De Top 5 Beste Acetyl-supplementen? Acetyl L-Carnitine uitleg en tips!

Een voetbalclub als supplement? Lees je dat nou goed? Gelukkig niet! Wanneer men spreekt over het gebruik van NAC als supplement hebben ze het niet over de voetbalclub uit Breda, maar over het supplement N-acetyl-L-cysteïne.

Het gebruik van acetyl als supplement kan vele voordelen hebben en het wordt dan ook door veel mensen gebruikt. Wil je weten wat N-acetyl-L-cysteïne precies is en hoe in je lichaam werkt? Lees dan snel verder en ontdek als wat je moet weten voordat je de beste acetyl supplement kan aanschaffen (die ik voor het gemak voor je op een rijtje heb gezet!).

Wat is acetyl supplement (NAC)?

Wat is acetyl supplement

Het gebruik van acetyl als supplement kan nog wel eens voor verwarring zorgen. Dat komt door alle ingewikkelde chemische namen die je op het internet voorbij zit komen als je praat over acetyl als supplement. Gelukkig zal ik het duidelijk voor je uitleggen.

Als ik spreek over het gebruik van acetyl als supplement heb ik het over N-acetyl-L-cysteïne, wat wordt afgekort tot NAC (wel zo makkelijk). NAC is de geacetyleerde versie van Lcysteïne. Lcysteïne is een zwavelhoudend aminozuur dat je lichaam zelf maakt. Soms gaat dit niet optimaal en dan kan het nut hebben om NAC als supplement te slikken.

Hoe werkt acetyl supplement in je lichaam?

Hoe werkt acetyl supplement in je lichaam

Zoals ik al eerder zei is N-acetyl-L-cysteïne een versie van een aminozuur dat semi-essentieel is voor je lichaam. NAC kan een belangrijke bouwsteen zijn van het antioxidant glutathion. Glutathion is een belangrijke intracellulaire antioxidant en komt in alle lichaamscellen voor. NAC kan helpen om je organen en weefsels te beschermen tegen veroudering.

Het is allemaal ingewikkelde materie, maar je kan dus zien dat een goede hoeveel NAC belangrijk kan zijn voor je organen. Zo kan NAC bijvoorbeeld je lever helpen en kan het beschermen tegen bepaalde andere stoffen. Ook kan het een belangrijke rol spelen in de bescherming tegen oxidatieve stress.

Gebruik acetyl-supplementen op de juiste manier

Gezien NAC belangrijk kan zijn voor je lichaam is het belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Zorg er altijd voor dat je de voorschriften en de dosering op de verpakking goed opvolgt. De fabrikant weet immers welke stoffen erin zitten en wat de juiste dosering is. Mocht je twijfelen of je NAC wel kan slikken, neem dan altijd contact met je arts op.

Het beste is om de supplementen tussen de maaltijden te slikken. Kies er bijvoorbeeld voor om tussen je ontbijt en lunch NAC te gebruiken. Er moet altijd tijd tussen je laatste maaltijd en het slikken van de NAC zitten. Het beste is om 2 uur na een maaltijd NAC te nemen en daarna 2 uur te wachten met het nuttigen van je volgende maaltijd. Drink altijd genoeg water tijdens het slikken van NAC.

Het gebruik van NAC kan in combinatie met medicijnen of ziektes problemen opleveren. Overleg dit dan ook altijd met eerst met een arts. Ook is het gebruik van NAC tijdens een zwangerschap of borstvoeding niet aan te raden.

De voordelen van acetyl-supplementen

N-acetyl-L-cysteïne wordt door veel sporters als supplement geslikt. Dit komt omdat NAC gunstig kan zijn voor het uithoudingsvermogen van sporters! Daarnaast wordt NAC goed verdragen door het lichaam en het is niet erg gevoelig voor oxidatie.

N-acetyl-L-cysteïne heeft een hoge biologische beschikbaarheid. Niet alleen dat, maar NAC is ook geschikt voor vegetariërs. Het supplement bevat geen dierlijke elementen, dus je hoeft geen morele bezwaren te hebben om het te gebruiken.

De Top 5 Beste acetyl-supplementen die je kan vinden op dit moment

Door de grote populariteit van NAC en het gebruik van acetyl-supplementen is het soms lastig om de beste N-acetyl-L-cysteïne te vinden die er op dit moment beschikbaar is. Gelukkig heb ik veel tijd gestoken in mijn onderzoek naar NAC-supplementen en kan ik je dus een hoop tijd besparen. Ik heb namelijk de beste N-acetyl-L-cysteïne van dit moment op een rijtje gezet voor je!

1. Vitakruid / NAC 600mg n-acetyl-l-cysteine – 60 vcaps

Ken je deze al van vitakruid? Acetyl is in feite een molecuuldeel, de acetylgroep is dus geen molecuul op zichzelf. We kunnen de vergelijking trekken met een arm of een been, erg functioneel binnen het geheel van een lichaam, maar op zichzelf waardeloos. Lees hier vele ervaringen van andere Vitakruid / NAC 600mg n-acetyl-l-cysteine – 60 vcaps gebruikers >>>

Voordelen:

 • N-acetyl-l-cysteïne is een semi-essentieel aminozuur
 • Voorloperstof van glutathion
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. S-Acetyl-L-Glutathion (150mg), sterk antioxidant | versterkt immuunsysteem | anti-aging

Zoek jij de beste en originele #1 Antioxidant? 30 capsules per artikel. S-Acetyl-L-Glutathion 150 mg, minimaal 98% zuiver. Lees hier vele ervaringen van andere S-Acetyl-L-Glutathion (150mg), sterk antioxidant | versterkt immuunsysteem | anti-aging gebruikers >>>

Voordelen:

 • Belangrijk antioxidant in ons lichaam
 • Versterkt immuunsysteem
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Now Foods – N-Acetyl Cysteine (NAC) – 100 Vegicaps

Wil jij eens een echte sterke alternatief NAC supplementen proberen? De capsules van Now Foods bevatten ook Molybdeen en Selenium. Dit zijn essentiële Mineralen. Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme. Seleen is een Anti-oxidant en goed voor de haar, voor de nagels, voor de schildklier en voor de kwaliteit van sperma. Lees hier ervaringen van andere Now Foods – N-Acetyl Cysteine (NAC) – 100 Vegicaps gebruikers >>>

Voordelen:

 • zeer tevreden snelle levering en product werkt
 • Belangrijke Anti-oxidant
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Acetyl L-Carnitine 1000mg Haya Labs 100caps

Wist je dat Acetyl L-Carnitine al in je lichaam zit? Acetyl L-Carnitine 1000mg Haya Labs eigenschappen: Het lichaam maakt Carnitine aan uit de aminozuren Lysine en Methionine. Rood vlees, vis en zuivel zijn bijvoorbeeld rijk aan Acetyl-L-Carnitine. Lees hier vele ervaringen van andere Acetyl L-Carnitine 1000mg Haya Labs 100caps gram gebruikers >>>

Voordelen:

 • geeft veel energie
 • helpt met vet verbranden
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Now Foods – Acetyl-L-Carnitine 500 mg – 100 Vegicaps

Mega krachtige Carnitine voor een super balans in het lichaam! De aminozuren van NOW Foods bevatten alleen de natuurlijke (L) -vorm, de vorm zoals die bij planten en dieren. Lees hier ervaringen van andere Now Foods – Acetyl-L-Carnitine 500 mg – 100 Vegicaps gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geweldige boost aan energie
 • belangrijk aminozuur in capsules verwerkt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Tot slot 

Je bent nu meer te weten gekomen over hoe dit supplement wel of niet voor jou kunnen werken. Het is belangrijk dat je de juiste superfood en voedingsproducten aanschaft dat bij jouw lichaam en levensstijl past en niet zo maar iets via het web aanschaft.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van dit supplement!

TIP: wil je ook graag afslankpillen kopen? Bekijk de TOP 5 ALLERBESTE Van 2021!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.