Beste vitamine D pillen? TOP 5 Krachtige Weerstand en Soepele Spieren!

Zoek jij de beste vitamine D pillen? Vitaminen zijn zeer belangrijk, vooral in de winterperiode. In Nederland hebben we elk jaar weer met meerdere maanden te maken die nat en guur zijn.

Dit leidt er natuurlijk ook toe, dat de zonuren per dag een stuk lager liggen dan in de zomer. Daarom is het zeer belangrijk om in zulke perioden extra vitamine D te nemen.

Vitamine D is verantwoordelijk voor veel belangrijke processen in je lichaam, waardoor je in wat koudere en meer donkere maanden last kunt hebben van een vitamine D tekort.

Top 5 Beste vitamine D pillen:

 1. Davitamon Vitamine D Forte Hoog Gedoseerd Voedingssupplement -75 Smelttablet
 2. Orthica D-25 Voedingssupplement – 120 tabletten – Ondersteunt het Immuunsysteem
 3. Pharma Nord Bio Vitamine D3 – 120 Capsules – Vitaminen
 4. Davitamon Vitamine D 1 Per Week Voedingssupplement – 24 tabletten
 5. Vitamine D3, 5000 IE (360 Softgels) – Healthy Origins

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Beste vitamine D. Zoek jij naar een extra ondersteuning in de weerstand? Lees dan snel verder!

De beste bron van vitamine D is namelijk de zon! In dit artikel vertel ik je daarom iets meer over vitamine D, hoe je dit binnenkrijgt via voedingsmiddelen en ook het nut van vitamine D tabletten.

Wat doet vitamine d3 met je lichaam?

Wat doet vitamine d3 met je lichaam

Vitamine D is een vitamine die in vet oplosbaar is. Dit houdt onder meer in, dat het in je vetcellen opgeslagen kan worden. Vitamine D is erg belangrijk voor je gezondheid, omdat het diverse klachten vermindert en je algehele gezondheid ondersteunt.

Vitamine D is veruit het beste binnen te krijgen via de zon. Als je in de warmere maanden dagelijks een uurtje buiten bent, dan heb je al genoeg vitamine D tot je beschikking.

Maar hoe doe je dat in de winter? Er zijn wel enkele voedingsmiddelen die vitamine D bevatten. Dit zijn bijvoorbeeld bepaalde paddenstoelen, vette vissoorten en orgaanvlees.

Nu roept dit ongetwijfeld problemen op, als je vegetariër of veganist bent. In dat geval kun je kiezen voor speciale voedingsmiddelen die verrijkt zijn met vitamine D, of vitamine D supplementen nemen.

Teveel vitamine d?

Teveel vitamine d

Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen, dat ruim de helft van de Nederlandse bevolking te weinig vitamine D binnenkrijgt.

Dit gaat vaak bijvoorbeeld om ouderen die weinig meer buiten komen, terwijl juist ouderen een hogere dosis vitamine D nodig hebben. Dit heeft te maken met het feit, dat vitamine D essentieel is voor de opname van calcium. Een tekort aan vitamine D kan dus vrij snel botontkalking tot gevolg hebben.

Daarnaast kent vitamine D nog vele andere voordelen voor je gezondheid. Wij hebben er enkele voor je op een rij gezet:

 • Een verlaagd risico op diabetes
 • Vitamine D kan symptomen van depressie verminderen
 • Een kleiner risico op hart- en vaatziekten
 • Ook hebben onderzoeken uitgewezen dat de kans op kanker kleiner kan worden
 • Minder risico op vroegtijdig overlijden
 • Vitamine D zorgt voor sterkere en weerbare spieren
 • Ook MS-gerelateerde klachten kunnen met hoge doses vitamine D verminderen

Wanneer kun je extra vitamine D nemen?

Pas zo’n tien jaar geleden is het landelijke advies naar buiten gekomen, om extra vitamine D te slikken. Daarvoor waren veel mensen niet eens op de hoogte van de voordelen van vitamine D.

In principe wordt aangeraden om in de wintermaanden altijd bij te nemen. Ben je jonger dan 50 jaar? Dan volstaat een dagelijkse dosis van ongeveer 10 microgram: dit staat gelijk aan 400 IE (Internationale Eenheden). Ben je 50 jaar of 65+? Dan kun je het beste 20 microgram per dag extra nemen, dus 800 IE.

Vitamine d-tekort gevaarlijk?

Vitamine d-tekort gevaarlijk

Het is niet altijd gemakkelijk te bepalen of je een tekort hebt aan een bepaalde vitamine, daarnaast dien je natuurlijk ook uit te zoeken welke vitaminen je dient te nemen.

Je kunt online verschillende testjes doen, die aangeven of je voldoende aan zonlicht wordt blootgesteld.

Testen vitamine d tekort

Wil je liever zekerheid? Dan adviseren wij je even langs je arts te gaan voor een kort bloedonderzoek.

Daaruit komt precies naar voren, welke vitaminen je het beste bij kunt nemen om van een optimale gezondheid te genieten.

Top 5 Beste vitamine D pillen

1. Davitamon Vitamine D Forte Hoog Gedoseerd Voedingssupplement -75 Smelttablet

Een gezond blijven is belangrijk daarbij kun je steun gebruiken? Dit is een voedingssupplement met extra vitamine D, deze is speciaal voor volwassenen gemaakt. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij diverse lichaamsfuncties. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goede aanvulling op je dagelijkse voeding
 • speciaal is ontwikkeld voor volwassenen met smelttablet
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Orthica D-25 Voedingssupplement – 120 tabletten – Ondersteunt het Immuunsysteem

Elke fase in ons leven hebben wij andere aanvullende supplementen nodig? Orthica staat voor een gezonde levensstijl. Goede, uitgebalanceerde voeding en voldoende beweging en ontspanning helpen gezond te blijven. Orthica levert kwalitatief hoge producten die naast gezonde voeding, voldoende ontspanning en beweging een bijdrage kunnen leveren aan een gezond leven. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Ondersteuning van de gezondheid
 • Brengt de weerstand weer op peil
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Pharma Nord Bio Vitamine D3 – 120 Capsules – Vitaminen

Is het verstandig om hoog gedoseerde en goed opneembare vitamine D3 te nemen? Zeker, want vitamine D helpt bij het immuunsysteem en voor het behoud van soepele en sterke spieren. Ook zorgt vitamine D3 dat een gebit sterk blijft, en het is goed voor het skelet. Vitamine D3 verhoogt de opname van kalk in de botten en het draagt bij aan het proces van celvernieuwing. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • voor energie bij vermoeidheid en soepele spieren
 • Vitaminen en Mineralen voor de weerstand
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Davitamon Vitamine D 1 Per Week Voedingssupplement – 24 tabletten

Eenvoudig en goed in te nemen vitamines? Het is speciaal ontwikkeld voor iedereen met een verhoogde behoefte aan vitamine D, maar er niet dagelijks aan denkt om een tablet of druppels in te nemen. Vitamine D speelt een essentiële rol bij verschillende lichaamsfuncties. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Ondersteunt vitamine D een goede werking van de spieren en weerstand
 • 1 tablet per week is voldoende
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Vitamine D3, 5000 IE (360 Softgels) – Healthy Origins

Echt een gezonde dosis aan energie? Met dit vitamine D supplement van Healthy Origins is gemaakt van schapenwolvet en bevat een dosering van 5000 IE. Is niet voor dagelijks gebruik maar voor 1 softgel per 2 dagen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Grote pot en hoge dosering
 • Één per twee dagen nodig
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Prima product, aangeraden door mijn personal trainer als gezonde aanvulling.

Bron:

Geraadpleegd op 02-04-20 https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/hoe-voorkom-je-vitamine-d-tekort

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.