Beste vitamine C poeder? Profiteer van de voordelen van Vitamine C!

Wil je je graag gezond en fit voelen? Dan weet je waarschijnlijk al dat een gezond voedingspatroon, voldoende beweging en een goede nachtrust hieraan bijdragen.

Maar op sommige momenten kun je wel een extra zetje in de rug gebruiken. Misschien sport je veel, of werk je lange dagen? Dan is een dagelijkse dosis vitamine C geen overbodige luxe.

Vitamine C is een zeer krachtige antioxidant, daarnaast kun je jezelf beschermen tegen ziekten wanneer je vitamine C inneemt. Vitamine C staat er om bekend dat het je immuunsysteem ondersteunt.

Top 5 Beste vitamine C poeder:

 1. 100% PURE VITAMINE C POWDER
 2. VITAMIN C 1000 MG W/RH TR
 3. Vitamine C met rozenbottel van Swanson
 4. IJZER & VITAMINE C
 5. VITAMIN C + ANTIOXIDANT

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de Beste vitamine C poeder. Wil jij graag profiteren van de voordelen van Vitamine C? Lees dan snel verder!

Een groot voordeel van vitamine C is tevens dat het bijna onmogelijk is om teveel binnen te krijgen, omdat je lichaam een eventueel overschot prima kan afdrijven via je urine.

In dit artikel vind je meer informatie over vitamine C poeder en hoe dit bij kan dragen aan een meer gezonde levensstijl.

Wat is vitamine C?

Wat is vitamine C

Vitamine C kun je in bepaalde natuurlijke voedingsmiddelen terugvinden, zoals boerenkool, sinaasappels en rozenbottels. Wanneer je echter voor een hoge dosis wilt gaan, dan kun je het beste supplementen nemen.

De meeste supplementen bevatten een stof die wordt aangeduid als ascorbinezuur. Dit is in water oplosbaar en de reden dat een teveel aan vitamine C gemakkelijk uit je lichaam kan worden afgevoerd.

Wat is vitamine C poeder?

Wanneer je vitamine C in de vorm van poeder inneemt, dan bestaan de goede varianten uitsluitend uit ascorbinezuur. Er zijn ook poeders beschikbaar die geheel natuurlijk zijn, bijvoorbeeld poeder dat vervaardigd is uit rozenbottels.

Deze poeders zijn echter moeilijk te vinden en veelal heel prijzig, terwijl ascorbinezuur in feite exact dezelfde werking biedt voor een betere prijs.

Je kunt dit poeder oplossen in water, maar ook in een smoothie of shake verwerken. Lekker gemakkelijk en praktisch!

Wat doet vitamine C met je lichaam?

Wat is vitamine C poeder

Vitamine C is veruit het meest bekend vanwege de enorm positieve invloed op je immuunsysteem. Vitamine C ondersteunt vele belangrijke processen in je lichaam, die je beter vatbaar maken tegen een breed scala aan ziekten en infecties. Niet alleen dat; wanneer je structureel vitamine C neemt en je wordt toch een keer ziek, dan zal de duur van de ziekte vaak korter zijn dan in andere gevallen.

Vitamine C is daarbovenop een krachtige antioxidant, die je lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Hierdoor bestaat een kleiner risico op hart- en vaatziekten.

Je huid vaart er ook wel bij, omdat je beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Bovendien helpt vitamine C je lichaam met de opname van ijzer, een mineraal dat ook aanwezig is in rode bloedcellen. Deze twee vullen elkaar goed aan.

Vitamine C te kort?

Omdat vitamine C vroeger niet als supplement voorhanden was, konden mensen sneller last krijgen van verschijnselen die optreden wanneer je niet voldoende vitamine C binnenkrijgt.

Dit werd toentertijd scheurbuik genoemd, symptomen die je dan kunt ervaren zijn onder andere:

 • Ontstoken plekjes in en rondom je mond
 • Wondjes rond je lippen
 • Een sterk verzwakt immuunsysteem
 • Stijve ledematen eventueel met kramp
 • In zeer serieuze gevallen zelf inwendige bloedingen

Wanneer een vitamine C tekort te lang voortduurt, dan dit tot zeer ernstige complicaties leiden.

Indien je je een beetje slap of suf voelt, is het vaak raadzaam om wat extra vitamine C te nemen. Daar kikker je vrijwel direct van op.

Wanneer is het handig om vitamine C extra in te nemen naast je voeding?

Onze voeding bevat over het algemeen ruim voldoende vitaminen en mineralen, zeker als je bewust eet en let op de variatie in je eetpatroon. Eet je daarentegen veel voorverpakte voedingsmiddelen en weinig verse producten? Dan is het slim om extra vitaminen te nemen, zo ook vitamine C.

Daarnaast hebben rokers extra vitamine C nodig, omdat roken bepaalde ontgiftingsprocessen kan remmen. Rokers hebben dan ook baat bij een hogere dosis vitamine C, dan mensen die niet roken.

Top 5 Beste vitamine C poeder:

1. 100% PURE VITAMINE C POWDER

Makkelijkste en handigste vorm om voldoende vitamine C binnen te krijgen? Probeer eens deze poeder! Beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. 100% pure vitamine c poeder. Perfect voor mensen die niet van pillen houden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Makkelijk op te lossen in je favoriete drankje of shake
 • 1000 mg Vitamine C per serving
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 1 100% PURE VITAMINE C POWDER review

2. VITAMIN C 1000 MG W/RH TR

Sterk aanvullende basis voor je lichaam in de vorm van een supplement nodig? Neem als voedingssupplement 1 tablet per dag. Over Swanson: Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar topproducten voor de allerbeste prijs. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • 1000 mg Vitamine C + 25 mg Rose Hips per tablet!
 • 1 tablet per dag, 8 maanden per verpakking
 • Goede prijs/kwaliteit

Top 2 VITAMIN C 1000 MG W:RH TR review

3. Vitamine C met rozenbottel van Swanson

Graag hoog gedoseerde en goed opneembare vitamine C? Zeker, ondersteunt de afweer van het lichaam. Verhoogt de ijzeropname Is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten. Voor het behoud van gezond kraakbeen, is belangrijk voor de huid en ondersteunt de stofwisseling. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Elke dag op het menu om fit te blijven!
 • Merk na paar dagen al verschil
 • prijs/kwaliteit verhouding

Top 3 Vitamine C met rozenbottel van Swanson review

4. IJZER & VITAMINE C

Graag wat extra ijzers en vitamines binnen krijgen? Waarom? IJzer bevordert de energiestofwisseling en draagt bij aan fitheid. Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, is goed voor het geheugen en stimuleert de opname van ijzer. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
 • 1 tablet per week is voldoende
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 4 IJZER & VITAMINE C review

5. VITAMIN C + ANTIOXIDANT

Echt een extra boost aan energie nodig? Onze Vitamine C bevat maar liefst 1000 mg pure vitamine C per tablet. Onze Vitamine C tabletten bevatten naast Vitamine C zink, selenium, vitamine E en 20 mg rozenbottel. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • hoge kwaliteit van 1000 mg Vitamine C per tablet
 • Bevat ook zink, vitamine E en selenium
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 5 VITAMIN C + ANTIOXIDANT review

Tevreden van en extra vitamines of antioxidanten is zeker welkom als ik het gevoel heb dat ik met de dagelijkse voedselinname er niet kom. Om mezelf beter te beschermen.

Bron:

Geraadpleegd op 28-04-20 https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/hoe-voorkom-je-vitamine-d-tekort

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.