Top 5 Buikspierwiel kopen? Stevige buikspieren en goede balans!

Buikspierwiel kopen? Ben je al een tijdje hard bezig met sporten, maar merk je dat het vooral bij je buik lastig is om vet te verliezen? Lees snel verder.

Iedereen wil graag een strakke buik, maar het is wel één van de moeilijkste onderdelen van je lichaam om in vorm te krijgen. Je zult hiervoor diverse zaken in je leven moeten aanpassen, zoals je dieet, hoeveel je beweegt en misschien ook je sportregime.

Een heel leuk en handig apparaat waarmee je effectief je buikspieren traint, is een zogenaamd buikspierwiel. Wanneer je deze methode inzet naast je reguliere activiteiten, dan kun je al heel snel ontzettend goede resultaten bereiken.

Met een buikspierwiel kun je namelijk een zeer stevige workout voor je buik toevoegen aan je routine.

Top 5 Buikspierwiel kopen:

 1. Tunturi Dubbele Trainingswiel – Buikspiertrainer – Met Kniemat
 2. Tunturi – Trainingswiel / Buikspier Trainer – Kunststof – Zwart
 3. Iron Gym Speed Abs Trainingswiel Buikspierwiel – Buikspieroefeningen
 4. Buikspier roller Adidas
 5. Strong at home Ab wheel roller met kniemat

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Buikspierwiel kopen. Wil je graag meer je lichaam in vorm krijgen en kun je daarbij wel een hulp gebruiken? Lees verder!

Wij vertellen je graag meer over dit interessante fitnessartikel.

Wat is een buikspierwiel?

Wat is een buikspierwiel

Als jij graag efficiënt traint op een manier die snel goede resultaten bereikt, dan is een buikspierwiel absoluut iets voor jou. Een buikspierwiel wordt ook wel ab roller genoemd en bestaat in feite ook uit een wiel, dat aan elke zijde een handvat heeft.

Je kunt dit hulmiddel gebruiken bij je reguliere buikspieroefeningen, om zo te variëren in je training en deze tevens te verzwaren.

Hoe werkt een buikspierwiel?

Hoe werkt een buikspierwiel

Wanneer je een buikspierwiel gaat gebruiken, dan dien je altijd eerst een goede houding aan te nemen om blessures te voorkomen. Hier vertellen we je zo meer over.

Een buikspierwiel is eigenlijk een heel simpel apparaat: je houdt met beide handen en handvat vast en rolt met het wiel heen en weer, naar voren en achter.

Je kunt hierbij diverse posities aannemen, om zo meerdere spiergroepen in je buik te trainen.

Let goed op deze zaken wanneer je een buikspierwiel gebruikt

Een goede houding is van essentieel belang bij het gebruiken van een ab roller. Wij raden eigenlijk altijd aan, om eerst op de sportschool te informeren hoe je een buikspierwiel gebruikt. Natuurlijk kun je tegenwoordig ook meer dan genoeg filmpjes opzoeken op internet. Als je namelijk een verkeerde houding aanneemt, dan riskeer je vervelende spiertrekkingen en zelfs blessures.

Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat je buikspieren al licht getraind zijn. Een buikspierwiel is best pittig in gebruik, dus begin zeker langzaam en met korte trainingen. Daarna kun je rustig de intensiteit en de duur van je training opbouwen. Wanneer je te snel van start gaat kun je een spier verrekken, waardoor je daarna dagen stil moet zitten en dit werkt contraproductief. Zorg dus voor een stabiele basis en bouw alles langzaam op.

Tips voor het gebruiken van je buikspierwiel

Naast je houding hebben wij nog enkele andere zaken die je kunnen helpen met het gebruik van een buikspierwiel. Je kunt namelijk het beste je heupen en schouders tegelijk bewegen, wanneer je het apparaat gebruikt. Wanneer je dit niet doet, dan train je verkeerde spiergroepen en dit kan pijnlijk aanvoelen. Zorg er ook voor dat je schouders precies boven je handen gepositioneerd zijn en dat je goed in balans bent.

 

Daarna is het van belang dat je goed je buik en rug tegelijkertijd aanspant, zodat er goed spanning op de oefening zit. Hiermee behoud je je balans en zorg je er wederom voor, dat niet de verkeerde spieren worden aangespannen. Ga voorts nooit verder dan prettig aanvoelt en let vooral op je onderrug.

Je kunt deze al snel overbelasten, in veel gevallen betekent dit dat je buikspieren nog niet sterk genoeg zijn voor de oefening die je wilt doen. Begin dus altijd voorzichtig en let op eventuele knelpunten. Wanneer het voelt alsof je niet verder door kunt rollen, dan kun je dat beter niet doen. Bouw het in plaats daarvan per week op en verleg steeds je grens een beetje.

Top 5 Buikspierwiel kopen:

1. Tunturi Dubbele Trainingswiel – Buikspiertrainer – Met Kniemat

Goede kwaliteit en een fijn trainingswiel? Dit trainingswiel traint je buik-, rug- en bovenspieren zonder grip te verliezen. Met het dubbele wiel en de foam anti-slip handgrepen heb je de techniek snel beet. Het kniematje zorgt ervoor dat je je knieën niet bezeert tijdens het oefenen.

Voordelen:

 • Dubbel, extra stabiel trainingswiel
 • Zachte en handige anti-slip handgrepen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Perfect en goedkoop hulpmiddel om de buikspieren te trainen. Als je geen ervaring heeft kun je het beste tegen een muur aanrollen. Eerst dichtbij en dan steeds een stukje verder.

2. Tunturi – Trainingswiel / Buikspier Trainer – Kunststof – Zwart

Jij zoekt een heel handig en prettige trainingswiel voor je buikspieren in shape te krijgen? Je combineert kracht- en balanstraining zonder grip te verliezen. Je hebt de techniek snel beet met het dubbele wiel en de brede handgrepen. Dit trainingswiel traint je buik-, rug- en bovenspieren.

Voordelen:

 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Een paar reps per dag volstaat, geweldige workout
 • Goede prijs/kwaliteit

Het trainingswiel is heel makkelijk in elkaar te zetten. De kwaliteit is niet geweldig, maar wel gewoon goed. Je kan ook niet meer verwachten van een product van 15 euro.

3. Iron Gym Speed Abs Trainingswiel Buikspierwiel – Buikspieroefeningen

Graag de beste buikspieroefeningen voor thuis? Dit trainingswiel is ontworpen om buikspieroefeningen te doen op een comfortabele en effectieve manier. De handvaten met ergonomisch design bieden je handen de juiste ondersteuning, waardoor vermoeidheid in je handen wordt geminimaliseerd en een natuurlijke positie gewaarborgd.

Voordelen:

 • Uitstekend voor de complete buikspiertraining
 • Ligt prettig in de hand en heeft duidelijk effect binnen korte tijd
 • prijs/kwaliteit verhouding

Het toestel is van hoogwaardige kwaliteit en is voorzien van ergonomische handgrepen. Het ideale toestel voor de complete buikspiertraining en ook de rug. Van de ingebouwde weerstand van het wiel is echter weinig te merken.

4. Buikspier roller Adidas

Wil je graag de gewenste professionele roller voor een scherpe prijs? De ‘roll-out’ wordt door experts beschouwd als een van de meest productieve (en uitdagende) buikspieroefeningen in de sportschool. Oorspronkelijk uitgevoerd door ‘uitrollen’ op een Gym bal, verbetert en optimaliseert de ‘abwheel’ de beweging doordat je dichter bij de grond geplaatst wordt.

Voordelen:

 • Duurzame kwaliteit, Door het brede wiel zeer stabiel
 • Het product is makkelijk in elkaar te zetten en is gelijk gebruiksklaar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Het artikel is zeer degelijk als je het vergelijkt met de andere ab wheels. Door de brede band erg stabiel. Wat kan er een hoop mee!

5. Strong at home Ab wheel roller met kniemat

Elke dag even eenvoudig je lichaam een check-up geven? De Fitbit Inspire HR is de opvolger van de Fitbit Alta HR de activity tracker is gebruiksvriendelijk en beschikt over een hartslagmeter die je helpt om gezond te leven.

Voordelen:

 • Lekker apparaat om te sporten
 • Deze roller is perfect voor thuis: stoer, stevig, modern
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Kwaliteit van het product is goed. Door het brede wiel is het stabiel en de handvatten zijn zo gepositioneerd dat het comfortabel aanvoelt tijdens het uitvoeren van de oefening.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.