve krachtinspanningen

Top 1 Creatine - CreaPure® (best creatine worldwide) BODY & FIT review

Klik hier Creatine – CreaPure® (best creatine worldwide) BODY & FIT voor €13,50

2. Whey Perfection BODY & FIT

Body & Fit® Whey Perfection betekent kwaliteit, smaak en prijs tot in perfectie! Whey Perfection bevat zuiver de hoogst mogelijke kwaliteit whey eiwitten, “cold processed” ultra gefilterde whey proteïne concentraat, whey proteïne isolaat en whey hydrolisaat, di- en tri peptides. Lees hier 4815 ervaringen van andere Whey Perfection BODY & FIT gebruikers

Voordelen:

 • Om jou als sporter, bodybuilder meer te geven van wat je wilt en niet wat je niet wilt! (vet, cholesterol, lactose en koolhydraten)
 • Vrij van toegevoegde suikers
 • 4.000+ recensies; de meest gereviewde en bestelde Whey Proteïne!

Top 2 Whey Perfection BODY & FIT review

Klik hier Whey Perfection BODY & FIT voor €7,90

3. Vetverbrander – Acetyl L-Carnitine BODY & FIT

L-carnitine kopen? Het lichaam maakt carnitine aan uit de aminozuren lysine en methionine. Dit gebeurt voornamelijk in de lever en in de nieren. Carnitine zit voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel. L-Carnitine is populair bij zowel sporters als bodybuilders! Lees hier 26 ervaringen van andere Acetyl L-Carnitine BODY & FIT gebruikers

top 3 Vetverbrander - Acetyl L-Carnitine BODY & FIT review

Klik hier Acetyl L-Carnitine BODY & FIT voor €19,90

Sport supplementen en fanatieke sporters?

Ben je een fanatieke sporter en wil je graag supplementen gaan proberen ? Voordat je gaat starten vraag het eens je trainer! Elk lichaam is anders en zo is ook elke sportbehoefte verschillend waarbij je niet zo maar supplementen kunt gaan gebruiken zonder het overlegd te hebben.

Als je twijfelt of sport supplementen ook iets voor jou zijn, kun je beter eerst contact opnemen met je eigen huisarts. Soms heb je bepaalde klachten waar je beter eerst je eigen huisarts naar kunt laten kijken!

 

Wanneer gaat magnesium werken? Wat je moet weten voor je begint! Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven hoe jij spierpijn en kramp kunt voorkomen met deze supplementen van magnesium lees hier het hele artikel

Supplementen Conclusie

Je bent nu weer meer te weten gekomen over sport supplementen. Het is belangrijk dat je start met de supplementen en niet zo maar iets via het internet gaat kopen.

De TOP 3 die ik vandaag met je gedeeld hebt bevat helemaal legale en veilige waardes voor sport supplementen! Tevens is Body & Fit de grootste webshop van Nederland al helemaal voor sport supplementen.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met meer uit je sport halen en het gebruik van sport supplementen!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

4 gedachten over “Sport Supplementen Kopen: Is het daadwerkelijke gezond?”

 1. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen! Heb eindelijk iets gevonden dat voor mij werkt. Voorheen best veel geprobeerd maar ik bleef steeds hangen op een bepaald punt. Ik blijf doorgaan met Creatine + Eiwitten want wil voor de zomer mijn doelen hebben behaald!!

  Beantwoorden
 2. Kwam een advertentie tegen op Facebook van Body & Fit en zocht naar ervaringen. Zo te lezen zijn is deze creatine en eiwitten gold standaard wel een super goede te zien in aan de ervaring. Ben benieuwd wat dit voor mij kan betekenen. Ik ga er in ieder geval voor!

  Beantwoorden
  • Body & fit is echt volgens mij wel de grootste supplementen shop van Nederland! Maar zo veel reviews op een product geven wel aan dat het goed spul is inderdaad 😉 Succes Maarten.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.