Beste Vitamine B complex? Minder Vermoeidheid en Hooggedoseerde!

Zoek jij de beste vitamine B complex? Een gezonde dagelijkse levensstijl is heel belangrijk, als je lekker gezond wilt blijven.

Daar hoort ook een gebalanceerd voedingspatroon bij, maar wanneer je een speciaal dieet volgt kun je soms iets tekort komen. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor, dat vegetariërs en veganisten een tekort aan vitamine B hebben.

De diverse soorten vitamine B hebben allemaal een belangrijke functie voor je lichaam, dus het is slim om op te letten of je wel voldoende vitaminen B binnenkrijgt.

Top 5 Beste vitamine B complex:

 1. HairSweets Haar Vitamines Hair Vitamins – 60 gummies voor 2 Maanden
 2. Davitamon Energie 3-in-1 Multivitaminen Voedingsupplement – 20 tabletten
 3. Orthica Stress B-Complex (vitaminen) – 90 Tabletten
 4. Vitals Vitamine B complex Actief 100 vegicaps
 5. Swisse Energie B Complex Multivitaminen Voedingssupplement – 40 Tabletten

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Beste vitamine B complex. Zoek jij naar een extra ondersteuning in de weerstand? Lees dan snel verder!

In dit artikel vind je meer informatie over B vitaminen, waarom een vitamine B-complex in je dagelijkse voedingspatroon belangrijk is en hoe je dit natuurlijk binnenkrijgt.

Wat is een vitamine B-complex?

Wat is een vitamine B-complex

Alle soorten vitamine B samen noemt men ook wel een vitamine B-complex. B-vitaminen zijn onder meer van belang voor de afbraak en opslag van suiker, vetten en eiwitten en daarnaast spelen ze ook een rol in cellulaire celstofwisselingen in je lichaam. Je eigen lichaam kan geen B-vitaminen aanmaken, daarom is het belangrijk dat je dit via voeding binnenkrijgt.

Verschillende soorten vitamine b?

Verschillende soorten vitamine b

In totaal zijn er acht verschillende soorten B-vitaminen, die allemaal een aparte functie hebben in de verschillende processen die in je lichaam plaatsvinden. Dit zijn:

 • Vitamine B1: dit is thiamine
 • Vitamine B2: dit is riboflavine
 • Vitamine B3: dit bestaat uit niacine, nicotinezuur en ook nicotinamide
 • Vitamine B5: dit is pantotheenzuur
 • Vitamine B6: dit bestaat uit pyridoxine, pyridoxal en pyridoxamine
 • Vitamine B8: dit is biotine
 • Vitamine B11: dit is foliumzuur
 • Vitamine B12: dit is cobalamine

Wat zijn de functies van alle B-vitaminen?

Hieronder kun je de belangrijkste kenmerken van alle afzonderlijke B-vitaminen kort terugvinden, zodat je weet welke vitamine waarvoor nuttig is.

Vitamine B1

Deze vitamine speelt met name een rol bij het vrijmaken van energie uit koolhydraten.

Vitamine B2

Vitamine B2 doet hetzelfde als vitamine B1, maar maakt ook energie vrij uit eiwitten en vetten. Vooral voor mensen die weinig koolhydraten eten is dit dus een belangrijke schakel. De vitamine zorgt voor een gezonde huid en mooie nagels en haar, daarnaast speelt het een rol bij het produceren van rode bloedcellen.

Vitamine B3

Deze vitamine is zeer belangrijk voor een goede werking van je zenuwstelsel en draagt bij aan de energieproductie van je lichaam.

Vitamine B5

Deze vitamine draagt bij aan het vrijmaken van energie uit bepaalde vetzuren.

Vitamine B6

Net als vitamine B2 draagt deze vitamine bij aan het produceren van rode bloedcellen, maar ook is B6 zeer belangrijk voor een goede spijsvertering en weerstand. Ook je zenuwstelsel vaart wel bij voldoende vitamine B6.

Vitamine B8

Deze vitamine bouwt koolhydraten, eiwitten en vetzuren op en breekt deze tevens af in je lichaam. Ook zorgt vitamine B8 net als B2 voor mooi haar en een gezonde frisse huid.

Vitamine B11

Dit is onder meer zeer belangrijk voor zwangere vrouwen, want B11 ondersteunt het proces van de vorming van de foetus. Bijvoorbeeld de hersenen en het ruggenmerg van je ongeboren kind. Daarnaast heeft foliumzuur invloed op de vorming van rode bloedcellen, de aanmaak van maagzuur en het ondersteunt je lever. Ook ondersteunt het diverse celdelingsprocessen en heb je deze vitamine nodig voor de stofwisseling van je DNA en RNA.

Vitamine B12

Net als andere B-vitaminen helpt B12 bij de aanmaak van rode bloedcellen. Ook ondersteunt deze vitamine je zenuwstelsel. Deze vitamine is de enige in water oplosbare vitamine van alle B-vitaminen, die in je lichaam wordt opgeslagen.

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine B-complex?

Als je alle B-vitaminen uit je voeding wilt halen, dan kun je het beste vlees eten, vette vissoorten, yoghurt, noten en zaden, veel groene groenten, volkoren voedingsmiddelen en ook biergist is een uitstekende bron. Wanneer je een tekort aan vitaminen B hebt, dan kun je last krijgen van de volgende symptomen:

 • Vermoeidheid
 • Lusteloosheid en apathie
 • Een onregelmatige of geheel verstoorde stofwisseling
 • Ontstekingen op je huid
 • Bloedarmoede
 • Slechter zien
 • Minder zuurstof in je bloed

Bij één of meerdere van deze klachten kun je het beste een onderzoekje laten doen bij een arts. Een goed vitamine B complex kan al snel helpen, indien blijkt dat je aan één of meerdere B-vitaminen een tekort hebt.

Top 5 Beste vitamine B complex

1. HairSweets Haar Vitamines Hair Vitamins – 60 gummies voor 2 Maanden

Wil jij graag een volledige boost krijgen voor je hele lichaam?HairSweets bevatten vitamines en mineralen die bijdragen aan het in stand houden van een gezonde huid, haar en nagels. Vind je ook dat je een boost kunt gebruiken op een of meerdere van deze gebieden? Ga dan voor HairSweets! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Hoge concentratie biotine, foliumzuur en vitamines ondersteunen het behoud van een gezonde huid
 • Pillen zijn verleden tijd
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Davitamon Energie 3-in-1 Multivitaminen Voedingsupplement – 20 tabletten

Handige multivitamine voor elke fase in ons leven als aanvullende supplementen! Davitamon Energie 3-in-1 bevat de unieke Triple Layer technologie, die ervoor zorgt dat guarana, vitamine B-complex en magnesium in drie verschillende fasen aan het lichaam worden afgegeven. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goed voor de weerstand tegen stress
 • Goed voor geheugen en concentratievermogen (B12)
 • Goede prijs/kwaliteit

Vitamine B-complex en magnesium in drie verschillende fasen aan het lichaam worden afgegeven.

3. Orthica Stress B-Complex (vitaminen) – 90 Tabletten

Graag nog wat extra aanvulling tegen vermoeidheid en mogelijke stress? Deze vitamine B- complex met vitamine C draagt bij aan de weerstand tegen stress. De verschillende B vitamines en vitamine C helpen bij vermoeidheid, zijn goed voor het geheugen, concentratievermogen en gemoedstoestand. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Sterk supplement, geef energie bij vermoeidheid
 • Handige multivitaminen voor de weerstand
 • prijs/kwaliteit verhouding

Deze producent van Orthica staat voor een gezonde levensstijl. Goede, uitgebalanceerde voeding en voldoende beweging en ontspanning helpen gezond te blijven.

4. Vitals Vitamine B complex Actief 100 vegicaps

Jij en ik willen op natuurlijke wijze gezond worden en blijven toch? Helaas is dat in ons drukke bestaan soms best lastig. Krachtige en goed in te nemen vitamines? Vitamine B Complex Actief Capsules van Vitals bevatten een combinatie van vitamine B2, B6 en B12 die goed opneembaar zijn en met zorg op elkaar zijn afgestemd.  Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Slimme combinatie van vitamine B2, B6 en B12
 • Goed opneembaar voor het lichaam
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Swisse Energie B Complex Multivitaminen Voedingssupplement – 40 Tabletten

Handige manier van aanvullen van je gezonde dosis aan energie? Vitamine B12 is van belang bij de aanmaak van rode bloedcellen. Ook ondersteunt het het afweersysteem van het lichaam en is het gunstig voor de geestelijke balans. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Gemakkelijke één per dag dosering
 • Geheugen en concentratie: Vitamine B1, B6, B12
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bron:

Geraadpleegd op 07-04-20 https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/supplementen-hoge-doseringen-b-vitaminen

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.