Welke rhodiola rosea is de beste? Dit zijn je Top 5 Beste opties

Tegenwoordig hoor je steeds meer verhalen over rhodiola rosea. Het is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en wordt steeds populairder. Het wordt gebruikt als voedingssupplement, dus het is belangrijk om goede informatie in te winnen.

Gelukkig ben je aan het goede adres. Ik heb de belangrijkste informatie over rhodiola rosea voor je op een rijtje gezet. Daarnaast heb ik ook het hele internet afgezocht naar de beste rhodiola rosea die er op dit moment beschikbaar is. Lees snel verder

Wat is rhodiola rosea?

Wat is rhodiola rosea

Rhodiola rosea is een plant die bekend is als de gouden wortel. De plant groeit in voornamelijk in het hoge noorden in bergachtige en koude gebieden, in bijvoorbeeld het Noordpoolgebied. Rhodiola rosea wordt daarom ook veel in deze gebieden gegeten.

Al veel eeuwen wordt rhodiola rosea geneeskrachtige eigenschappen aangeschreven (hierover later meer). Tegenwoordig wordt het meer en meer als supplement gebruikt. De meeste supplementen bevatten 3% rosavins (fenylpropanoïden) en 1% salidroside (fenylethanolderivaten). Dit is volgens velen een goede verhouding tussen de twee werkzame stoffen in rhodiola rosea.

De geschiedenis van rhodiola rosea

Rhodiola rosea werd, voor zover tegenwoordig bekend is, voor het eerst gebruikt door de Vikingen. Zij dachten dat het middel hun uithoudingsvermogen kon vergroten en hun immuunsysteem kon versterken. Ook de oudere volken in Mongolië gebruikte het om hun immuunsysteem sterker te maken en zo de koude winters te overleven.

In de 19e eeuw werd rhodiola rosea met veel enthousiasme onderzocht in Rusland en Duitsland en was het daar erg populair. Later werd het juist weer Frankrijk en Duitsland gebruikt. Vandaag de dag is rhodiola rosea voornamelijk populair in de Verenigde Staten. Zoals je kunt lezen heeft rhodiola rosea dus een lange reis door de tijd en de wereld gemaakt!

Gebruik rhodiola rosea op de juiste manier

Gebruik rhodiola rosea op de juiste manier

Er is nog niet veel bekend over rhodiola rosea, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Er is geen standaarddosering, maar wel is bekend dat je het beste het supplement oraal kan innemen. Gebruik het niet te lang. Een periode van 5 tot 9 weken is aan te raden. De gevolgen van gebruik over een langere periode zijn nog niet bekend.

Ook over de gevolgen wanneer je zwanger bent en je rhodiola rosea slikt is nog niks bekend. Het is dus beter om aan de veilige kant te blijven. Gebruik dus geen rhodiola rosea op het moment dat je zwanger bent of wanneer je borstvoeding aan je kind geeft.

De mogelijke bijwerkingen van rhodiola rosea

Zelfs met de weinige kennis over rhodiola rosea is er gelukkig wel wat bekend over de eventuele bijwerking van rhodiola rosea. Veel voorkomende klachten zijn een grote productie van speeksel, een erg droge mond en een gevoel van duizeligheid. Wanneer je deze klachten ondervindt stop dan gelijk met het gebruik van rhodiola rosea en ga naar je dokter voor advies.

Rhodiola rosea kan het immuunsysteem beïnvloeden. Het is dus belangrijk om advies aan je dokter te vragen als je rhodiola rosea wil gebruiken terwijl je lijdt aan een auto-immuunziekte. Ook kan rhodiola rosea zorgen voor een lagere bloeddruk. Vermijdt het gebruik dus als je al last hebt van een lage bloedruk. Als laatste is het zo dat rhodiola rosea invloed kan hebben op je bloedglucosespiegel. Gebruik het dus niet als je ook medicijnen voor diabetes gebruikt.

In een aantal gevallen kan je dus beter geen rhodiola rosea gebruiken. Mocht je twijfelen of het veilig is om te gebruiken, raadpleeg dan altijd een arts. Deze kan je helpen beslissen of het veilig is om rhodiola rosea te gebruiken.

De Top 5 beste rhodiola rosea van dit moment:

De Top 5 beste rhodiola rosea

Er zijn veel verschillende soorten rhodiola rosea beschikbaar en het is soms lastige om de beste te vinden. De beste rhodiola rosea komt altijd uit Siberië en om de hoogste kwaliteit te garanderen kan je het beste supplementen gebruiken die gemaakt zijn van een gevriesdroogde plant. Ik heb de beste rhodiola rosea van dit moment voor je op een rijtje gezet, zodat je niet verder hoeft te zoeken.

1. Body & Fit Rhodiola Rosea – 180 capsules

Wil graag verbeterde gemoedstoestand? Het werd al tijdens de viking gebruikt voor meer uithoudingsvermogen maar vooral ook om de immuniteit te verbeteren. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Body & Fit Rhodiola Rosea – 180 capsules gebruikers >>>

Voordelen:

 • Gunstig bij slaapproblemen
 • helpt bij emotionele stress te verminderen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Valdispert Stemming – Valeriaan, Rhodiola Rosea & Vitamine B3-B12 – 40 tabletten

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit? Het bevat als werkstof een zuiver extract van valeriaanwortel aangevuld met rhodiola rosea en verschillende vitaminen B. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Valdispert Stemming – Valeriaan, Rhodiola Rosea & Vitamine B3-B12 – 40 tabletten gebruikers >>>

Voordelen:

 • fijne natuurlijke rustgever
 • Geeft een opbeurend gevoel
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Lamberts Rhodiola Rosea 1200 mg – 90 tabletten – Voedingssuppelement

Zoek jij snel effect en eenvoudige rustgever? Adaptogenen zijn stoffen die de lichamelijke en geestelijke balans in ons lichaam ondersteunen. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Lamberts Rhodiola Rosea 1200 mg – 90 tabletten – Voedingssuppelement gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geeft een boost aan natuurlijke bescherming
 • Heeft een gunstige invloed op je slaap
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. 88Herbs ★ Tibetaanse Rhodiola Rosea 200 mg – 90 capsules zonder toevoegingen 

Graag op natuurlijke basis meer energie en focus? Rhodiola Rosea wordt veel gebruikt voor het verhogen van mentale en fysieke energie en uithoudingsvermogen. Rhodiola verhoogt focus en concentratie en verbetert het libido en seksuele prestaties. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere 88Herbs ★ Tibetaanse Rhodiola Rosea 200 mg – 90 capsules zonder toevoegingen gebruikers >>>

Voordelen:

 • Rhodiola verhoogt focus
 • verbetert het libido en seksuele prestaties
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. VITAIA Mellow Fellow – Verbetert jouw stemming en vermindert stress. Met Rhodiola Rosea extract.

Graag met meer focus en minder stress? Stresvolle periodes, we kennen het allemaal wel eens. Soms is het lastig om met die stress om te gaan en je nog te kunnen focussen op wat echt belangrijk is. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere VITAIA Mellow Fellow – Verbetert jouw stemming en vermindert stress. Met Rhodiola Rosea extract gebruikers >>>

Voordelen:

 • Helpt jouw lichaam en geest om te gaan met stress
 • algehele vitaliteit en uithoudingsvermogen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.