Voorkom eten uit verveling met deze 8 super simpele tips!

Eten uit verveling is iets wat heel vaak gebeurd. Ik heb er nog wel eens last van. Je hangt wat voor de televisie of achter de computer en bijna uit gewoonte verdwijnt die hand weer in een zak chips of snoep. Hartstikke fout natuurlijk maar ja, wat doe je eraan? Ik ga je tips geven waarvan ik hoop dat jij er wat aan hebt en dat het eten uit verveling verleden tijd is.

1. Maak een maaltijd voor iemand anders

Maak een maaltijd voor iemand anders

Ga de keuken in en maak voor iemand anders een gezonde maaltijd klaar. Je kunt daar zomaar een poos mee bezig zijn en het voorkomt dat jij gaat eten uit verveling. Wanneer het een gezonde maaltijd is, is het helemaal niet erg dat jij daarvan mee gaat eten.

Voor een goede en gezonde maaltijd kan je best wel een tijdje in de keuken moeten staan. Dat is helemaal niet erg om er tijd aan te besteden. Juist wanneer je dat doet ben je ook bewust van hetgeen wat je eet. Dit is alleen maar goed. Bewust eten is veel beter dan eten uit verveling.

2. Plan vooraf in wat je aankomende week gaat eten en haal niet meer in huis

Plan vooraf in wat je aankomende week gaat eten en haal niet meer in huis

Maak een lijstje met alle gerechten die jij aankomend week wil eten. Haal ook niet meer in huis dan dat je voor deze gerechten nodig hebt. Zo heb je niet de kans dat je uit verveling eet.

Ook is het zo dat wanneer jij alleen in huis hebt wat je voor je maaltijden nodig hebt dat je dan niets kan pakken wat niet goed voor je is. Ik zorg altijd wel dat ik wat komkommer extra in huis heb en wat blokjes kaas zodat ik tussendoor dat kan pakken. Dat is verantwoord en mag je gewoon hebben.

3. Maak gedurende de dag kleine en gezonde maaltijden om je honger te stillen

Maak gedurende de dag kleine en gezonde maaltijden om je honger te stillen

Wanneer je over de hele dag kleine maaltijden eet die ook nog eens gezond zijn dan heb je weinig kans dat je nog uit verveling eet. Wanneer je meerdere keren per dag een kleine hoeveelheid eet dan heb je ook minder kans dat je tussendoor nog wil eten uit verveling.

4. Vind iemand met wie je kan optrekken of praten als je je verveelt en wilt eten

Vind iemand met wie je kan optrekken of praten als je je verveelt en wilt eten

Wanneer het zover dreigt te gaan dat je uit verveling eet, pak je je telefoon en bel je een goede vriend of vriendin op. Zo krijg jij mooi de tijd weer om je verveling te laten verdwijnen en zal de drang om te willen eten er niet meer zijn. Zo heb je twee vliegen in 1 klap. Je bent weer op de hoogte van de laatste roddels in je vriendenkring en jouw tijd is meteen ook om.

Nog leuker is het wanneer je iemand in de buurt hebt waar je even naar toe kunt wanneer jij je verveelt en met wie je misschien wel een flink eind kan wandelen. Op die manier heb je meteen je beweging van die dag en de zin naar eten is dan wel even over.

5. Schrijf op hoe jij je voelt als je wilt eten

Bij eten horen heel erg vaak bepaalde emoties. Het is goed om te weten hoe jij je voelt wanneer je uit verveling wil eten. Wanneer je weet welke emotie bij het eten uit verveling hoort dan kan je er wat aan doen om te proberen die emoties uit de weg te gaan of er op een andere manier mee om te gaan. Dit is iets waar je eerst zelf achter moet gaan komen welke emoties dat zijn.

6. Sta op en loop minstens 10 minuten rond in het huis

Zorg dat je actief wordt wanneer je denkt om uit verveling te eten. Sta op en loop gewoon eens wat rond in je eigen huis. Kijk overal eens echt met interesse naar. Wie weet krijg je het dan ineens te pakken en ga je zomaar wat dingen aan het veranderen in huis waardoor je helemaal niet meer aan eten denkt. Dat zou toch helemaal geweldig zijn?!

7. Maak een lijst met 10 gezonde snacks en bestel deze voordat je jezelf verveelt

Wees het voor en maak een lijstje met snacks die gezond zijn en die je kan bestellen voordat jij je verveelt. Je kunt de boodschappen gewoon thuis laten bezorgen zodat jij die snacks later in de keuken klaarmaakt.

Neem bijvoorbeeld plakjes komkommer met zalmfilet erop. Blokjes kaas met een zilveruitje. En zo zijn er nog tal van andere snacks te bedenken die gezond zijn en die jij klaar kunt maken wanneer je uit verveling wil gaan eten.

Eenvoudige salade met kip 

8. Doe iets dat je echt gelukkig maakt dat niet met eten te maken heeft zoals het kijken van je favoriete serie of tekenen

Heb je een hobby? Ga daar dan lekker mee bezig wanneer je je verveelt. Vaak neem je gewoonweg geen tijd om wat aan je hobby te doen en juist op een moment als dit is het misschien wel handig om daar nu eens de tijd voor te nemen zodat jij niet uit verveling gaat eten.

Heb je geen hobby dan wordt het tijd om er een te nemen. Je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete serie kijken maar ik moet eerlijk zeggen dat dit een tip is die bij mij niet zo goed werkt omdat ik dan toch nog wat te eten erbij wil hebben.

Je kunt natuurlijk ook wat tips met elkaar combineren. Maak eerst wat lekkere verantwoorde snacks klaar om daarna heerlijk op je gemak je favoriete serie te kijken.

Check hier ons volledige artikel over afvallen met gezond en vooral lekker eten

Bekijk hier ons gratis start weekmenu

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.