Beste vitamine D baby? TOP 5 Het beste voor jouw baby!

Zoek jij de beste vitamine D voor de baby? Omdat je pas ouder geworden? Gefeliciteerd! Een kindje krijgen is één van de meest bijzondere momenten in je leven. Maar het roept vanaf het begin ook een hoop vragen op.

Wat moet je allemaal doen voor een optimale gezondheid van je baby? Het geven van extra vitamine D is een zeer belangrijk onderdeel van de verzorging van je baby. Kleine kindjes hebben dit namelijk hard nodig, om goed te kunnen groeien.

Top 5 Beste vitamine D baby:

 1. Davitamon Vitamine D Olie Baby’s en Kinderen Voedingssupplement – 25ml
 2. Davitamon Baby Suikervrij – 1ste vitamines – vitamine D en K – 35 ml
 3. Davitamon Vitamine D Aquosum Baby’s en Kinderen Voedingssupplement – 25 ml
 4. Orthica K&D Oliedruppels voor Zuigelingen Voedingssupplementen – 10 ml
 5. Davitamon Vitamine D Kinderen – Groei en Ontwikkeling – Smelttablet 50 stuks

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Beste vitamine D voor een baby. Zoek jij naar een extra ondersteuning in de weerstand voor de kleine? Lees dan snel verder!

Baby vitamine k en d?

Baby vitamine k en d

Vitamine D is voor alle mensen een zeer belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Van jong tot oud! Vitamine D is onder meer terug te vinden in vette vis, sommige paddenstoelen, vlees en eieren. Maar het is vooral de zon die je lichaam van vitamine D voorziet.

Vitamine D zorgt voor sterke botten en spieren, omdat het enorm helpt bij de opname van calcium. Ook helpt vitamine D je baby aan een sterke weerstand.

Het spreekt voor zich, dat het voor een baby onmogelijk is om vitamine D op die manieren binnen te krijgen. Baby’s kunnen immers nog geen vast voedsel eten, daarnaast is blootstelling aan zeer fel zonlicht in de eerste weken geen goed idee.

Dit is nog een beetje te heftig voor pasgeboren kindjes. Daarom bestaan er speciale druppels die voor baby’s geschikt zijn. Het wordt aangeraden zeker de eerste vier jaar extra vitamine D bij te geven.

Hoeveel vitamine D heeft je baby precies nodig?

Hoeveel vitamine D heeft je baby precies nodig

De exacte hoeveelheid vitamine D die je baby dient binnen te krijgen is afhankelijk van twee factoren: de leeftijd van je kindje en de manier waarop je voeding geeft. Op alle flesjes staat altijd goed aangegeven wat de beste hoeveelheid is, als richtlijn geldt echter dagelijks 10 microgram.

Dit staat gelijk aan 400 IE (Internationale Eenheden). Dit wordt trouwens ook voor volwassenen aangeraden, vooral in de wintermaanden.

Heeft je kindje een donker huidtype? Dan wordt een iets hogere dosis aangeraden, omdat donkere huidtypen minder goed in staat zijn vitamine D in de zon aan te maken.

Wat is het verschil tussen borstvoeding en flesvoeding?

Wat is het verschil tussen borstvoeding en flesvoeding

Het maakt in principe niet uit of je borstvoeding of flesvoeding geeft. In beide gevallen wordt aangeraden om een week na de geboorte van je kindje al extra vitamine D te geven.

Dit is trouwens vaak in combinatie met vitamine K. Vitamine K dien je langer extra bij te geven, wanneer je borstvoeding geeft.

Hoe geef je je baby het beste vitamine D?

Een baby zonder tandjes is uiteraard nog niet in staat om pillen in te nemen, daarom bestaan er voor baby’s en kindjes handige vloeibare varianten van vitamine D. Deze koop je vaak met een druppelaar of een pipet, zodat je precies de juiste hoeveelheid kunt afmeten.

Je kunt kiezen uit druppels op waterbasis of druppels op oliebasis. Aan de eerstgenoemde wordt vaak een lekker smaakje toegevoegd, de druppels op oliebasis zijn meestal neutraal van smaak.

Hoe kun je de druppels het beste toedienen?

Het advies is om in ieder geval ergens een herinnering op te schrijven of in je telefoon op te slaan, zodat je de druppels niet vergeet. Sommige kindjes eten de druppels zo van een lepeltje af, andere kindjes kunnen dit weigeren. Je kunt dan de druppels in een fruithapje doen, zodra je baby daar oud genoeg voor is.

Voor heel kleine baby’s kun je de druppels in de voeding doen, doe dit dan wel pas na het opwarmen van het flesje. Anders riskeer je dat de vitamine door opwarming in kwaliteit afneemt.

Indien je borstvoeding geeft en niet kolft, dan kun je het beste proberen of het eventueel op een lepeltje met een smaakje lukt. Het is altijd een poosje proberen, maar uiteindelijk lukt het je zeker!

Top 5 Beste vitamine D baby:

1. Davitamon Vitamine D Olie Baby’s en Kinderen Voedingssupplement – 25ml

Een gezond blijven is heel belangrijk voor onze kids en baby’s. De vitamine D olie van Davitamon is geur-en smaakloos en is speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen. Baby’s, peuters en ook al wat oudere kinderen hebben extra vitamine D nodig. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Voor groei en ontwikkeling van de botten en goed voor de weerstand
 • Vitamine D olie druppels voor baby’s en kinderen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Davitamon Baby Suikervrij – 1ste vitamines – vitamine D en K – 35 ml

Elke fase hebben baby weer andere aanvullende supplementen nodig? Jazeker, vitamines en mineralen zijn al belangrijk vanaf de geboorte, voor de gezondheid van je baby. Hierin spelen Vitamine D en Vitamine K een grote rol. De Gezondheidsraad adviseert aan baby’s die borstvoeding krijgen dagelijks extra vitamine D en K te geven. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Vitamine D belangrijk bij de groei en ontwikkeling van de botten
 • • Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Davitamon Vitamine D Aquosum Baby’s en Kinderen Voedingssupplement – 25 ml

Is het verstandig om een goed opneembare vitamine D3 te geven? Deze vitamine D Aquosum bevat geen lactose en is volledig glutenvrij. Dit voedingssupplement bevat Vitamine D en is speciaal voor baby’s en kinderen. Baby’s, peuters en ook al wat oudere kinderen hebben extra vitamine D nodig. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Vitamine D druppels op waterbasis voor baby’s en kinderen
 • Vitamine D3 zorgt voor het behoud van een goede weerstand
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Orthica K&D Oliedruppels voor Zuigelingen Voedingssupplementen – 10 ml

Eenvoudig en goed in te nemen vitamines voor de kleine? Orthica Vitamine K1 & D3 druppels speciaal voor zuigelingen Borstvoeding is complete voeding, met uitzondering van vitamine D en K. Vitamine D speelt een rol bij de botaanmaak en draagt bij aan een sterk gebit. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Vitamine D speelt een rol bij de botaanmaak en draagt bij aan een sterk gebit
 • voorkeur toedienen tijdens of na een voeding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Davitamon Vitamine D Kinderen – Groei en Ontwikkeling – Smelttablet 50 stuks

Echt een gezonde dosis aan energie en vitamine D voor je kids? De Vitamine D tabletjes zijn afgestemd op de behoefte van kinderen en stimuleren de groei, ontwikkeling van de botten en sterke tanden. Ze smelten bovendien gemakkelijk in de mond. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Met Vitamine D3 (Cholecalciferol) voor een goede weerstand
 • Één per twee dagen nodig
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Graag nog meer artikelen lezen? 

Bron:

Geraadpleegd op 02-04-20 https://www.consumentenbond.nl/kindervoeding/10-vragen-over-baby-vitamines

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.