Asperges koken? Zo kook je zelf de perfecte asperges!

Wil je weten hoe je asperges moet koken? Het witte goud zoals ze ook wel genoemd worden laat bij sommigen van ons nog wel eens wat vragen achter.

Natuurlijk zijn ze lekker en gezond om te eten, maar hoe moet je ze nou eigenlijk klaarmaken en koken?

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Asperges zijn er in verschillende varianten en kleuren. Zo kennen we de traditionele witte asperge, maar ook de groene en zelfs de paarse zijn heerlijk om te verwerken in allerlei gerechten.

Asperges koken?

Daarnaast bevatten asperges heel veel gezonde voedingsstoffen voor ons lichaam. Ze helpen ons mee om een gezond en sterk immuunsysteem te behouden, en hebben een positieve uitwerking op onze huid en botten. Witte asperges bevatten van nature veel vitamine B, C, E en K. Ook foliumzuur vind je terug in deze gezonde lekkernij.

Asperges koken velden 800x350px

Echt gezond asperges?

Als je zelf asperges wilt koken, dan wil je natuurlijk precies weten hoe je dat het beste kunt doen. Hiervoor kun je een speciale asperge pan gebruiken, maar dit is niet perse noodzakelijk. Asperges koken in een gewone pan gaat ook prima. Wil je weten wat een goede manier is om zelf asperges te koken? Volg dan onderstaande instructies zodat je voortaan precies weet hoe je asperges het beste kunt klaarmaken en koken.

Makkelijk witte asperges koken doe je zo:

1. Snij met een scherp mes ongeveer 1,5 cm van de onderzijde van de asperge af. Hierna kun je ze voor ongeveer 30 minuten in een pan met koud water leggen zodat ze het vocht goed op kunnen nemen. Dit is belangrijk want zo komen ze straks beter uit hun schilletje.
2. Haal de witte asperges uit het koude water en schil ze één voor één met een speciale aspergeschiller of een dunschiller die je normaal voor de aardappels gebruikt.
3. Pak de asperge vast bij het kopje en begin ongeveer 3 cm onder de rand naar beneden te schillen. Werk met overlappende banen zodat je zeker weet dat je geen harde stukken vergeet. Je krijgt het beste resultaat als je de witte asperge tweemaal schilt.
4. Vul een pan met koud water en leg hierin de witte geschilde asperges.
5. Als het water kookt laat je de asperges voor ongeveer 5 minuten koken op een zacht vuurtje. Haal hierna de pan van het vuur en laat de asperges in het gekookte water nog minstens 15 minuten staan met de deksel op de pan.
6. Leg een schone theedoek klaar en leg hier vervolgens de asperges op. Goed uit laten lekken en jouw perfect gekookte asperges zijn klaar om verorberd te worden!

Tip: Gooi de schillen van de asperges niet weg! Deze zitten niet alleen vol met essentiële voedingsstoffen, maar je kunt ze ook bewaren om er later een heerlijke aspergesoep van te maken.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.